De ce privim spre TRECUT? 🍓 Why do we look in the PAST?

privim in trecut look in the past girl bridge fata pod constanta parc tabacarie

De ce obișnuim să ne agățăm de trecut?

[RO] De foarte multe ori te trezești că gândindu-te la acele zile când erai mai liber, când aveai altă relație, locuiai în alt loc sau aveai o altă personalitate. Oare de ce te gândești la trecut? Și cât de des o faci?

“I live in the present. I only remember the past, and anticipate the future.” – Henry David Thoreau

Și eu, ca și tine, m-am gândit la trecut. Nu o dată, ci de foarte multe ori. Poate de prea multe ori. Analiza zilelor demult trecute mi-a demonstrat că nu mă ajută cu mult, așa că am decis ceva: să nu mă mai gândesc la clipele trecute, doar la amintirile frumoase!

Amintirile alături de cei dragi mie, amintirile din copilărie, generală, liceu, facultate…Sunt foarte multe! Unele mai plăcute, altele demne de îngropat. Cu toate acestea, ele m-au transformat în ceea ce sunt azi. Nu voi uita de ele, prefer să mă gândesc doar la trecutul fericit, dar mai bine să trăiesc în prezentul fericit.

Gândul spre trecut zboară de multe ori în momentele când ai prea mult timp liber și mintea ta începe să analizeze diverse. Sau atunci când treci printr-un moment greu al vieții tale, fie că e vorba de o despărțire sau doar o zi proastă.

“The meeting of two eternities, the past and future….is precisely the present moment.” – Henry David Thoreau

Cel mai bine ar fi să trăim AICI, ACUM, în locul UNDE suntem. Să ne bucurăm de ceea ce suntem, nu de ceea ce am fost sau ceea ce vom deveni. Viața este prea scurtă ca să reînviem lucrurile neplăcute, dar putem să ne facem timp pentru clipele care ne-au adus bucurii.

Tu de câte ori te trezești că ai mintea plecată undeva în trecut? Ce amintiri te rup de realitate și parcă nu îți dau pace? Sunt curioasă cu ce ochi privești trecutul tău. 😘

“Never look back unless you are plannning to go that way.” – Henry David Thoreau

privim in trecut look in the past girl bridge fata pod constanta parc tabacarie

*📸 Snap Studioart

Why can’t we let go of the past?

[EN] Many times you find yourself thinking of those days when you had more freedom, you had another relationship, you lived in another place or had a different personality. Why do you tend to think of the past? And how often do you do it?

“I live in the present. I only remember the past, and anticipate the future.” – Henry David Thoreau

Like you, I also thought of the past. Not once, but many times. Maybe too many times. The analysation of the days from the past made me see that it doesn’t help me that much, so I’ve decided something: not to think about the moments that passed, only about the beautiful memories!

The memories of those dear to me, memories from my childhood, highschool, uni…There are so many! Some pleasant, others worth forgetting. Nevertheless, these helped me become who I am today. I won’t forget about them, I preffer to think about my happy past, but even better, to live in my happy present.

The thoughts fly many times to the past in the moments that you have too much time to spare and your mind starts analysing random things. Or in some hard moments you’re passing through, like a breakup or just an awful day.

“The meeting of two eternities, the past and future….is precisely the present moment.” – Henry David Thoreau

We’d better live HERE, NOW and WHERE we are. We should enjoy who we are, not who we were or who we will become. Life is too short to replay all those nasty things from the past, but we can sometimes make some time to think about the moments that brought us joy.

How often do you find yourself lost in the past? What memories won’t give you peace and always keep you away from reality? I am really curious what’s your vision about your past. 😘

“Never look back unless you are plannning to go that way.” – Henry David Thoreau

privim in trecut look in the past girl bridge fata pod constanta parc tabacarie

WHAT I WORE

Black fluffy jacket – STRADIVARIUS

Scarf – MOHITO

Black fluffy bag – STRADIVARIUS

Red Strawberry Keychain – JUMBO

2018-03-21T15:57:19+00:00

25 Comments

 1. kleo March 19, 2018 at 3:27 pm - Reply

  asa este, cu totii cred ca facem asta si nu cred ca ne face bine 🙂

 2. Beauty by Sunshine March 19, 2018 at 3:37 pm - Reply

  Am decis ca trebuie sa ma desprind de trecut si sa-mi planific viitorul prin meditatii.
  O primavara superba!

 3. pandrea florina March 19, 2018 at 4:17 pm - Reply

  Cred ca e inevitabil sa nu ne gadim la trecut, cred ca e important sa-l imbratisam si sa trecem mai departe 🙂

 4. Denisa March 19, 2018 at 8:17 pm - Reply

  Ce articol frumos! Cred ca uneori e inevitabil sa nu privim in trecut, dar important e sa ne gandim doar la lucrurile frumoase!

 5. Alexa March 19, 2018 at 8:25 pm - Reply

  Ma cufund in trecut atunci când am momente mai grele in viata si de regulă, ma gandesc, la clipele si momentele frumoase pe care le-am trait (cum ai spus si tu).
  Dar trebuie sa trăim în Prezent si nu in Trecut si nici in Viitor! Trebuie să trăim Prezentul si doar asa putem avea o viață cu adevărat frumoasa si fericită! Frumos subiect! Te pup! 😙😙😙

 6. Iulia Negoescu March 19, 2018 at 8:47 pm - Reply

  Si eu sunt de parere ca trecutul este un moment important din viata fiecaruia, dar nu unul spre care trebuie sa privim zilnic. Usor de zis, greu de facut. Si eu ma trezesc uneori visand la momente si oameni din trecut, dar doar pentru un moment. Una din rezolutiile din 2018 este sa ajung cu adevarat sa ma bucur de prezent!

