recenzie carte michelle obama povestea mea editura litera

Povestea Mea este una dintre cărțile care a făcut vâlvă prin blogosferă în ultima perioadă. Cartea a devenit populară, fiind o autobiografie a lui Michelle Obama, soția președintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Cu toate că pare că Michelle are parte de faimă datorită lui Barack Obama, acest lucru nu este adevărat. Ea este o femeie inteligentă și puternică ce a avut chiar rolul de ghid pentru Barack. Cartea surprinde o serie de învățăminte pe care orice femeie, om, ar trebui să le ia în seamă atunci când vine vorba de viață, faimă, putere și omenie.

recenzie carte michelle obama povestea mea editura litera

Inteligența și actele de bunătate ale lui Michelle sunt doar mici calități pe care aceasta le are, restul fiind surprinse subtil în cadrul cărții Povestea Mea. Momentele fericite ale copilăriei trec rapid, punând-o pe Michelle față în față cu o serie de încercări ce aveau să o facă femeia care a devenit azi.

Printre cele mai grele momente ale vieții probabil că s-a numărat și marginalizarea autoarei din cauza faptului că era o persoană de culoare atunci când începuse studiile. Nedreptatea acelor momente sunt sigură că au făcut-o să dorească o apropiere între oameni și o înțelegere mai mare.

Michelle ne învață că îmbrățișările pot apropia foarte mult oamenii, atât în momentele bune, dar mai ales în cele grele. O îmbrățisare face și zice mai mult decât o sută de cuvinte. La fel de mult, autoarea susține adevărul și dreptatea.

Trecând de la o pagină la alta, observi cum viață normală a autoarei se transformă în ceva mai dificil, între lupta de a face față vieții de familie cât și susținerea ascensiunii politice a soțului său. Cu toate greutățile sau nedreptățile, Michelle este mulțumită de povestea ei și ne îndeamnă să apreciem poveștile noastre, să vedem în ele tot ceea ce ne-a format în oamenii care am ajuns azi.

O carte simplă, dar adevărată, o poveste plină de sentimente și adevăr, Povestea Mea de Michelle Obama reușește să te motiveze în subconștient: să fii mai bun, să lupți, să susții mereu adevărul și dragostea. Este o lectură pe care v-o recomand cu drag și o puteți găsi pe site-ul celor de la Libris alături de alte cărți faine! 😘

recenzie carte michelle obama povestea mea editura litera