In ziua de astazi, tot mai multi tineri incearca sa se imbrace in asa fel incat sa atraga atentia celorlalti printr-un stil interesant, inedit, fara sa mai tina cont de locul in care se afla. Din acest motiv, adolescentii se afiseaza cu outfit-uri indraznete nu numai in oras, in locurile lor de intalnire, la meciurile sportive, ci si in salile de clasa, acolo unde socheaza profesorii sau parintii printr-un look uneori vulgar.

Pentru ca este nevoie de bun simt si decenta in foarte multe ocazii, fara a atenta la nevoia tinerilor de a se exprima liber si independent prin piesele vestimentare, designerii recomanda acestora sa isi puna in valoare atuurile intr-un mod creativ, dar potrivit orelor de curs. In acest fel, spun ei, profesorii nu vor mai fi tentati sa-i scoata la lectie pentru a vedea daca timpul petrecut acasa a fost in compania cartilor de studiu sau in cea a oglinzii.

Iata cateva reguli interesante pentru un look cool:

  • Tot ce tine de trendul mini trebuie uitat la scoala. Intr-adevar, fetele sunt tentante sa isi arate formele r
    otunjite si sa-si expuna picioarele, numai ca aici nu este locul, iar aceste piese vestimentare ar trebui tinute in sifonier si purtate la club, mall, restaurant etc.!
  • Accesoriile raman in trend si pun in valoare pe oricine. Ele subliniaza personalitatea celui care le poarta si sunt extrem de cautate de catre tineri, cu conditia sa nu arate prea indraznet si sa nu atraga atentia prin culori prea tipatoare sau prin forme ciudate. In schimb, daca esti un adolescent interesat de detalii, poti sa vezi ramele Cacharel pe site-ul Ochelari Vintage, rame ce te vor ajuta sa creezi look-uri stylish.

  • Incaltamintea cea mai potrivita pentru mediul scolar este cea sport. Fetele trebuie sa renunte la dorinta de a purta tocuri inalte, dar pot jongla frumos prin asortarea la tenisi sau ghete a unor sosete colorate haios.
  • Pantalonii baietilor vor arata decent, fara sa fie foarte largi sau cu turul lasat si nu vor lasa la vedere lenjeria intima. Lungimea lor va fi una potrivita, adica pana la limba incaltamintei. Marimea pantalonilor ideala este cea care respecta masura corpului fiecarui adolescent in parte.
  • Pentru orele de sport, echipamentul sportiv nu poate lipsi din rucsacul nimanui, el trebuie sa se muleze pe cerintele antrenorului sau profesorului de educatie fizica si sport. In acest sens, la CollectiveOnline Romania gasesti brandul Nike, un brand ideal pentru un tanar ce-si doreste sa arate chic.

  • Daca scoala impune o uniforma banala, ea poate fi pusa in valoare prin cateva accesorii interesante, care scot din anonimat si atrag atentia asupra creativitatii tanarului: o sapca cool, o cravata colorata, o esarfa delicata sau niste bretele cu imprimeuri;
  • Scoala nu este un podium destinat modei, iar profesorii nu sunt acolo pentru a vedea buricul, sanii sau picioarele elevilor, dar asta nu inseamna ca un adolescent nu poate avea un look feminin sau masculin atractiv si, in acelasi timp, decent. O pereche de blugi si un tricou alb poate fi cea mai buna alegere, indiferent de sexul purtatorului.
  • Uneori atitudinea inseamna mai mult decat o haina luxoasa, asa ca la scoala ramane important ca tinerii sa imbrace tinute curate, cusute, calcate si sa manifeste dorinta de a acumula cunostinte noi.

In concluzie, adolescentul modern trebuie sa se imbrace decent la scoala, cu grija fata de tendintele in moda, dar fara sa manifeste un interes mai mare pregatirii hainelor pentru a doua zi decat fata de lectiile de la orele de curs.