IKIGAI sau Sensul Vieții

ikigai sau sensul vietii

Ce este Ikigai

Ikigai sau sensul vieții este o carte pe care am descoperit-o destul de recent la editura Baroque Books & Arts. Conceptul de ikigai nu îmi este nou, deoarece am mai citit o carte asemănătoare acum ceva timp, dar nu am putut să nu iau la rând și această lectură pe care o puteți găsi și voi pe site-ul celor de la Libris.ro.

Cuvântul Ikigai provine din japoneză și poate avea mai multe semnificații, toate având cumva același sens:⠀⠀⠀⠀

 • sensul vieții;
 • pentru ceea ce merită să trăiești;
 • sentimentul pentru care merită să te trezești dimineața;
 • norocul de a face lucruri pentru care viața devine demnă de a fi trăită;
 • împlinire individuală și motivație a vieții;
 • sentimentul de a fi viu;
 • rațiunea pentru care trăim;
 • bucurie și scop în viață.⠀⠀⠀⠀

ikigai sau sensul vietii

Ikigai-ul te face entuziasmat

Fiecare om are propriul ikigai, dar poate dura mult uneori până îl descoperim. Ikigai-ul unei persoane poate fi o banalitate pentru ceilalți, dar acest lucru nu este rău. Fiecare dintre noi este unic iar motivele care ne dau un sens în viață sunt diferite.

Lucrurile care ne fac fericiți și ne motivează să ne trezim plini de energie dimineața pot fi lucruri mărunte. Nu trebuie să te aștepți ca ikigai-ul să fie musai ceva cu un impact wow la exterior. Ikigai-ul se simte în suflet și îți dă aripi. Te face să ai o stare de bine și să zâmbești, să fii entuziasmat.

Persoanele care și-au descoperit ikigai-ul sau sensul vieții sunt printre cele mai fericite, sănătoase și pline de speranță. Când ai un scop în viață, un sens, simți că trăiești cu adevărat. Simți că ești viu iar acest lucru se simte la interior și se reflectă la exterior.ikigai sau sensul vietii

Exerciții personale

Mi s-a părut tare interesantă cartea de la Baroque Books & Arts și mi-a reamintit detalii importante despre ikigai. Este o carte care include și niște exerciții personale care te ajută să îți descoperi ikigai-ul și să observi ce lucruri te fac plin de poftă de viață.

Descoperirea ikigai-ului este un proces destul de dificil, dar este o activitate continuă pe care o întreprinzi întreaga viață. Odată ce ți-ai descoperit ikigai-ul nu te vei opri. Nu. Căutarea va continua, deoarece și tu, ca om, vei continua să te dezvolți și să te schimbi. În acest mod, peste 1 an sau 5 s-ar putea ca ikigai-ul tău să fie diferit. Ikigai-ul se va schimba asemenea ție.

Cum ți se pare acest concept? Ai dori să citești această carte și să trăiești-aplici Ikigai-ul în viața ta? Tu ți-ai descoperit ikigai-ul (sensul vieții) până acum? De câte ori ai simțit entuziasm și fericire să te trezești într-o nouă zi? 🤗🙆🏻‍♀️
ikigai sau sensul vietiiikigai sau sensul vietii

2019-02-09T23:24:28+00:00

5 Comments

 1. Andreea Eftimie February 10, 2019 at 10:41 am - Reply

  Sincera sa fiu, mult entuziasm si sens al vieții nu prea e la mine, dar cartea pare interesanta

 2. Lucia Mihaela Curea February 10, 2019 at 9:12 pm - Reply

  Sensul vietii e diferit pentru fiecare dintre noi si uneori avem nevoie de ajutor pentru a ne mentine pe drumul cel bun pentru noi. Fiecare noua zi ma entuziasmeaza si gasesc noi provocari.

 3. Catalina Coman February 10, 2019 at 10:37 pm - Reply

  Nu stiam de conceptul de Ikigai. Cred ca e greu sa ne descoperim sensul vietii, dar si cand o facem ne putem bucura pe deplin.

 4. Andreea February 11, 2019 at 12:03 pm - Reply

  Foarte frumoasa cartea, merita citita, o sa vedeti.

 5. Cristina Barbieru February 12, 2019 at 2:55 pm - Reply

  Entuziast am in fiecare zi, mai ales de cand l-am nascut pe baietelul meu. El chiar e sensul vietii mele.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree