Povestea Mea de Michelle Obama

recenzie carte michelle obama povestea mea editura litera

Povestea Mea este una dintre cărțile care a făcut vâlvă prin blogosferă în ultima perioadă. Cartea a devenit populară, fiind o autobiografie a lui Michelle Obama, soția președintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Cu toate că pare că Michelle are parte de faimă datorită lui Barack Obama, acest lucru nu este adevărat. Ea este o femeie inteligentă și puternică ce a avut chiar rolul de ghid pentru Barack. Cartea surprinde o serie de învățăminte pe care orice femeie, om, ar trebui să le ia în seamă atunci când vine vorba de viață, faimă, putere și omenie.

recenzie carte michelle obama povestea mea editura litera

Inteligența și actele de bunătate ale lui Michelle sunt doar mici calități pe care aceasta le are, restul fiind surprinse subtil în cadrul cărții Povestea Mea. Momentele fericite ale copilăriei trec rapid, punând-o pe Michelle față în față cu o serie de încercări ce aveau să o facă femeia care a devenit azi.

Printre cele mai grele momente ale vieții probabil că s-a numărat și marginalizarea autoarei din cauza faptului că era o persoană de culoare atunci când începuse studiile. Nedreptatea acelor momente sunt sigură că au făcut-o să dorească o apropiere între oameni și o înțelegere mai mare.

Michelle ne învață că îmbrățișările pot apropia foarte mult oamenii, atât în momentele bune, dar mai ales în cele grele. O îmbrățisare face și zice mai mult decât o sută de cuvinte. La fel de mult, autoarea susține adevărul și dreptatea.

Trecând de la o pagină la alta, observi cum viață normală a autoarei se transformă în ceva mai dificil, între lupta de a face față vieții de familie cât și susținerea ascensiunii politice a soțului său. Cu toate greutățile sau nedreptățile, Michelle este mulțumită de povestea ei și ne îndeamnă să apreciem poveștile noastre, să vedem în ele tot ceea ce ne-a format în oamenii care am ajuns azi.

O carte simplă, dar adevărată, o poveste plină de sentimente și adevăr, Povestea Mea de Michelle Obama reușește să te motiveze în subconștient: să fii mai bun, să lupți, să susții mereu adevărul și dragostea. Este o lectură pe care v-o recomand cu drag și o puteți găsi pe site-ul celor de la Libris alături de alte cărți faine! 😘

recenzie carte michelle obama povestea mea editura litera

2019-05-09T23:00:27+00:00

12 Comments

 1. Cristina April 2, 2019 at 5:18 pm - Reply

  M-ai facut curioasa, o recenzie foarte buna!

 2. Lucia Mihaela Curea April 2, 2019 at 9:24 pm - Reply

  O carte pe care o am si eu pe lista de ceva timp, sper sa ajung sa o citesc cat de repede.

 3. Anca April 3, 2019 at 6:36 am - Reply

  Si mie imi place de ea si chiar vreau sa citesc cartea, din ce vad este tradusa in Lb.romana, nu?

 4. Bratu Gabriela April 3, 2019 at 8:50 am - Reply

  tipa chiar mi se pare o femeie puternica, determinata, care stie ce vrea. cartea asta e pe lista de ceva timp, astept sa mai termin din ce am deja

 5. carmen alexa April 3, 2019 at 2:19 pm - Reply

  De ceva timp ma tot cauta aceasta carte… cred ca ar fi cazul sa ii deschid usa! Multumesc pentru impuls 🙂

 6. Cristina Barbieru April 3, 2019 at 4:24 pm - Reply

  Cartea asta este pe lista mea de citit si cat mai curand am sa o iau.

 7. sosoi paula April 3, 2019 at 6:40 pm - Reply

  cred ca este o carte pe care as citi-o cu sufletul la gura, mai ales ca este o persoana publica pe care am apreciat-o mereu la fiecare aparitie publica.

 8. Pulbere-de-stele April 3, 2019 at 10:10 pm - Reply

  Mie mi-a placut foarte mult aceasta carte, mai mult decat orice roman! De altfel, am avut si am un respect deosebit pt familia Obama, nu stiu ce legaturi subtile ar putea exista intre mine si ei, dar fac parte dintre personalitatile pe care le admir si cu care imi place sa ma identific intrucatva!

 9. Catalina Coman April 4, 2019 at 12:16 am - Reply

  Ma tenteaza tare mult carticica asta, mai ales ca am admirat-o ca om pe Michelle Obama.

 10. Rokolla April 4, 2019 at 12:56 am - Reply

  O admir foarte mult pe aceasta femeie si este un exemplu pentru noi. Am si eu aceasta carte pe lista

 11. Butterfly April 4, 2019 at 11:02 pm - Reply

  Am inceput si eu sa o citesc si imi place foarte mult cum este scrisa, o recomand si eu 🙂

 12. Beauty by Sunshine April 5, 2019 at 11:37 pm - Reply

  Am sa citesc si eu aceasta carte. 🙂

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree