Aparatul dentar din safir – cât costă și de ce este recomandat?

Problemele dentare ce țin de ortodonție, respectiv dinții înghesuiți pe arcadă sau, dimpotrivă, dinții foarte spațiați, conferă numeroase dezavantaje din punct de vedere funcțional și, totodată, au un puternic impact negativ asupra felului în care zâmbim. Iar acest lucru se răsfrânge asupra vieții sociale și a stimei de sine, fapt pentru care apelarea la aparatul dentar este mai mult decât necesară.

Până la ce vârstă este recomandat aparatul dentar?

Foarte mulți oameni trăiesc cu conceptul că aparatul dentar le este destinat doar copiilor, nu și adulților. Acest lucru, însă, este doar un mit și este complet fals.

Așadar, tratamentul ortodontic cu aparat dentar poate fi făcut la orice vârstă, cu rezultate la fel de bune în îndreptarea și alinierea dinților.

Singura diferență între purtarea aparatului dentar de către adulți sau de către copii poate consta în durata tratamentului, care, în general, este cuprinsă între 6 luni și 2 ani, însă aceasta depinde mai degrabă de afecțiunea care trebuie corectată, decât de vârstă.

Ce beneficii oferă purtarea unui aparat dentar?

Toată lumea știe că aparatul dentar îndreaptă dinții, însă beneficiile unui astfel de tratament ortodontic nu se limitează doar la atât. Pe lângă rezolvarea problemelor de malpoziționare a danturii, purtarea aparatului are și rol de a preveni descoperirea rădăcinii dinților și, implicit, a pierderii acestora și, de asemenea, ajută la evitarea acumulării tartrului în exces și a apariției cariilor.

În plus, aparatul dentar îi ajută pe pacienți să aibă o masticație corectă și o dicție mai bună, iar prin corectarea poziției pe care dinții o au pe arcade contribuie la redarea simetriei feței, îmbunătățind aspectului general al acesteia.

Ce este aparatul dentar din safir și ce îl recomandă ca fiind cel mai bun?

Aparatele dentare pot fi împărțite în categorii precum: fixe și mobile sau vizibile și invizibile. Fiecare dintre acestea are propriile sale caracteristici care oferă diferite avantaje, însă cunoscut ca fiind cel mai bun este aparatul dentar din safir – un aparat dentar fix, al cărei popularitate se datorează aspectului deosebit pe care îl are.

Mai precis, aparatul dentar din safir este acel aparat cu brackeți transparenți ce preiau culoarea dinților, lucru care îl face mai puțin vizibil și, astfel, mai plăcut din punct de vedere estetic.

Acest tip de aparat este potrivit pentru toate vârstele și problemele ortodontice avute, fiind conceput astfel încât să asigure un confort sporit la purtare, dar și prevenirea apariției problemelor specifice unui astfel de tratament (dureri articulare, boli parodontale, carii interdentare etc.).

În plus, duritatea mare a safirului asigură rezistența aparatului pe toată perioada purtării și oferă și avantajul unei igienizări ușor de realizat.

Care este prețul unui aparat dentar din safir?

Pentru că un tratament ortodontic nu este tocmai cel mai ieftin dintre tratamentele stomatologice, costurile pe care le presupune purtarea aparatului dentar cu siguranță sunt importante pentru orice pacient.

În cazul aparatului dentar din safir, prețul poate ajunge până la aproximativ 1200 euro per arcadă, însă investiția merită, având în vedere că acesta se numără, de fapt, printre cele mai ieftine aparate dentare și, de asemenea, având în vedere beneficiile pe care le oferă.

2018-02-22T15:19:42+00:00

One Comment

  1. Adriana March 14, 2018 at 2:33 pm - Reply

    Tare articolul, multumesc pentru recomandare.

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree