carti recenzie printesa bari printul nemilos holly black

Prinți și prințese

Lectura întotdeauna este o activitate relaxantă pentru mine, dar în ultima perioadă m-am aglomerat destul de mult așa că am citit mai fragmentat sau mai puțin decât mi-aș fi dorit.

Deoarece primisem de la Libris.ro două cărți faine din care încă lecturez, doream să vi le recomand și vouă, ele fiind demult pe wishlistul meu. Ambele cărți au cumva o tematică asemănătoare (prinți-prințese), dar sunt lecturi total diferite.

Prințesa Bari este o carte care m-a atras în primul rând prin coperta faină, titlu, autor și apoi descriere. Prințesa Bari este o carte care are la bază legenda coreeană a acestei prințese care a fost abandonată de familia sa, deoarece era a șaptea fiică născută iar familia își dorea un fiu.

Cu această poveste la bază, Hwang Sok-yong țese cu măiestrie o lectură care o urmărește pe o tânăra fată Bari ghidată de bunica ei, o femeie șaman.carti recenzie printesa bari printul nemilos holly black

Prințul Nemilos este prima carte pe care o am de la editura Storia și care m-a atras de foarte mult timp prin descriere și prin coperta minunată. Fiind scrisă de binecunoscuta autoarea Holly Black, era aproape imposibil să nu îmi doresc să adaug și eu această lectură în biblioteca mea.

Cu toate că nu am citit mult din carte, m-a acaparat și simt că această poveste întunecată, plină de pericole și personaje interesante va intra printre preferatele mele (cel puțin așa sper)! Lectura o urmărește pe tânăra Jude și mi se pare interesantă amprenta autoarei care pune într-un fel de antiteză lumea oamenilor și cea a zânelor.

Voi ați citit aceste cărți sau vă stârnesc atenția? Ce ați mai adăugat prin bibliotecă recent sau ce recomandări de lectură mai aveți pentru mine? 😘
carti recenzie printesa bari printul nemilos holly blackcarti recenzie printesa bari printul nemilos holly blackcarti recenzie printesa bari printul nemilos holly blackcarti recenzie printesa bari printul nemilos holly black