 7. Luca Raluca March 19, 2018 at 9:43 pm - Reply

  Trecutul face parte din noi si ne modeleaza! Imi place foarte mult cum ai scris acest articol! :*

 8. violeta balaban March 19, 2018 at 10:33 pm - Reply

  TTrecutul e trecut, prezentul e prezent. Ti-am admirat capsunica si pe Insta.

 9. Eva Luna March 20, 2018 at 5:08 am - Reply

  Cred ca depinde de persoana. Eu prefer sa invat din trecut, sa traiesc in prezent, si sa nu-mi planuiesc viitorul. De cele mai multe ori, socoteala de acasa, nu se potriveste cu cea din targ, asa ca iau si bune si rele si incerc sa raman cat de true pot, principiilor mele ^_^

 10. Diana March 20, 2018 at 12:34 pm - Reply

  Acceptarea si intelegerea trecutului sunt calea spre un viitor frumos.

 11. Secretele frumusetii March 20, 2018 at 12:43 pm - Reply

  Eu consider ca dacă nu am avea un trecut nu putem avea nici un viitor. Multe decizii din prezent si viitor sunt datorate trecutului.

 12. Andrea Chitic March 20, 2018 at 2:14 pm - Reply

  Da, si eu la fel gandesc. Trebuie sa traim clipa/momentul de față si doar sa ne aducem aminte trecutul si amintirile. 🙂

 13. Mihaela Curea March 20, 2018 at 2:15 pm - Reply

  Trecutul face parte din viața noastră și cred că dacă acceptam asta, nu ne vom mai gândi la el. De aceea, consider că trebuie să ne rezolvăm toate problemele la timp.

 14. Miss R March 20, 2018 at 6:31 pm - Reply

  Eu chiar incerc sa nu ma gandesc la trecut, mai ales ca viitorul arata atat de bine

 15. Daniela Oţet March 20, 2018 at 7:38 pm - Reply

  Un articol care mi-a placut. Felicitări si astept cu drag altele de acest gen.

 16. Andreea Voivozeanu March 20, 2018 at 11:18 pm - Reply

  Mi-a placut mult articolul tau. Si eu mai am momente cand ma gandesc la trecut cu nostalgie, insa imi trece repede cand ma gandesc la viitor. 🙂

 17. Andraxela March 20, 2018 at 11:25 pm - Reply

  Eu personal traiam mereu in trecut, ma intrebam ce s-ar fi intamplat daca as fi actionat diferit. Toate astea pana am realizat ca de fapt ma amagesc singura, iar ceea ce a fost nu se va mai repeta. Asa ca am facut pace cu mine insami, am trecut peste si privesc inapoi doar cand vine vorba sa imi reactualizez o lectie de viata. 🙂

 18. Dana Stancu March 20, 2018 at 11:42 pm - Reply

  Si trecutul face parte din noi, dar sa invatam din el ca sa ne bucuram de pezent chiar cred ca e cheia

 19. Catalina Coman March 21, 2018 at 12:23 am - Reply

  Cred ca e inevitabil sa nu privim in trecut. Trebuie insa sa nu ne agatam de el.

 20. Alexandra Călinoiu March 21, 2018 at 9:23 am - Reply

  Frumos mod de a privi lucrurile. Îmi place să rămân ancorată în prezent, să trăiesc fiecare clipă, însă uneori îmi las mintea să zboare spre trecut atunci când amintirile mă fac să îmi fie dor de ce am trăit cândva.

 21. Rokolla March 21, 2018 at 11:41 am - Reply

  Trecutul este responsabil cu amintirile noastre si inevitabil ne gandit la trecut. Nu cred ca este un lucru rau atata timp cat traim si in prezent

 22. Irina March 21, 2018 at 1:43 pm - Reply

  Mă gândesc în trecut doar la amintirile care au rămas. Dar prefer sa mă gândesc la prezent și uneori și la viitor! Am avut o perioada care mă gândeam doar la trecut și nu era bine, așa că am ales să mă gândesc în prezent și să mă bucur de ce am acum, nu la ce am avut. Am amintiri foarte frumoase din copilărie! 😍

 23. Diana T. March 21, 2018 at 4:19 pm - Reply

  Foarte frumos articolul !! E important sa lasam trecutul in urma, pentru un viitor mai bun !

 24. Debora Tentis March 21, 2018 at 8:31 pm - Reply

  Eu consider că trecutul este cel care ne-a făcut să ajungem unde suntem, cu bune cu rele, trecutul este o parte importantă din viață, dar viața merge mai departe.

 25. Ana March 22, 2018 at 3:18 pm - Reply

  Trecutul e un fel de lecție pentru prezent.Cel puțin așa percep eu.Uneori reflectez asupra lui pentru a vedea ce trebuie făcut la momentul actual.Viața merge înainte oricum, ține de noi cum o organizăm.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree