Cărți în tonuri de verde de la Cartepedia

carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea

Primăvara verde…

Primăvara e în toi iar eu am zis să fiu pregătită de ea cu niște cărți în tonuri de verde! Pentru că tot învie natura, ce putea fi mai bine decât 3 cărți noi pline de culoare? 😍 Mi-am comandat de pe Cartepedia trei lecturi pe care mi le doream de ceva timp.

Două dintre ele au tematică magică, implicând lumea fermecată a lui Harry Potter. Știți bine cât de mult îmi place seria lui J.K. Rowling, așa că de fiecare dată când am ocazia, mai cresc un pic colecția mea. Cu toate acestea, ar trebui să mă abțin pentru că nu prea mai am loc prin bibliotecă (de aceea m-am apucat de curățenia de primăvară printre cărți).

carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea

Harry Potter and the Chamber of Secrets este volumul 2 din seria mea preferată din toate timpurile! Mi-a plăcut mult acest volum și mă bucur că l-am găsit și în engleză pe site-ul Cartepedia. Această ediție este foarte frumoasă și acum am 2 volume din minunata colecție de la Bloomsbury.

Dacă nu ai avut ocazia să te apuci până acum de această carte, îți recomand să pornești la drum prin castelul Hogwarts alături de Harry, Ron, Hermione și celelalte personaje de care nu ai cum să nu te îndrăgostești pe loc! 😍

carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea

Fantastic Beasts and Where to Find Them în ediția nouă cartonată este o carte auxiliară pentru seria HP. E o lectură care întrunește o listă a creaturilor magice din lumea magică creată de Rowling. De asemenea, această carte stă la baza seriei de filme Fantastic Beasts, filme a căror acțiune se întâmplă undeva înainte de era lui Harry. Vă recomand mult filmele, dar și cărțile care sunt legate de ele (atât aceasta, cât și scenariile filmelor).

Pentru un potterhead adevărat, lectura despre animalele fantastice nu ar trebui să lipsească din bibliotecă. Chiar dacă nu este o carte voluminoasă, te apropie mai mult de seria ta preferată!

carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea

Ursul și privighetoarea este o carte pe care o aveam pe wishlist de mult timp. Întâmplător, o prietenă scriitoare din oraș cu mine mi-a recomandat-o și am fost uimită că este tradusă în română, eu știind varianta în engleză. Prima dată am fost acaparată de coprta taaare frumoasă! 😊

Subiectul cărții se învârte în jurul unui basm rusesc. Lectura o urmărește pe Vasilisa, o tânără a cărei maturizare ne este surprinsă într-un mod fain de autoarea Katherine Arden. O lectură relaxantă și palpitantă pe care merită să o citești cu o lumânare aprinsă lângă tine. Rusia medievală, frig, natură, și un cititor curios, care stă cu sufletul la gură alături de protagonistă.

Ție cum ți se par aceste cărți? Ai citit vreuna dintre ele sau ai vreo listă de dorințe de pe Cartepedia? Ce recomandări îmi faci pentru începutul de primăvară? 😘

carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea carti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoareacarti cartepedia harry potter chamber of secrets fantastic beasts ursul privighetoarea

2019-04-06T23:02:48+00:00

9 Comments

 1. Deyutza April 6, 2019 at 11:54 pm - Reply

  Nu am citit nici una din cele 3 carti insa copertele lor sunt foarte frumoase, te fac sa le vrei in biblioteca 🙂

 2. SIMONA TUCU April 7, 2019 at 6:08 pm - Reply

  Ursul si privighetoare mi-ar placea cu siguranta foarte tare! M-am dus cu gandul la copilarie cand am descoperit pentru prima data basmele rusesti la biblioteca din orasul meu, cat de mult mi-au placut!!!

 3. Lucia Mihaela Curea April 7, 2019 at 7:35 pm - Reply

  Am o lista lunga pentru aceasta primavara si sper sa am timp să le citesc pe toate pentru că zilele sunt prea scurte.

 4. carmen alexa April 7, 2019 at 9:01 pm - Reply

  Super tare recomandările tale! Mă tentează toate și sunt sigură că voi avea parte de lecturi fascinante!

 5. Catalina Coman April 7, 2019 at 9:58 pm - Reply

  Ursul si privighetoarea este si pe lista mea de lectura. Arata tare fain coperta.

 6. Rokolla April 8, 2019 at 10:13 am - Reply

  Nu pot sa cred ca au asortat cromatic cartile. Foarte dragalase si potrivite pentru fetita mea

 7. Cristina Barbieru April 8, 2019 at 8:47 pm - Reply

  Cat de frumoase sunt cartile! Si ce poze reusite ai facut, le-ai pus tare fain in evidenta frumusetea.

 8. Nicoleta April 11, 2019 at 12:15 pm - Reply

  Foarte bun articolul, multumesc pentru recomandare.

 9. Monica April 11, 2019 at 12:17 pm - Reply

  Foarte frumoase cartile, multumesc pentru recomandare 🙂

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree