Cărticele pentru zilele reci: Moștenitoarea și Furthermore

recenzie carte furthermore tahere mafi editura corint junior mostenitoarea alegerea kiera cass leda edge

De prin bibliotecă…

Cu toate că nu am mai avut timp să citesc pe cât de intens mi-am dorit, tot am reușit să vă mai vorbesc pe ici pe acolo despre cărțile care mi s-au mai așezat pe rafturi. Printre ele se numără și două bunătăți primite de o vreme bună de la editura Corint.

Alegerile mele au fost bazate, ca de multe ori, din dorința de a citi ceva ce aveam de mai mult timp pe wishlist: Moștenitoarea și Furthermore.
recenzie carte furthermore tahere mafi editura corint junior mostenitoarea alegerea kiera cass leda edge

Furthermore

Furthermore o tot vedeam de mult timp prin blogosfera din străinătate și m-am bucurat tare mult când am sesizat că a apărut și la Corint Junior. Lectura te atrage instant prin coperta plină de culoare, veselie și neobișnuitate!

Aventuri în Tărâmul de Dincolo de mai Departe este de fapt denumirea acestui prin volum din seria lui Tahere Mafi. Voiam să citesc această carte deoarece deja știam stilul autoarei de foarte mult timp și îmi plăcea mult. Tahereh Mahi are o voce lirică în narațiunile și descrierile sale și de aceea m-a captivat.

Primul volum din Furthermore este fain, interesant și diferit de multe alte cărți care mi-au ajuns prin mâini. Nu am apucat să o termin, dar mă bucur de ea cu mult drag și de aceea v-o pot recomanda. S-ar putea să vă ducă cu gândul la Alice în Țara Minunilor sau poate la o altă lectură plină de magie și întâmplări neobișnuite!

“Totul, în Ferenwood, era culoare. Cascade de culori, brazde de culori, culori cât vezi cu ochii. Locuitorii de aici erau socotiți cei mai deștepți – creați după modelul planetelor, susțineau ei -, iar pe micuța Alice o considerau pur și simplu prea ștearsă, deși ea știa că nu e așa. A fost odată o fetiță pe care lumea o ignora.” (p.9)

recenzie carte furthermore tahere mafi editura corint junior mostenitoarea alegerea kiera cass leda edge

Moștenitoarea

Pe lista dorințelor de lectură se afla volumul 4 al seriei Alegerea scrisă de Kiera Cass. V-am vorbit despre această serie de câteva ori deoarece primul volum m-a cucerit, iar următoarele mi s-au părut destul de frumoase.

În cea de a patra carte am făcut cunoștiță cu personaje noi și am asistat la o acțiune care se întâmplă în viitor, după poveștile volumelor 1-3 în care prințul Maxon își alegea nevasta. Am asistat la Alegerea la care a fost supusă fiica lor și mi s-a părut interesant să văd o continuare pentru serie, dar făcută de alte personaje.

Chiar dacă nu a intrat în topul cărților acestei serii, mi-a plăcut aceasta lectură și vă recomand toată seria. Sigur vă va cuceri încă de la primele pagini și nu veți reuși să lăsați jos din mână cărțile!

“Nu mă așteptam să găsesc o iubire ca a părinților mei sau măcar ce găsise Ahren alături de Camille. Dar… poate că aș fi putut să găsesc ceva. Poate că aveam să întâlnesc o persoană care să mai vrea să mă sărute și când îmi curgea nasul sau să-mi maseze umerii după o zi lungă de întâlniri. Poate că aș fi putut să găsesc pe cineva care să nu pară atât de înfricoșător, pe care să îl pot lăsa în mod firesc să treacă dincolo de zidurile pe care le ridicasem în jurul meu. Însă, chiar și așa, poate că aș fi cerut prea mult. (p.380)”

recenzie carte furthermore tahere mafi editura corint junior mostenitoarea alegerea kiera cass leda edgerecenzie carte furthermore tahere mafi editura corint junior mostenitoarea alegerea kiera cass leda edge

2019-01-20T23:56:38+00:00

17 Comments

 1. Larisa January 21, 2019 at 12:09 am - Reply

  Mereu am avut o retinere fata de cartile care fac parte din serii. Reprezinta o provocare. Daca as incepe o carte dintr-o serie as vrea sa le citesc pe toate, fără să existe situatia in care nu mai starea necesara pt acel gen si sa trec la altul, lasand in aer seria.

 2. Dream big little girl January 21, 2019 at 8:52 am - Reply

  Foarte interesante review-urile! Mostenitoarea m-ar tenta si pe mine

 3. coco January 21, 2019 at 8:55 am - Reply

  a 2-a carte chiar as dori sa o citesc, imi pare un subiect foarte interesant si mi-a atras atentia! spor la citit!!

 4. Alexandroaia Cristina January 21, 2019 at 9:27 am - Reply

  Mostenitoarea chiar pare interesanta. Am citit cateva recenzii despre ea si am trecut-o pe wishlist.

 5. Raluca January 21, 2019 at 9:30 am - Reply

  Am de gand sa citesc si eu Mostenitoarea, pare o carte interesanta. Multumesc pentru review-uri si spor la citit!

 6. Madalina Oros January 21, 2019 at 11:01 am - Reply

  Foarte tare imi plac copertiile celor 2 carti! Cred ca o sa mi le achizitionez si eu!

 7. Elena Chedică Mateică January 21, 2019 at 11:59 am - Reply

  Se zice să nu judeci o carte după copertă, dar trebuie să recunosc, eu le-aș citi datorită coperți, sunt foarte frumoase, colorate și vesele.

 8. StylishCocktails January 21, 2019 at 12:43 pm - Reply

  Foarte dragute povestile, dar mai mult m-ar atrage a doua carte

 9. Newbox January 21, 2019 at 6:49 pm - Reply

  Arata foarte bine aceste carti.Si da m-ai facut putin curioasa, as vrea sa le citesc

 10. Daiana January 21, 2019 at 7:13 pm - Reply

  Coperta de la Moștenitoarea m-a fermecat. Nu judecam cărțile după coperte, dar clar doar din pricina culorilor as citi o.

 11. Simona Diaconu January 21, 2019 at 8:31 pm - Reply

  Frumoase alegeri ai făcut, mi-ar plăcea să-i citesc prima carte băiatului meu, sigur ar fi încântat de aventurile descrise în carte!

 12. Madalina Videoblog January 21, 2019 at 10:35 pm - Reply

  Mostenitoare m-ar tenta, am mai auzit de ea insa nu am citit-o inca! Imi plac foarte mult review-urile de genul, bravooo!

 13. Rokolla January 22, 2019 at 12:14 am - Reply

  Mi se par bune cartile si chiar usor de citit si relaxante

 14. cudrag.cristina January 22, 2019 at 4:02 pm - Reply

  Plina de magie si intamplari neobisnuite, gen Alice in Wonderland, super! Chiar imi place acel stil si am vazut cartea asta la tine si asteptam pareri. Am sa ma interesez de ea mai mult. Merci Simo!

 15. violeta balaban January 22, 2019 at 8:11 pm - Reply

  La ce pret ai gasit ambele cartii? mi se par atragatoare

 16. Pulbere-de-stele January 22, 2019 at 10:42 pm - Reply

  Mostenitoarea este una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit in ultima vreme!

 17. Catalina Coman January 23, 2019 at 2:14 am - Reply

  Mostenitoarea e si pe lista mea de lectura. Abia astept sa reusesc sa o citesc.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree