Cărți pentru sufletul de toamnă

Lumânări arzând, cărți citind

Toamna îmi place să lecturez cărți de suflet, poate chiar puțin nostalgice. Îmi place să citesc din cărțile cu poezii, corespondențe sau aventuri magice atunci când afară se face mai frig și începe ploaia. Cu o lumânare parfumată aprinsă, niște flori alături, poate niște castane presărate într-un bol, mă apuc de citit.

Am găsit la Cartepedia.ro niște lecturi interesante. Prima dintre ele este o carte pe care o doream de foarte mult timp. Mă bucur că Dulcea mea Doamnă/Eminul meu iubit a fost reeditată în iunie de către cei de la Polirom. Noua ediție este superbă!

Scrisori pentru suflet

Această carte cuprinde corespondența inedită dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. Este o carte foarte frumoasă pe care o recomand cu mare drag. La interior am regăsit scrisorile celor doi îndrăgostiți și transcrierea lor în paralel, pentru că nu mereu puteai descifra toate cuvintele scrise de aceștia. 😍

Cartea este extrem de potrivită pentru sufletul meu deoarece simt că mă relaxează și mă face să visez la vremurile de demult. Vremuri când cuvintele contau mai mult, păreau mai frumoase și mult mai prețuite. Atât de un bărbat cât și de o femeie.

Poreclele pe care le foloseau Eminescu și Veronica sunt uneori amuzante, dar mereu pline de dragoste. A fost o plăcere să mă destind cu schimbul de scrisori dintre cei doi și m-a făcut să realizez că acum avem mijloace de a scrie mult mai la îndemână ca pe vremuri, dar nu le folosim.

Eu încă prețuiesc scrisul de mână, o scrisoare sau o felicitare frumoasă scrisă cu drag de cineva drag mie. Îmi plac lucrurile vechi și pline de sentiment. Chiar și cuvintele frumos adresate pe social media mi se par o plăcere, așa că poate ne reamintim să mai scriem frumos (și corect) din când în când. Cuiva drag, la care ținem și dorim să îi transmitem o stare de bine. 😇

Magia Narniei

Deoarece sunt un fan al seriei Cronicile din Narnia, mă bucur acum că am completat seria (în ediția nouă a celor de la editura Arthur). Arată tare fain ediția nouă și v-o recomand cu drag! Eu am și seria în ediția veche de la Egmont și pot spune că îmi plac ambele la fel de mult: o ediție de suflet, veche, și o ediție nouă, revizuită, color, de calitate.

Ultima carte din serie nu este în topul lecturilor mele, dar este la fel de frumoasă ca toate celelalte. Universul creat de C.S. Lewis este unul aparte pe care nu cred că cititorii în vor uita vreodată. 😍

Un pic de Shakespeare

Deoarece am zis să păstrez un pic tematica tomnatică pentru suflet, mi-am ales și o carte scrisă de William Shakespeare, autor pe care nu prea am avut ocazia să îl cercetez. Îi știu unele sonete și chiar îmi place mult sonetul 116 al acestuia (chiar îl învățasem și mi-l amintesc aproape pe tot), dar alte opere nu îmi erau prea cunoscute.

Much Ado about Nothing este o carte destul de scurtă, dar destul de greu de înțeles datorită stilului învechi al autorului. Revin la ideea că Shakespare este un autor foarte greu de parcurs și cred că este de ajutor să ai în paralel o transcriere a înțelesului pe care W.S. l-ar fi dar unei piese de teatru sau al unui sonet.Eu m-am cam pierdut în aceasă piesă de teatru, dar m-am bucurat să încerc ceva diferit pentru acest anotimp.

Cum vi se par aceste cărticele? Vă atrag atenția? Vă place să citiți poezii sau cărți cu scriitură veche, un pic întortocheată? 😘

2018-10-21T14:18:09+00:00

5 Comments

 1. Beauty with Camy October 21, 2018 at 4:20 pm - Reply

  Ce draute carti, as trage si eu un ochi printre ele 😀

 2. Lucia Mihaela Curea October 21, 2018 at 6:44 pm - Reply

  Scrisorile dintre Eminescu si Veronica mi-am propus si eu sa le citesc, dar am tot uitat de ele, trebuie sa o pun pe lista.

 3. Rokolla October 22, 2018 at 10:52 pm - Reply

  Imi plac alegerile facute de tine si se vede ca esti o mare pasionata de citit. Nu prea citesc poezii si prefer romanele clasice thriller sau aventuri

 4. Catalina Coman October 22, 2018 at 11:12 pm - Reply

  As fi curioasa sa citesc si eu scrisorile dintre Eminescu si Veronica Micle. Cred ca as descoperi o alta fata a poetului.

 5. paula sosoi October 23, 2018 at 6:42 am - Reply

  Cat de romatice sunt scrisorile de dragoste de alta data! Acum e cu noroc daca admiratorul reuseste sa scrie corect si nu gafeaza cu “frumoas-o” 😀

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree