Haul Cărți Editura Litera

haul carti editura litera

Încărcată de cărți, ca de obicei! Așa se anunță cam fiecare lună din ultimii ani din ce am sesizat. 😂😂 O fi bine? Cu siguranță că da. Descopăr mereu noutăți literare, mă bucur de cărți interesante, cu coperte magice și povești impresionate. O fi rău? Poate că da pentru că în curând cred că o să dorm pe un pat de cărți. 😂😂

Printre colaboratorii mei puși pe “răutăți”, cei de la editura Litera mi-au trimis acum ceva luni niște cărți faine care au ajutat la mărirea colecției de cărți. V-am discutat pe YouTube despre o mare parte dintre ele și de aceea vă invit să vizionați video-ul de la final. 😘😘

haul carti editura litera

📚 La cinci pași de tine

Una dintre cele mai populare cărți din ultimele luni este La cinci pași de tine, carte care a fost și ecranizată. Mi-a atras inițial atenția trailerul pentru film și faptul că are un subiect destul de serios: o boală netratabilă, fibroza chistică.

Protagoniștii sunt doi tineri care suferă de aceeași boală. Se întâlnesc în spitalul unde își iau medicamentele și se feresc de situațiile care îi pun în pericol și aici apare și povestea lor de dragoste.

carte la cinci pasi de tine editura litera

Este o cărticică super drăguță care m-a cucerit în scurt timp. Mi-a plăcut cum scriu autorii Rachel Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis. Paginile mi-au zburat repede în fața ochilor și am ajuns la finalul care a fost total diferit de cum îmi imaginam.

Am reușit să văd și filmul după ce am citit cartea și pot spune că am fost la fel de încântată și de acesta. Ambele vin ca niște recomandări faine de la mine pentru voi. Filmul poate fi un pic mai lent pentru unii dintre voi, dar mie mi-a plăcut. 😊

carte la cinci pasi de tine

📚 Scrisori din far

Scrisori din far este o cărticică pentru copii și tineri cu o tematică un pic serioasă: Al Doilea Război Mondial în Londra. Protagoniștii cărții, Olive și fratele ei, sunt trimiși în Devon, în afara zonelor bombardate din Londra.

Sora fraților, Sukie, dispare în urma unui raid aerian și se pare că Devon este o legătură secretă cu Sukie. Este o carte simpatică, despre prietenie și compasiune, care te face curios.

carte scrisori din far editura litera

Dacă îți plac lecturile cu aventuri și copii, această carte s-ar putea să fie pe gustul tău. 😊 Mie mi-a plăcut faptul că se citește repede și că este o aventură care amintește de clasici sau de Philip Pullman. Sunt curioasă dacă pe voi vă duce cu gândul la un alt autor.

📚 Viața pe care am visat-o

O carte despre care tot auzisem prin blogosferă, Viața pe care am visat-o este povestea unei tinere care pare să aibă totul pus la punct. Aimee Tierney pare să își aibă toată viața pusă la punct. Se căsătorește cu iubitul din copilărie, dar logodnicul ei dispare la un moment dat într-o călătorie cu barca.

Viața frumoasă a lui Aimee devine o tragedie. Ea își înmormântează soțul, dar cumva simte ceva în neregulă. Află din diverse investigații ceva care are să o marcheze sau să o elibereze.

carte mostenirea editura litera

Este greu să afli că toată viața ta pusă la punct de fapt e o minciună? Cu siguranță. Adevărul de cele mai multe ori e dureros, dar vă invit să descoperiți cum îi face față protagonista cărții. O lectură plină de suspans care vine mereu cu surprize pentru cititor.

carte viata pe care am visat-o editura litera

Coco este o altă cărticică super faină, plină cu ilustrații colorate. Este o poveste înduieșătoare și o puteți viziona și ca animație de la Disney. Este o animație aparte care te face să râzi și să plângi. O altă animație și carte ilustrată pentru cei mici este În căutarea lui Dory. Filmele de la Disney mereu îmi ajung la suflet și de aceea am o serie de cărticele care reproduc povestea din aceste animații deosebite. 😊

Prințesă cu adevărat este volumul 2 al seriei Cronicile Rosewood și am descoperit că autoarea Connie Glynn este faimoasa youtuberiță Nooderella. Seria e simpatică pentru tineri și copii, plină de aventuri și pozne.

Moștenirea este o altă lectură care mă dusese cu gândul la viață complicată a personajelor din Gossip Girl. Pune accent pe relațiile dintr-o familie, problemele cu banii și cele amoroase.

