2 metode pentru a te bucura de confortul și siguranța casei tale

Casa este locul unde ne petrecem o mare parte din timp. După ce am investit într-o casă, am decorat-o după bunul plac și am umplut-o cu lucrurile dragi nouă, ar trebui să ne gândim la modalitățile prin care aceasta să fie cu adevărat pusă la punct.

Oamenii mereu vor avea tendința să tindă spre perfecționismul casei lor de vis, să mai schimbe mobilierul, să facă rearanjamente de la un an la anul, lucru ce este foarte bun pentru sănătatea mentală.

Cu toate acestea, mulți dintre noi uităm de niște aspecte foarte importante care ne vor face casa să fie cu adevărat pusă la punct: este vorba aici despre metodele de securitate care ne vor permite să avem casa ferită de hoți sau incendii.

 

1. Apără-te de hoți cu un detector de mișcare

Este foarte important să ai montate sisteme de alarmă în casa ta, mai ales dacă trăiești într-un cartier unde spargerile sunt la ordinea zilei sau dacă simți că ai multe lucruri de valoare care pot atrage ochii hoților.

Nu îți imagina că hoții îți vor ocoli casa dacă până acum nu au avut spargeri în zona în care locuiești. Cel mai bine ar fi să stai liniștit din punctul de vedere al securității prin montarea unui sistem de securitate.

De ce să alegi un detector de mișcare

Pentru a te asigura că nu vei avea parte de musafiri nepoftiți atunci când nu esți acasă sau în timp ce dormi, instalarea unui detector de mișcare este ceea de ce ai nevoie. Acesta are rolul de a detecta mișcările obiectelor care au temperatura corpului uman și poate avea mai multe nivele pentru setarea sensibilității.

Sunt numeroase motive pentru care ar trebui să alegi un sistem de alarmă anti-hoți, iar printre acestea se numără:

  • poți pleca de acasă fără să îți faci griji că bunurile tale vor fi furate fără ca făptașul să fie prins;
  • vei dormi liniștit, fără a tresări la cel mai mic zgomot;
  • îi vei ține pe hoți la distanță, mai ales dacă zona în care locuiești este una predispusă la spargeri;
  • bunurile casei tale vor fi în siguranță, așa că dacă ai sume de bani importante sau obiecte de valoare, totul va fi mai ocrotit;
  • tu și familia ta veți fi în siguranță;
  • poți apela la o firmă de specialitate care va interveni imediat ce alarma pornește așa că totul se va derula rapid, în favoarea siguranței tale și a casei în care locuiești;

Cu toate că trăim într-o eră în care tehnologia a avansat mult, nu toți realizăm că un sistem de detectare a mișcării ne poate face viața mai liniștită și mai protejată de niște incidente neplăcute.

Cum alegi detectorul de mișcare și unde se montează

Montarea unui detector de mișcare se face cu ușurință de către persoanele autorizate. Acesta ar trebui montat în zonele unde activitatea este ridicată, precum sunt geamurile, ușile, pereții sau alte zone.

Alegerea unui detector de mișcare se face în funcție de mărimea casei în care locuiești și de diversele funcții pe care acesta le oferă. Astfel, poți alege un detector de mișcare compatibil cu sistemul tău de alarmă, care să aibă o rază de detecție mare (atât distanța cât și orientarea), mai ales dacă locuința ta este mare.

2. Evită incendiile cu un detector de fum

Al doilea pas pentru a avea o casă lipsită de incidente este montarea unui detector de fum care are ca menire detectarea unui incediu. Un detector de fum foarte bun te va ajuta să elimini alarmele false. Astfel, el se va activa numai în momentele când există un adevărat pericol pentru locuința ta.

Funcții precum deactivarea pentru fumul de țigară sau de șemineu sunt destul de importante atunci când știi că există fumători în familie sau când ai instalat un șemineu care să îți țină de cald în perioadele reci ale anului.

Sfaturi pentru montare

Montarea unui detector de fum se realizează de obicei pe tavan, locul spre care se va duce fumul în cazul unor incendii. Bucătăriile sunt primele unde ar trebui să aveți un detector de fum, însă și alte camere ar trebui să aibă unul pentru situațiile când produsele electrocasnice pot lua foc sau când la vecini are loc un incendiu.

Ca să te asiguri că alegi detectorul de fum potrivit pentru locuința ta, orientează-te spre personalul specializat sau spre siteurile care îți oferă asistență pentru sistemele de alarmă. Click aici dacă dorești să găsești sisteme de alarmă bune pentru locuința ta, în funcție de nevoile pe care le ai.

Trebuie să alegi detectorul de fum în funcție de locul unde dorești ca să fie amplasat. Dacă ai camere mari și înalte, ar trebui să te interesezi de metoda corectă pentru instalarea unui detector de fum. Nu orice detector poate face față unui spațiu mare. De asemenea, detectoarele de fum nu fac față în mod normal spațiilor exterioare. Ar trebui să instalezi un detector de fum special.

Aceștia ar fi cei doi pași importanți pentru ca tu să te poți bucura de confortul și siguranța din locuința ta. Investiția nu este una așa mare pe cât îți imaginezi, însă protejarea ta și a familiei împotriva incidentelor neplăcute și neprevăzute este de neînlocuit. Alege să trăiești într-un mediu sigur, în care să nu stai cu grija zilei de mâine, mai ales în situațiile când ești plecat de acasă și se pot întâmpla incidente care te fac să stai cu sufletul la gură.

2017-09-08T08:44:56+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree