Bijuterii din argint pentru femei. Unde poți găsi cele mai frumoase bijuterii confecționate din „metalul Lunii”?

Argintul face parte din grupa metalelor nobile și este apreciat, încă din cele mai vechi timpuri, pentru caracteristicile sale deosebite. Se spune că romanii considerau că argintul este darul pământului, iar alchimiștii îl numeau „metalul Lunii”.

Denumirea de argint vine din latinescul „argentum” și  înseamnă puritate și înțelepciune, culoarea sa fiind un simbol al înțelepciunii bătrânilor ale căror tâmple au albit.

Argintul în industria bijuteriilor

Pe lângă aur, argintul este cel mai răspândit metal prețios. Este un metal strălucitor, cu conductivitate electrică și termică extrem de ridicată, este mai maleabil decât cuprul și mai dur decât aurul, iar mulțumită structurii sale poate fi utilizat cu ușurință la crearea de obiecte de artă, monede și bijuterii.

În plus, argintul poate fi lustruit impecabil. Mai precis, acesta are cel mai înalt grad de reflectivitate dintre toate metalele, astfel că este perfect pentru bijuterii.

Cele mai mari producții de argint se obțin, la ora actuală, din Australia, America de Sud, America de Nord, Europa și Africa. Datorită frumuseții deosebite pe care o are, dar și a prețului său mic, argintul se numără printre principalele metale utilizate în industria bijuteriilor.

Acest lucru i-a ajutat pe bijutieri să experimenteze modele noi, care mai de care mai ieșite din comun, iar pe femei le-a ajutat să se bucure de o gamă tot mai variată de cercei, brățări, coliere și inele confecționate din argint.

Cele mai frumoase bijuterii din argint pentru femei

Internetul, de pildă, ne pune la dispoziție numeroase magazine online cu bijuterii de argint, astfel că oricine își dorește astfel de accesorii are toate șansele să își găsească modelele preferate și, mai mult decât atât, prețurile bijuteriilor online sunt destul de convenabile.

Ariki Bijoux, spre exemplu, este unul dintre magazinele online în care puteți găsi bijuterii de argint deosebite, majoritatea dintre ele vândute în exclusivitate în România. Printre acestea se numără bijuteriile din argint cu flori de porțelan lucrate manual, bijuteriile din argint cu chihlimbar și bijuteriile din argint cu perle.

Bijuteriile din argint pot fi cadoul perfect

Și pentru că femeile adoră bijuteriile, fiecare dintre exemplele de mai sus poate fi un cadou perfect atunci când vrei să-ți surprinzi iubita, mama, sora sau prietena.

Bijuteriile din argint cu flori de porțelan, de exemplu, se numără printre cele mai rafinate accesorii care pot completa o ținută elegantă a unei femei. Indiferent dacă este vorba despre cercei, inele sau pandantive, delicatețea florilor lucrate manual scoate în evidență feminitatea celor care poartă o astfel de bijuterie.

De asemenea, combinația dintre argint și chihlimbar este una dintre cele mai reușite, având un puternic impact estetic și numeroase efecte benefice pe plan mental și emoțional asupra persoanelor care poartă astfel de bijuterii.

Nu în ultimul rând, bijuteriile din argint cu perle sunt, și ele, cu adevărat speciale, făcând parte din categoria celor mai romantice bijuterii, întrucât puritatea și frumusețea micilor mărgăritare sidefii este greu de egalat.

2018-03-20T15:37:24+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree