Cărți cu prinți și prințese. Prințesa Bari, Prințul Nemilos

carti recenzie printesa bari printul nemilos holly black

Prinți și prințese

Lectura întotdeauna este o activitate relaxantă pentru mine, dar în ultima perioadă m-am aglomerat destul de mult așa că am citit mai fragmentat sau mai puțin decât mi-aș fi dorit.

Deoarece primisem de la Libris.ro două cărți faine din care încă lecturez, doream să vi le recomand și vouă, ele fiind demult pe wishlistul meu. Ambele cărți au cumva o tematică asemănătoare (prinți-prințese), dar sunt lecturi total diferite.

Prințesa Bari este o carte care m-a atras în primul rând prin coperta faină, titlu, autor și apoi descriere. Prințesa Bari este o carte care are la bază legenda coreeană a acestei prințese care a fost abandonată de familia sa, deoarece era a șaptea fiică născută iar familia își dorea un fiu.

Cu această poveste la bază, Hwang Sok-yong țese cu măiestrie o lectură care o urmărește pe o tânăra fată Bari ghidată de bunica ei, o femeie șaman.carti recenzie printesa bari printul nemilos holly black

Prințul Nemilos este prima carte pe care o am de la editura Storia și care m-a atras de foarte mult timp prin descriere și prin coperta minunată. Fiind scrisă de binecunoscuta autoarea Holly Black, era aproape imposibil să nu îmi doresc să adaug și eu această lectură în biblioteca mea.

Cu toate că nu am citit mult din carte, m-a acaparat și simt că această poveste întunecată, plină de pericole și personaje interesante va intra printre preferatele mele (cel puțin așa sper)! Lectura o urmărește pe tânăra Jude și mi se pare interesantă amprenta autoarei care pune într-un fel de antiteză lumea oamenilor și cea a zânelor.

Voi ați citit aceste cărți sau vă stârnesc atenția? Ce ați mai adăugat prin bibliotecă recent sau ce recomandări de lectură mai aveți pentru mine? 😘
carti recenzie printesa bari printul nemilos holly blackcarti recenzie printesa bari printul nemilos holly blackcarti recenzie printesa bari printul nemilos holly blackcarti recenzie printesa bari printul nemilos holly black

2018-12-10T14:46:55+00:00

9 Comments

 1. Denisa December 11, 2018 at 12:08 am - Reply

  Nu am mai adaugat recent nimic pe lista mea de carti, dar cartea ta pare tare interesanta.

 2. Deyutza December 11, 2018 at 2:20 am - Reply

  Nu am citit nici una dintre carti dar ambele mi se par interesante si le-as pune pe wishlist .

 3. Lucia Mihaela Curea December 11, 2018 at 1:52 pm - Reply

  Printesa Bari mi-ar plăcea mult să o citesc. Am adăugat multe cărți în bibliotecă, majoritatea de sezon, cu povești de Crăciun, dar și cărți cu subiecte mai dure.

 4. Cristina Barbieru December 11, 2018 at 4:11 pm - Reply

  Nu am citit inca aceste carti, dar recunosc ca ma atrag.

 5. Elena Chedică Mateică December 11, 2018 at 11:08 pm - Reply

  În ultima vreme nu am mai avut timp de citit. Sper să mă mobilizez și să termin cartea pe care am început să o citesc, în urmă cu o lună.

 6. Catalina Coman December 12, 2018 at 12:45 am - Reply

  Printesa Bari se afla si pe lista mea de lecturi. Chiar sunt curioasa daca imi va placea.

 7. Rokolla December 12, 2018 at 1:33 am - Reply

  Lecturile cu printi si printese sunt si pe lista mea de citit doar ca eu caut pentru copiluti mai mici care sa aiba si ceva poze

 8. Amanda December 12, 2018 at 8:36 pm - Reply

  Felicitari Simona. Foarte dragut articolul <3

 9. Amanda December 12, 2018 at 8:37 pm - Reply

  Felicitari Simona. Foarte dragut articolul <3

  Sarbatori fericite !!

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree