Recenzie: Aleasa de Kiera Cass

recenzie carte aleasa kiera cass alegerea editura leda edge
Gen: Ficțiune, Romantism, YA, Distopie
Format: Paperback
Număr de pagini: 352
Format: 130 x 200 mm
Traducător: Andra Elena Agafiței
Apărută în 28 octombrie 2016 la editura Leda Edge

Sinopsis:
A venit vremea ca o singură câștigătoare să fie încoronată. Când a fost selecționată să participe la Alegere, America nici nu a visat că o să ajungă atât de aproape de coroană și de inima prințului Maxon. Dar pe măsură ce se apropie sfârșitul competiției, iar amenințările rebelilor care atacă palatul devin tot mai periculoase, America își dă seama cât poate să piardă și cât de mult trebuie să lupte pentru viitorul pe care și-l dorește.

 

Rating: 3.5/5

Cine este Aleasa?

Imediat cum am început să lecturez seria Kierei Cass apărută la Leda Edge am devenit curioasă de parcursul “aventurii” prin care trece protagonista America. Aceasta, la fel ca și alte fete, încearcă să devină soția prințului Maxon, însă pentru a-l cuceri trebuie să se comporte exemplar.

După ce o serie de fete au fost eliminate în primele două cărți, lupta a devenit tot mai strânsă. Recunosc că într-un fel acest volum nu m-a atras la fel de mult în prima jumătate citită. După aceea, dintr-un motiv anume, am simțit că acțiunea devine mai plină de evenimente neașteptate de mine. Această imprevizibilitate mi-a stârnit din nou curiozitatea pentru Aleasa pe care am devorat-o mai apoi până la ultima pagină!!

“[…] Ți-am zis vreodată cum m-am simțit în noaptea aia? Nu e vorba că mi-am primit primul sărut; ci că a fost prima dată când m-am sărutat cu tine. Am văzut atât de multe, America, am avut acces în toate colțurile lumii. Dar niciodată nu am întâlnit ceva la fel de dureros de frumos ca acel sărut. Mi-aș dori să fi fost ceva pe care să-l pot prinde într-o plasă sau să-l ascund într-o carte. Mi-aș dori să fi fost ceva pe care să-l pot păstra și împărtăși cu lumea, ca să pot spune universului: așa este, așa te simți când te prăbușești.” (p. 308)

recenzie carte aleasa kiera cass alegerea editura leda edge

O lectură imprevizibilă pe alocuri

America nu este unul dintre personajele mele femininte preferate, dar i-am fost în continuare alături în lupta pe care ea o duce pe plan sentimental și nu numai. Confuzia ei pentru sentimentele pe care le are față de Maxon și Aspen este cumva enervantă, și chiar și aceasta recunoaște spre final că trebuie să facă ceva în această privință. Nu doar ea, dar chiar și alte personaje o sfătuiesc să nu se mai mintă pe sine și să ia o decizie clară, spunând adevărul.

Secretele nu o ajută pe America, mai ales când Maxon află ceva destul de grav despre ea, moment în care se simte înșelat. M-a surprins cumva antiteza dintre finalul fericit al volumul 3 și atmosfera explozivă de dinainte, dar mi-a plăcut cumva trecerea aceasta de la evenimente dificile la momente mai frumoase, care se pare că durează doar pe moment!

Mai urmează să citesc următoarele 2 volume ale Kierei Cass și sunt tare curioasă ce are să se întâmple! Eu deja am aflat cine este Aleasa, dar acum îmi pun întrebări referitoare la ce va urma! Voi ați citit seria? Vă plac cărțile cu prinți/prințese – regi/regine? 😘

“Un sentiment de pace ne-a înconjurat, așa cum se întâmpla uneori. Chiar dacă lumea mea nu avea să mai fie nicicând la fel de acum în colo, deocamdată, cu Maxon ținându-mă în brațe, pierderea nu durea atât de tare.

Și-a aplecat capul spre mine până când frunțile noastre s-au atins. L-am auzit trăgând aer în piept, ca și cum ar fi vrut să spună ceva și s-ar fi răzgândit. După câteva secunde, a făcut-o din nou. Într-un târziu, Maxon și-a îndreptat spatele, a clătinat din cap și  m-a sărutat pe obraz.

– Ai grijă de tine.

Apoi m-a lăsat singură cu tristețea mea. (p. 247-248)

recenzie carte aleasa kiera cass alegerea editura leda edge recenzie carte aleasa kiera cass alegerea editura leda edge

2018-10-08T12:57:27+00:00

8 Comments

 1. Lucia Mihaela Curea October 8, 2018 at 2:07 pm - Reply

  Nu am citit această serie, dar sunt curioasă cine va fi aleasa și de ce ea!

 2. Andra kat October 8, 2018 at 5:08 pm - Reply

  Nu am citit nimic de aceasta autoare.
  Pare interesanta cartea

 3. Adde October 8, 2018 at 5:40 pm - Reply

  Foarte interesantă cartea! Nu am citit aceasta serie și nu știu dacă mi s-ar potrivi.☺

 4. Aliceee traveler October 8, 2018 at 9:25 pm - Reply

  Nu cunosc autoarea, însă povestea mi se pare interesanta. Dacă ar fi mai scurta as comanda-o chiar azi. Momentan sunt într-o perioada foarte ocupata…

 5. Andrea Chitic October 8, 2018 at 10:27 pm - Reply

  Interesant subiectul seriei și al competiției la inima unui prinț. Trebuie să o citesc ca să aflu toate picanteriile unei astfel de aventuri. 🙂

 6. Eva October 8, 2018 at 10:32 pm - Reply

  Toata lumea adora coperta, eu vreau rochia! :)) Am tot auzit de aceasta serie, dar inca nu am citit nimic din ea! Sper sa remediez problema curand ^_^

 7. Catalina Coman October 8, 2018 at 11:36 pm - Reply

  N-am citit inca seria, dar mereu mi s-a parut ca are niste coperti superbe. Cred ca mi-ar placea si povestea.

 8. Rokolla October 8, 2018 at 11:56 pm - Reply

  Carti cu printi si printese ii mai citesc celei mici, dar nu si pentru adolescenti. Mi s-a parut interesanta si parca as citi si eu seria asta

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree