Fie ca il ai de ceva timp si nu mai da randament ca la inceput, fie ca tocmai a fost o pana de curent care a dus la defectarea unor piese sau pur si simplu trebuie sa ii faci o devirusare sau o instalare de windows, iti recomandam sa alegi un service de calculatoare cu personal specializat, astfel incat sa te poti baza pe experienta lor, dar si pe garantia lucrarilor efectuate.

“Lasa ca stiu si eu sa il repar. De ce sa merg la un service IT?”

Romanul este priceput in toate. Dar parca lucrurile merg mai bine cand fiecare e priceput doar pe ce stie el sa faca. Recunoaste ca au fost situatii in care ai avut nevoie de reparatii la calculator si ai ales sa il desfaci singur, sa scoti benzile, memoria si sa umbli tu pe acolo, ca doar ai mai vazut cum se face. Sigur ai un prieten care „se pricepe” sa instaleze un Windows. Si poate parea normal si chiar banal sa faci asa ceva. Dar toate componentele unui calculator / laptop sunt realizate din circuite foarte fine care se pot deteriora si la o atingere cu degetul.

Situatii in care obligatoriu TREBUIE sa apelezi la un service IT

Una dintre cele mai frecvente situatii este cea in care o componenta este defecta. Fie ca ti se inchide calculatorul dintr-o data, fie ca ti se blocheaza imaginea, ca isi da singur restart sau ca porneste, dar nu iti mai afiseaza nimic pe ecran, nu ai alta varianta decat sa mergi la un specialist, asa cum sunt cei de la Salut-it.ro, care se vor ocupa rapid de calculatorul tau. Acesta va sti, in functie de ce ii spui tu ca se intampla cu calculatorul tau, la ce sa se uite si isi va da seama care piesa este defecta si trebuie inlocuita.

Devirusarea si recuperarea datelor sunt, de asemenea, operatiuni pe care ar trebui sa le faca un specialist. Chiar si instalarea de Windows este mai dificila decat poate parea. Instalarea gresita a sistemului de operare va afecta performanta calculatorului. De multe ori poti crede ca ai nevoie de un procesor mai performant, de o placa video mai buna, de un SSD in loc de HDD, dar de vina poate fi instalarea gresita.

Cum alegi unde sa mergi pentru reparatia calculatorului tau?

Sunt foarte multe service-uri, mai mici sau mai mari, recomandate de producatori sau amenajate intr-un spatiu micut si la care mergi doar in caz de urgenta.

Service-urile mari sunt de obicei contractate de producatorii de calculatoare, componente PC, electronice si electrocasnice pentru oferirea garantiilor si pentru repararea produselor care se defecteaza in aceasta perioada. Alege sa apelezi si tu la un service cunoscut si doar cu un click pe link, vei descoperi mai multe informatii care sa te ajute.

Majoritatea oamenilor aleg un service pentru reparatia calculatorului in functie de proximitatea fata de casa / serviciu. Pentru reparatii PC in Bucuresti vei gasi o multime de site-uri, pagini de Facebook si anunturi. Daca prima filtrare o faci in functie de locatie, atunci obligatoriu a doua ar trebui facuta dupa feedback-ul si review-urile oferite de clienti. Doar cine are ceva de ascuns nu va lasa review-urile vizibile catre public. Apoi te poti uita la perioada de garantie oferita pentru manopera, la timpul de executie si la alte avantaje pe care le ofera fiecare service in parte.

Speram ca te-am convins sa faci ce este mai bine pentru calculatorul tau si sa alegi sa ii prelungesti viata ducandu-l la un “doctor” specializat. Dupa prima vizita la un service IT iti spunem sigur ca nu vei mai dori sa iti bati capul cu problemele tehnice ce vor aparea in viitor.