Înainte să te cunosc este primul volum dintr-o serie mult prea cunoscută. Această carte stă la baza filmului cu același nume (Me before you) și nu pot decât să vi le recomand pe amândouă. Sunt cu adevărat emoționante și aparte. 😍 Abia aștept să testez următoarele volume.

Ulecheatul Loșu este o lectură rapidă și hazlie pentru copii și nu numai iar Sally Jones Maimuța Criminalului este o carte care mi-a stârnit curiozitatea, dar încă nu am ajuns la ea. Pare o lectură fascinantă cu mistere, aventuri și detectivi. Fix pe gustul meu!

Cum vi se par aceste cărticele? Voi ce cărți îmi puteți recomanda de la Editura Litera? 😘

carte viata pe care am visat-o editura litera carte scrisori din far editura liter carte la cinci pasi de tine editura litera carte viata pe care am visat-o editura litera carte viata pe care am visat-o carte la cinci pasi de tine editura litera

HAUL CĂRȚI EDITURA LITERA 📚

2019-08-15T13:15:45+00:00

19 Comments

 1. Oana August 15, 2019 at 3:48 pm - Reply

  Ce de carti faine, sa le citesti cu drag pe toate, multumim pentru recomandari.

 2. Buder Cristina August 15, 2019 at 3:51 pm - Reply

  “La 5 pași de tine” mi-a atras atenția ❤️

 3. Rox August 15, 2019 at 4:33 pm - Reply

  Cartile imi fac mereu cu ochiul si pot spune ca cele de la Litera mi-au placut de cate ori am cumparat. Nu ma ispiti! 🤗

 4. Lucia Mihaela Curea August 15, 2019 at 4:38 pm - Reply

  Scrisori din far mi-ar placea sa o citesc, pare pe gustul meu.

 5. apetrei camelia August 15, 2019 at 8:33 pm - Reply

  La cinci pasi de tine este si versiunea video, film. L-am vazut si am plans de numa numa – ,, distanta de un tac sau mai bine spus 1,80 metri distanta,, <3 ador filmul! Finalul este demential!

 6. Dana August 15, 2019 at 8:53 pm - Reply

  Toate mi-au atras atenția.:)) O fi bine, o fi rău?:))
  Lista de cumpărături devine infinită.:))

 7. Mirela Marin August 15, 2019 at 10:20 pm - Reply

  Am o lista lunga de facut cu toate cartile care mi-au placut.
  Multumesc pentru recomandari!

 8. Bratu Gabriela August 15, 2019 at 10:23 pm - Reply

  La cinci pasi de tine am citit-o si eu si mi-a placut tare mult!

 9. Anca August 16, 2019 at 6:25 am - Reply

  Cat de mult reusesti sa citesti, din pacate nu am mai pus mana pe o carte de ceva timp.

 10. Beauty With Camy August 16, 2019 at 6:38 am - Reply

  Doamne ce de recomandari frumoase, le vreau si eu neapărat. 😊 😊

 11. UNBLOGCOLORAT August 16, 2019 at 9:31 am - Reply

  Ce cărți faine!! chiar imi prind bine recomandările tale, nu mai stiam ce sa citesc.

 12. Mihuț August 16, 2019 at 9:57 am - Reply

  Aș vrea să citesc și eu Viața pe care am visat-o.

 13. Madalina Marincas August 16, 2019 at 11:04 am - Reply

  Ce cărți faine – să te bucuri de ele! 🙂

 14. Denisa August 16, 2019 at 11:12 pm - Reply

  Ce carti frumoase. Mereu ne prezinti doar carti minunate. Am sa le pun pe lista.

 15. Rokolla August 17, 2019 at 1:47 am - Reply

  Sunt foarte interesante alegerile tale si cred ca am sa ma inspir si eu de la tine pentru viitoarea lectura

 16. Pulbere de stele August 17, 2019 at 5:23 am - Reply

  Peste cartile pentru copii si adolescenti trec, ca nu am de ce sa le citesc, dar pe celelalte, pe unele, le-am si citit. Foarte bune alegeri!

 17. Cristina Barbieru August 17, 2019 at 1:24 pm - Reply

  Foarte faine par cartile. Inca nu am citit niciuna dintre ele.

 18. Daniela Oţet August 17, 2019 at 9:23 pm - Reply

  Vaaai. Câte minunății ai aici. I’m in love 😍

 19. Ioana August 19, 2019 at 11:06 pm - Reply

  Dintre toate, cred ca ”Viata pe care am visat-o” ma tenteaza cel mai tare. Probabil ca o voi citi si eu la un moment dat. 🙂

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree