Afla ACUM care sunt avantajele filtrelor de apa si de ce trebuie sa ai macar unul in casa ta!

Apa este unul dintre elementele vitale pentru a supravietui. Din acest motiv, este foarte important sa dai o atentie sporita apei pe care o bei. In societatea moderna, doar in unele locuri din spatiile rurale, aceasta nu este purificata industrial. In spatiile urbane, insa, apa de retea trece printr-un procese filtrare si curatare inainte de a fi livrata catre casa ta, ceea ce inseamna ca, pe parcurs, va aduna o cantitate semnificativa de clor.

Acest lucru poate cauza foarte multe probleme de sanatate. Dupa cum arata studiile, consumul de clor pe o perioada indelungata dauneaza starii fizice. De aceea, tot mai multi oameni aleg sisteme de filtrare proprii.  Aceste instalatii, precum cele de la brand-ul Big Blue pe care le puteti gasi accesand https://aquatime.ro/filtru-big-blue, sunt accesibile ca pret pentru toata lumea si foarte usor de montat.

O alta problema este aceea ca, la concentratia de clor prezenta in apa, se adauga si vechimea infrastructurii. Conductele ruginite, murdare aduc, si ele, o cantitate insemnata de substante nocive care pot fi observate in apa potabila. Un motiv in plus sa iti indrepti atentia catre un filtru de apa pentru casa ta!

Descopera avantajele si beneficiile filtrelor de apa!

Filtrele purificatoarele pentru apa potabila de la AquaTime, folosesc membrane de poliamida. Apa este fortata printr-o membrana extrem de fina, fiind redusa la 0.0001 microni, de 1000 de ori mai subtire decat un fir de par. Apa care nu poate trece prin membrane contine resturi de metale grele si impuritati, ce nu pot fi filtrate, si va fi aruncata.

Avantajul este reprezentat de faptul ca apa obtinuta are un grad de puritate foarte ridicat. In general, se monteaza un filtru suplimentar pentru remineralizarea apei. Procesul de osmoza se face lent si cu un debit mic, de aceea, acest tip de filtre vin cu un rezervor de stocare. In plus, aceste sisteme se monteaza in asa fel incat sa nu deranjeze vizual sau sa afecteze estetic spatiul din bucatarie. Rezervorul este umplut in urma procesului de osmoza si apa este pastrata pana poate fi folosita. Filtrul cu osmoza inversa este sistemul care elimina peste 97% din impuritatile prezente in apa!

 

Un alt avantaj al filtrelor de apa este ca sunt foarte usor de montat, direct pe instalatia de apa a bucatariei. Ele vin dotate cu anumite cartuse de filtrare care au o dimensiune standard si care pot fi ceramice pentru microfiltrare, membrane pentru nanofiltrare, cartuse din carbune activ sau carbune granulat activat pentru filtrarea chimica.

Un alt motiv pentru care achizitionarea unui filtru de apa este o idee buna este protejarea masinii tale de spalat, care poate suferi defectiuni din cauza depunerilor mari de calcar. La o temperatura de peste 60 de grade, procesul de sedimentare este accelerat cu pana la 39%. Utilizarea unui filtru de apa poate prelungi viata masinii tale de spalat cu pana la 10 ani! Problema calcarului nu este prezenta doar la acest tip de electrocasnice. Calcarul afecteaza orice echipament care utilizeaza apa de retea, inclusiv fierul de calcat cu aburi, cafetiera sau expresorul. De aceea, este mult mai rentabila achizitionarea unui filtru de apa decat repararea sau inlocuirea periodica a electrocasnicelor.

In concluzie, daca iti doresti ce este mai bun pentru sanatatea ta sau a familiei tale, fa primul pas in aceasta directie si achizitioneaza un filtru de apa!

2018-04-27T10:04:31+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree