Cu siguranta, in ultima perioada intalnesti tot mai des termenul de online influencer si, desi ai o vaga idee despre ce inseamna acest lucru, nu poti spune cu exactitate ce rol are o astfel de persoana si cum iti poate ajuta afacera sa se dezvolte. Insa, avand in vedere faptul ca Social Media poate influenta in mod direct decizia de cumparare a utilizatorilor din toata lumea, ar trebui sa descoperi ce sunt influencerii si cum ii poti include in strategia ta de marketing.

Afla ce este si ce rol are un ONLINE INFLUENCER pentru afacerea ta:

  • Ce este un digital influencer?

Influencerul este acea persoana care reuseste sa creeze, in jurul activitatii pe care o desfasoara, o comunitate activa si puternica fie pe blog, fie pe Facebook, Instagram sau Youtube. Practic, online influencerul este o imagine reprezentativa pentru industria in care activeaza, care se bucura de credibilitate in fata publicului tinta si care poate determina potentialii clienti sa ia o decizie favorabila cumpararii, prin intermediul informarii si dezbaterilor pe care acesta le sustine pe retelele de socializare. De asemenea, digital influencer poate fi oricine, de la bloggeri, la celebritati, singura conditie fiind ca acesta sa aiba notorietate in mediul online. In cazul in care iti surade ideea de a colabora cu o astfel de persoana, afla mai multe despre influencerii din Romania si descopera cine sunt cei care te pot ajuta sa iti dezvolti afacerea. Cu siguranta, un online influencer are capacitatea de a-ti fideliza clientii, dar si de a atrage noi cumparatori, asa ca nu ezita sa apelezi la ajutorul acestora de fiecare data cand ai nevoie.

  • De ce si cum poti sa soliciti ajutorul unui influencer?

Acum ca ai aflat ce este acela un digital influencer, ar trebui sa intelegi mai bine de ce este recomandat sa ii soliciti ajutorul si ce rol joaca acesta pentru dezvoltarea business-ului tau. In primul rand, atunci cand un influencer aduce in atentia publicului produsul sau serviciul pe care tu il oferi spre vanzare, toate persoanele care fac parte din reteaua lui sociala vor discuta despre acesta, creascand astfel vizibilitatea business-ului pe care il detii. In al doilea rand, un online influencer este, in viziunea comunitatii sale, un trendsetter si, astfel, de fiecare data cand acesta va folosi un produs in spatiul virtual si isi va exprima parerea pozitiva despre acesta pe retelele de socializare, va reusi sa genereze vanzari. In ceea ce priveste modalitatea prin care poti solicita ajutorul unui influencer, poti accesa site-ul https://globalinfluencers.ro/contact.html, unde vei putea contacta cei mai consacrati influenceri ai momentului. In mod cert, apeland la ajutorul acestora, vei reusi sa maximizezi vanzarile si, implicit, succesul business-ului tau.

  • Cum alegi online influencerul potrivit?

Pentru a face cea mai potrivita alegere pentru afacerea ta este foarte important sa ai in vedere mai multi factori atunci cand decizi sa colaborezi cu un influencer. Inainte de orice, doar pentru ca persoana respectiva beneficiaza de cea mai numeroasa comunitate, acest lucru nu inseamna ca reprezinta cea mai buna varianta pentru tine. In acest demers ar trebui sa incepi cu un research, astfel incat sa poti identifica daca publicul tinta al campaniei tale este in concordanta cu persoanele care ii urmaresc activitatea influencerului respectiv. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca modul in care acesta prezinta serviciul sau produsul tau in mediul online este unul care te avantajeaza. Totusi, cea mai buna solutie pentru a lua decizia corecta este aceea de a apela la ajutorul unei agentii de influencer marketing, asa cum este si Global Influencers. Fara doar si poate, daca vei tine cont de aceste aspecte, vei reusi sa faci alegerea potrivita si, in acelasi timp, sa oferi vizibilitate business-ului tau.

In concluzie, un online influencer este acea persoana care ii poate determina pe cei care il urmaresc in mediul online sa apeleze la produsele sau serviciile tale.