Podul impunător Yavuz Sultan Selim

Omul de afaceri Gabriel Comănescu a încheiat pe data de 9 ianuarie a finisat ridicarea celui de-al dilea tablier pentru podul Yavuz Sultan Selim cu ajutorul macaralei GSP Neptun. Dacă nu ai auzit până acum de acest pod, trebuie să știi că rezultatul final este extrem de impunător și  face conexiunea între două zone importante pentru Istanbul.

Împreună cu compania Grup Servicii Petroliere (GSP), GSP Neptun s-a implicat în construcția podului Yavuz Sultan Selim al cărui scop este de a realiza legătura între partea asiatică și cea europeană a orașului Istanbul.

Proiectul a fost controlat de Gabriel Valentin Comănescu, cel care deține Grup Servicii Petroliere, și a implicat foarte mult de lucru. La finalizarea lui, acest pod a devenit cel mai lat pod din lume, cu o lățime de 59 de metri. Cu 8 benzi de circulație și două căi ferate, Yavuz Sultan Selim fluidifică traficul și se desfășură pe o lungime totală de 2164 de metri.

Fiind un pod de calibru mare, dacă ai ocazia vreodată să îl treci, nu ar trebui să ratezi o experiență unică de acest tip. Podul a fost inaugurat pe 29 octombrie 2015 și a costat trei miliarde de dolari. Acesta cuprinde 35 viaducte, două tuneluri, 106 pasaje și până la 121.000 km de cabluri.

Gabriel Comănescu se bucură deja de succesul pentru podul acesta. De asemenea, GSP deținut de Gabriel Valentin Comănescu are o existență de 10 ani și în tot acest timp a realizat investiții de peste un miliard de euro.

Toate proiectele derulate au avut ca locații zone precum Marea Neagră, Marea Nordului, Marea Mediterană, Golful Persic, Goldul Mexic și chiar și zonele arctive.

GSP are sub conducere și o flotă diversificată, ce include 13 nave de aprovizionare și asistentă, opt platforme de foraj marin, trei nave de construcții marine, două macarale plutitoare și altele.

Pentru proiectul de față, macaraua maritimă GSP a fost tractată de nava Vega, ducând-o în strâmtoarea Bosfor. GSP Neptun a început operațiunea de descărcare a primului tablier pentru pod pe data de 25 decembrie 2013, iar un an mai târziu acesta a fost asamblat iar aproape doi ani mai târziu a fost inaugurat, în condițiile în care în ianuarie 2015 lucrările ajunseseră la procentul de 70%.

 

 

2017-10-28T14:52:43+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree