4 Metode pentru siguranța casei

Te-ai mutat de curând într-o casă nouă și simți că locuiești într-un cartier pe unde trec des spărgătorii? Ai de obicei teama că locuința ta ar putea fi jefuită și nu poți dormi noaptea cu acest gând? Fie că ești plecat des de acasă sau locuiești singur, este perfect normal să ai uneori o grijă ce ține de siguranța casei tale. Indiferent că este vorba de hoți sau dezastre naturale, casa ta ar trebui să fie protejată ca să te simți cât mai în siguranță.

Ca să stai mult mai liniștit când vine vorba de siguranță, cel mai bine ar fi să aplici niște metode standard ce îți vor oferi calmul de care ai nevoie. Te voi ajuta cu propuneri mai mult sau mai puțin costisitoare și sper să ții cont de ele.

1. Închide mereu geamurile

Poate părea un sfat banal, dar mulți oameni lasă din geșeală geamurile casei deschise atunci când pleacă de acasă. Fie că te duci până în oraș pentru jumătate de oră sau te muți într-o altă cameră, asigură-te că nu lași geamurile deschise. Hoții pândesc astfel de momente și îți pot fura orice prind la îndemână.

2. Nu lăsa obiecte de valoare la vedere

Dacă ai lăsat un geam deschis sau o altă poartă de intrare pentru un hoț, indiferent de cât de mică este ea, riști să fii jefuit. Riscul acesta crește și mai mult atunci când lași la vedere obiecte de valoare, precum sunt mobilul, tableta sau alte obiecte asemănătoare care sunt scumpe și pot fi sustrase cu ușurință.

3. Instalează un detector de mișcare

Desigur că este imposibil să nu îți poți aerisi casa în voie sau să te miști prin casă lejer dacă ai mereu grija că cineva te poate pândi la geam. Cea mai bună metodă de siguranță a ta și a locuinței tale o reprezintă un detector de mișcare.

Instalează un detector de mișcare pentru hoți și astfel vei fi mult mai ocolit de către spărgători sau vei primi instant alarma și asistența pentru situațiile nefericite.

Detectorul de mișcare va fi instalat de către o persoană specializată care îl va plasa în locuri strategice, unde riscul pentru spărgători este crescut: geamuri, uși și diverși pereți. Acesta poate fi amplasat și în exterior, dar ai nevoie de un anumit model pentru astfel de situații.

4. Adoptă un animal de companie

Pentru a avea un plus de securitate, de ce să nu ai un câine în casa ta? Chiar și o pisică poate face minuni. Animalele au simțurile extrem de dezvoltate și simt când cineva străin este în incinta casei. Cel mai de ajutor prieten în aceste situații este câinele. Dacă nu ai posibilitatea de a cumpăra un câine, poți apela cu încredere la ideea de adopție. Multe animăluțe curate, sănătoase și frumoase sunt date spre adopție și sunt pregătite să te iubească și să te protejeze de intruși.

5. Nu uita de detectorul de fum

Am vorbit de protecția locuinței când vine vorba de musafirii nepoftiți, dar de ce să nu protejezi casa și de alte tipuri de pericole? Incendiile sunt printre cele mai periculoase, așa că instalarea unui detector de fum este esențială.

Un incendiu se poate produce din extrem de multe cauze, printre ele numărându-se: scurtcircuiturile, lumânările lăsate nesupravegheate, arderea mâncării în bucătărie, cauze naturale (trăsnete) etc.

Ca să te asiguri că detectorul de fum nu pornește în orice situație, poți alege un model cu funcții pentru fumul de țigară sau șemineu. Este o soluție ideală pentru fumătorii și în acest mod totul va fi mult mai simplu și nu te vei alarma degeaba.

Montarea unui detector de fum se face de către un personal autorizat care va ști și unde trebuie să îl amplaseze, mai ales dacă ai camerele mult prea mari. Unele detectoare de fum nu fac față în orice situație, fapt pentru care contează înălțimea și mărimea unei încăperi.

Oricare ar fi locul în care trăiești, cel mai bine este să știi sigur că locuința ta este protejată de principalele pericole. Stai liniștit noaptea sau când ești plecat în vacanță prin aplicarea metodelor prezentate mai sus. Vei avea astfel parte de un sentiment de relaxare atunci când te afli singur în casă și dacă se întâmplă să ai parte de vizitatori nepoftiți sau de un foc deschis o să poți face față cu brio situației.

2017-10-19T11:33:47+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree