Ce trebuie să știi despre liftingul facial

Orice femeie se confruntă, mai devreme sau mai târziu, cu îmbătrânirea tenului. Expunerea la soare, vârsta, fumatul și nu numai sunt factori care, la un moment dat, ne afectează în mod inevitabil pielea feței. Tocmai de aceea, liftingul facial este una dintre cele mai populare intervenții estetice în rândul femeilor.

În ce constă această procedură și ce tipuri de lifting al feței există? Potrivit esteticienilor, acestea sunt primele două întrebări pe care și le pune orice pacientă care dorește o astfel de intervenție, numită, de asemenea, și facelift. Sunt, însă, mult mai multe de știut despre ceea ce presupune un lifting facial.

Astfel, iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știe oricine își dorește să apeleze la această operație estetică.

 

Cum știi că liftingul facial este potrivit pentru rezolvarea problemei tale?

Potrivit specialiștilor în chirurgia estetică, liftingul feței poate fi de ajutor în cazul pielii care și-a pierdut tonusul și elasticitatea, căpătând un aspect lăsat.

În general, cele mai multe femei care aleg să-și facă o astfel de intervenție, sunt deranjate de pielea care atârnă în zona pomeților, a liniei mandibulare și în zona gâtului.

 

Ce tipuri de lifting al feței există?

Din punct de vedere al tehnicilor operatorii folosite, există mai multe tipuri de lifting facial, de la cel profund, până la cel superficial, care este localizat exclusiv la nivelul pielii.

Cea mai puțin invazivă procedură, numită și mini lifting facial, reprezintă, în general, cea mai bună soluție pentru majoritatea femeilor! Aceasta necesită un timp mult mai scurt de recuperare, prezintă mai puține riscuri din punct de vedere al apariției complicațiilor și este și mai puțin costisitoare decât un lifting tradițional.

Ce alte operații pot fi făcute concomitent cu facelift-ul, pentru obținerea unor rezultate mai bune?

În primul rând, foarte multe femei își doresc ca, în urma operației de lifting, să obțină și accentuarea anumitor zone ale feței – precum pomeți, buze sau bărbie.

Acest lucru poate fi realizat prin extragerea unor cantități de grăsime din diverse zone ale corpului – cum ar fi, de exemplu, aripioarele din jurul taliei – și injectarea țesutului adipos în porțiunile feței care se doresc a fi mai pronunțate. Astfel, nu doar că poate fi obținut efectul dorit în zona feței, dar se și poate scăpa de puțină grăsime din părți ale corpului care nemulțumesc pacienta.

Mai apoi, blefaroplastia se situează în topul celor mai solicitate intervenții estetice care să fie făcute odată cu liftingul facial. Aceasta presupune remodelarea estetică a pleoapelor și poate reda un aspect întinerit ochilor, în special dacă vă confruntați cu pleoape lăsate, pungi sub ochi, riduri puternic vizibile sau cu acel efect de ochi căzuți.

În general, toate aceste chestiuni, dar cu siguranță și altele, sunt explicate în detaliu de doctorul estetician la prima consultație. De aceea, cel mai recomandat ar fi să vă programați la un specialist care să vă personalizeze un plan concret în funcție de nevoile pe care le aveți, astfel încât să puteți lua cele mai bune decizii.

Iar dacă doriți o recomandare în acest sens, dr. Radu Panțuru este unul dintre cei mai apreciați specialiști în chirugie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. Îl găsești pe site-ul drpanturu.ro unde poți găsi și datele sale de contact pentru a programa o consultaţie.

2017-09-09T10:23:29+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree