Cum alegi cele mai bune saltele de pat pentru un somn odihnitor

 

Un somn lin cu o saltea de pat bună

De-a lungul vieții, un om își petrece cea mai mare parte din timp în picioare sau culcat. Pentru acest fapt ar trebui mereu să ne gândim la sănătatea și confortul nostru și să investim în produse care să ne facă viața mai frumoasă. Dormitorul ar trebui să fie ca un sanctuar așa că trebuie să ne găsim patul potrivit pe care să potrivim o saltea care să ne satisfacă nevoile.

Întrucât au apărut mai multe modele de saltele de-a lungul timpului, poate îți este mai greu să o alege pe cea potrivită ție. Cu toate acestea, nu ar trebui să mai amâni momentul acesta, mai ales dacă simți că nu te poți odihni îndeajuns de bine din cauza patului sau a saltelei actuale.

Un om are nevoie de un somn cât mai odihnitor, el fiind cel care ne influențează viața de zi cu zi și, în timp, sănătatea fizică și mentală. Dacă ai deja un pat bun, ar trebui să investești și într-o saltea care îți va face viața mult mai frumoasă. Un somn odihnitor reprezintă zile mult mai frumoase și mai pline de energie.

Ca să îți fie mai ușor să alegi salteaua de pat potrivită pentru tine, am pregătit două sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când ești la vânătoare de saltele: dimensiunea saltelei și modelele de saltele.

 

Dimensiunea saltelei de pat

În funcție de patul pe care îl ai, poți să cumperi saltele 2 persoane sau saltea 1 persoană. Prețul saltelei crește în funcție de dimensiunile sale, așa că o saltea 1 persoană va fi de obicei mai ieftină decât acele saltele 2 persoane de același tip.

Saltelele de 2 persoane ar trebui alese în funcție de nevoile ambilor parteneri. Spre exemplu, o saltea care nu îl va deranja pe celălat partener atunci când tu te miști este extrem e utilă atunci când dorești să nu deranjezi. O saltea de acest tip este cea cu spumă memory și ajută ambii parteneri să doarmă liniștiți, chiar dacă aceștia au un somn agitat sau se trezesc la ore diferite unul de celălalt.

 

Modele de saltele de pat

Față de acum mulți ani, acum ai posibilitatea de a alege din mult mai multe tipuri de saltele. Acest lucru este un motiv de bucurie, dar în același timp poate fi un motiv în plus pentru care alegerea unei saltele să devină mai dificilă. Îți ofer detalii despre 4 modele de saltele populare și despre utilizările lor. Atunci când ai probleme cu spatele, ar trebui să consulți și un medic ortoped care să te sfătuiască ce fel de saltea ar fi potrivită pentru spatele tău. Cu toate acestea, nu ar trebui să renunți la instinctul tău și să alegi salteaua care simți că îți oferă cel mai mult confort.

1. Saltele ortopedice
Dacă ai probleme cu spatele, ar trebui să te orientezi spre saltele ortopedice. Acestea îți protejează coloana și sănătatea și sunt menite să îți ofere cel mai bun confort de care ai nevoie. Realizate din materiale de bună calitate, o structură fermă și prețuri bune, saltelele ortopedice îți vor face odihna o adevărată plăcere. Cu toate că saltelele ortopedice normale ar fi recomandate pentru persoanele care au o greutate mai mică, există și saltele superortopedice.

2. Saltele memory Foam
Saltelele memory Foam sunt saltelele cu spumă și memorie, devenite extrem de populare în ultimii ani întrucât sunt niște saltele ergonomice, ideale pentru persoanele care au probleme cu coloana vertebrală. Fiind realizate din materiale de calitate, ele au menirea de a dispersa uniform punctele de presiune, somnul fiind mult mai odihnitor și comod.

Aceste saltele sunt concepute din materilele speciale din care sunt făcute și scaunele pentru navele speciale, lucru care este extrem de interesant și te face să devii mai curios de aceste modele de saltele.

Dacă ai des dureri de spate sau probleme cu coloana pe care le-ai depistat în urma unui control medical, ar trebui să te gândești că anumite activități și poziții vicioase din viața de zi cu zi nu te favorizează.

3. Saltele Pocket-Spring
Un alt model de saltele interesante și căutate sunt cele ergonomice, care au o rezistență și durabilitate mare în timp. Conțin arcuri independente, poziționate în buzunare proprii, care îți vor oferi un confort de excepție. Mișcările tale nu vor influența celelalte zone ale saltelei, așa că poți să stai liniștit că partenerul tău nu va fi deranjat de tine.

4. Saltele de tip relaxa
Dacă primele modele de saltele consideri că nu sunt potrivite pentru tine, poți alege saltelele de tip relaxa, niște saltele super ortopedice, construite pe o plasă de arcuri. Au un preț bun și sunt calitative iar mulți utilizatori au fost mulțumiți de ele.

Dacă dorești să cumperi saltele ieftine și de calitate, poți încerca acest magazin care îți oferă exact ceea ce cauți. Expert Saltele este un magazin care îți pune la dispoziție numeroase tipuri de saltele și informațiile de care ai nevoie pentru fiecare în parte.

Când somnul îți face probleme din ce în ce mai mari, este cazul să îți iei un pat nou sau să schimbi salteaua. Vei vedea ce diferență face o saltea nouă potrivită pentru nevoile tale. Te vei simți mult mai odihnit, vei avea mai multă energie la muncă, nu vei mai avea dureri de spate și de gât și va fi o plăcere să vii acasă și să te arunci pe pat.

2017-09-08T08:44:48+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree