4 metode creative pentru a te destresa

De ce este necesar să te destresezi

Stresul a devenit ceva comun în ziua de azi, iar de cele mai multe ori ne confruntăm cu o serie de situații stresante, fără ca noi să realizăm ce impact au asupra noastră. Stresul continuu poate fi unul dintre cele mai dăunătoare pentru sănătatea noastră, el atacându-ne organismul în foarte multe metode.

Pentru a avea grijă de psihicul și corpul nostru, trebuie să ne creăm anumite rutine care să ne ajute să ne destresăm. Fiecare dintre noi are propriile activități care ajută la relaxare, dar am zis să vin în ajutor cu 4 idei creative care te pot destresa.

1. Notează-ți zilnic cele mai frumoase gânduri

Încă de când eram la școală simțeam o plăcere mare când venea vorba de a scrie. Nu realizasem pe vremea aceea că scrisul poate fi terapeutic, mai ales dacă alegi să așterni pe hârtie gândurile proprii.

Am primit mai demult o agendă pentru 5 ani care are o idee tare faină. Zilnic, timp de 5 ani, îți vei nota câteva rânduri cu lucrurile care te-au făcut fericit în acea zi. Vei vedea cât de relaxant poate fi acest proces. Poate fi chiar și foarte interesant deoarece, de la un an la altul vei vedea asemănări și deosebiri care se petrec în ziua X a unei luni.

Mi-a plăcut foarte mult agenda One Line a Day așa că m-am decis să încep una nouă. Am găsit-o pe site-ul celor de la Books Express și este minunată! Îmi place la nebunie stilul floral al acesteia și simt că va fi o agendă plină de amintiri simpatice. Mi se pare că la final de zi mă pot relaxa cu agenda alături și cred că poate fi și o idee bună de cadou pentru cineva drag. 😊

2. Apucă-te de cusut

Cu toate că nu prea am exersat mult cu croșetatul, cusutul, andrelele sau alte treburi din acestea, nu înseamnă că nu îmi place să practic aceste îndeletniciri de obicei feminine, care îți permit să te relaxezi. De la goblen, am trecut la croșetat de fulare, însă azi vă recomand o metodă mai simplă pentru destresare: cusutul.

Eu am exemplificat ideea de a broda, a coase, într-un mod foarte simplu: cu ajutorul unui micuț kit cu tematică zodiacală.

Deoarece eu sunt născută sub zodia Gemenilor, mi-am ales din kit o foiță care mă ghida spre ce aveam să cos mai departe. Mi s-a părut un proces relaxant, plăcut și am cusut de zor până am obținut ceva drăguț.

Pentru o relaxare completă, consider că trebuie să iei cusutul ca o joacă. Să nu ai prea multe constrângeri, să coși liber, să te lași dus de val, și să nu accepți ideea că faci greșeli. Totul va fi mult mai plăcut în acest mod! 😍

3. Apropie-te de natură

Cu toate că iarna este mai greu să petreci timp în natură, unde te poți destresa, energiza, îți recomand cu drag să răsfoiești cărți care au această tematică.

How to be a Wildflower a lui Katie Daisy este o carte absolut minunată!! Presărată cu ilustrații pline de culoare, relaxare, cartea este însoțită și de cuvinte care te ung la suflet.

În zilele mult prea urâte ca să ajungi în mijlocul naturii, apelează la o carte sau un documentar care să te relaxeze. Poți chiar să asculți sunete de relaxare din natură și instant vei simți o destindere a minții și a sufletului. Poate chiar meditezi un pic în această perioadă. 😉

4. Citește cât de des poți

Lectura este extrem de importantă în viața noastră și ne poate aduce multe beneficii la care poate nici nu ne-am gândit vreodată. Știți bine că sunt un mare fan al cărților și, în momentele când nu prea îmi fac timp de lectură, se simte o lipsă din viața mea. Mă simt mult mai tensionată, am mintea mai aglomerată și simt o presiune.

În momentele în care citesc, deseori reușesc să mă relaxez și chiar să îmi elimin gânduri sumbre sau stări anxioase. Poate fi destul de greu să citești ceva atunci când ești stresat și nu te poți deconecta din prima de viața reală. Încearcă să ai alături cărți care știi sigur că te-ar captiva și, în acest mod, totul se va derula de la sine.

Sunt tare curioasă cum ți se par aceste metode de relaxare. Tu la ce apelezi pentru a de destresa? Aștept cu drag ideile tale! 😘😘

4 METODE CREATIVE PENTRU A TE DESTRESA

2019-01-09T15:15:29+00:00

10 Comments

 1. cudrag.cristina January 2, 2019 at 12:49 am - Reply

  Vai cat de dragut arata kitul pentru cusut! Mi se pare super ca are si carticica cu toate semnele ca sa iti alegi tu pe care il doresti si faptul ca firul este auriu. O idee foarte frumaosa!

 2. Alina S January 2, 2019 at 11:19 am - Reply

  Cusutul nu este punctul meu forte. În schimb ma plimb des prin natura si citesc tot ce imi cade în mâini:)

 3. Claudia`s Choice January 2, 2019 at 5:54 pm - Reply

  La mine functioneaza foarte bine cititul. Si videoclipurile cu pisici. 😊

 4. Camelia January 2, 2019 at 6:20 pm - Reply

  Cât de minunată este cartea “How to be a Wildflower”!! 💖🌸☘️ Un an nou colorat și plin de zâmbete, Simona! ^_^

 5. Camelia Niță January 2, 2019 at 6:21 pm - Reply

  Cât de minunată este cartea “How to be a Wildflower”!! 💖🌸☘️ Un an nou colorat și plin de zâmbete, Simona! ^_^

 6. Abrudan Mariana- Eliza January 2, 2019 at 6:35 pm - Reply

  Hey, felicitari pentru articol! Sunt tentata sa imi achizitionez agenda aceea One Line a day! Eu ma destresez asa -pun muzica si cant si eu prin casa, fac o baie cu multa spuma relaxanta si un pahar de vin, aromaterapie, vad un film cu happy end, citesc, fac shopping, beau o cafea buna, ma plimb, dau mancare la pasarele, scriu in jurnal, gatesc ceva nou, joc remy! 🙂

 7. daiana January 3, 2019 at 12:28 am - Reply

  as incerca orice la cat de stresata ma simt mai tot timpul. o carte de colorat este perfecta pentru cateva minute de relaxare si deconectare.

 8. Roxi ciobanu January 3, 2019 at 12:51 am - Reply

  Ideile tale sunt foarte bune și sunt convinsă că te ajuta să te relaxezi. Asta dacă nu ai un pitic pe lângă tine care să îți strice tot zen-ul, ca in cazul meu. :((

 9. Anamaria January 3, 2019 at 1:22 am - Reply

  Pentru mine functioneaza cititul! Iti multumesc de articol. Este superb! <3

 10. Rox January 3, 2019 at 5:27 am - Reply

  Imi place mult agenda. De fapt cu greu ma pot abtine cand am produse de papetarie in fata. :)) Eu am 3 planse cu Mickey Mouse pe care trebuie sa le cos intr-o zi, mai apoi vreau sa le inramez. As vrea sa invat sa crosetez, la o prima vedere mi se pare simplu. Totusi simt ca ma relaxez cand citesc. Este activitatea mea preferata pentru a ma destresa. 😉

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree