metode relaxare muzica jucarii antistress puzzle smart

Când nu ești acasă, fie că te afli la muncă sau on the road, sunt situații în care te plictisești sau simți nevoia de relaxare. Ca să te poți detașa de ceea ce te înconjoară, ar trebui să ai pregătite cu tine niște lucruri care să îți concentreze gândurile într-un mod benefic.

M-am gândit să îți ofer câteva idei care să te ajute să te relaxezi în pauza de la școală, de la birou sau atunci când ești pe drum undeva și nu ai ce face.

1. Ascultă muzica ta preferată

Una dintre cele mai bune modalități de a te relaxa atunci când ai timp liber este să asculți muzica ta preferată. Conectează-ți căștile la mobil, mp4, Ipod sau alte drăcovenii tehnologice, și bucură-te de piesele care îți induc starea dorită.

Dacă simți că muzica pe care o asculți de obicei îți trezește amintiri neplăcute sau te plictisește, poți asculta ceva de la radio. Cu puțin noroc, poate descoperi câteva piese noi pe care le vei ține mai apoi pe repeat!

metode relaxare muzica jucarii antistress puzzle smart

2. Citește o carte

Se spune că tinerii din ziua de azi nu mai citesc, însă consider că este un lucru total fals. Cu toate că nu toate persoanele citesc, am observat că sunt foarte mulți tineri interesați de lecturi atât clișeice cât și de cărți scrise de autori clasici.

O carte te poate însoți pe drumul spre școală, atunci când faci naveta spre muncă sau când ești pe drum spre munte. Poți încerca o carte total diferită atunci când ai un drum mai lung. În acest mod poate ai norocul să descoperi ceva cu adevărat inedit. Nu uita să ai și o a doua carte de rezervă, în cazul în care prima nu reușește să te cucerească.

metode relaxare muzica jucarii antistress puzzle smart

3. Joacă un joc smart

Ca să te poți relaxa, poți apela la noile jucării care îți pun concentrarea la încercare. Fie că este vorba de kendama sau de un puzzle logic precum sunt cele de la Moses, o să fii concentrat și vei uita de lucrurile din jur care te stresează. Mi-a luat ceva timp să mă prind cum se rezolvă puzzleul logic din lemn Be Clever Nod. A fost amuzant să descopăr că soluția era simplă. Aveam nevoie de mai multă atenție și concentrare. 😀

4. Apelează la o jucărie antistres

Știm foarte bine că în ziua de azi nu doar adulții se simt stresați, ci și copiii. Probabil că vina o are și evoluția tehnologiei care ne face mai puțin răbdători, dar și așteptările pe care le au cei din jur de la noi.

Pentru a te relaxa în momentele acelea când simți că ești stresat, alege să strângi în mâini o jucărie antistres. Aceste jucării îți vor antrena nervii aflați la nivelul mâinii și te vor calma. Nu trebuie să strângi jucăria cu furie ci cu dorința de a te putea relaxa într-un mod care nu afectează pe nimeni în jur.

Bila antistres în formă de Glob este cea care mă destresează pe mine în unele momente și mi se pare interesant că mai pot arunca câte un ochi pe harta lumii.

metode relaxare muzica jucarii antistress puzzle smart