Detii o afacere? Afla care este profilul sefului IDEAL din perspectiva angajatilor

In mod clar, seful perfect nu exista, dar, cu toate astea, sunt foarte multi lideri care aleg sa faca lucrurile intr-o maniera diferita, astfel reusind sa fie pe placul angajatilor. Chiar daca in zilele noastre, din cauza schimbarilor bruste, dar si a diverselor nevoi pe care oamenii le au, este destul de dificil sa fii un bun manager, relatia dintre angajator si subordonati este esentiala pentru buna functionare a companiei.

Fie ca detii o afacere, fie ca esti in cautarea unui job, ar trebui sa cunosti portretul liderului ideal, conturat de parerile angajatilor romani.

 

Iata ce calitati trebuie sa aiba un lider, in viziunea angajatilor:

• Atent la nevoile personalului

Din punctul de vedere al salariatilor, pe primul loc in topul calitatilor pe care trebuie sa le detina un bun lider, se afla atentia pentru nevoile acestora. Pe langa faptul ca un sef trebuie sa cunoasca potentialul fiecarui angajat, acesta trebuie sa acorde o atentie deosebita necesitatilor de confort si igiena ale subordonatilor sai. Mai exact, pentru a-i multumi si pentru a le demonstra ca iti pasa si de bunastarea lor, nu doar de interesul afacerii tale, trebuie sa le asiguri toate conditiile, astfel incat acestia sa isi poata desfasura, in norme optime, activitatea. Pentru a construi o relatie puternica intre tine si personalul tau, poti incepe prin a le pune la dispozitie cele mai bune produse de curatenie si igiena personala. In acest sens, poti achizitiona de pe https://www.sanito.ro/ecolab atat dezinfectanti, sapunuri si uscatoare pentru maini, cat si cosuri de gunoi si articole de menaj. Fara indoiala, vei reusi sa fii pe placul tuturor, daca vei avea grija la acest aspect.

• Capabil sa indrume si sa motiveze angajatii

O alta calitate pe care trebuie sa o aiba un lider exceptional, din perspectiva angajatilor, este capacitatea de a-i indruma si motiva pe cei din jur. Pe langa bonusurile financiare si stabilirea unui scrop precis, care sa ii faca pe acestia sa dea randament, poti opta si pentru un teambuilding sau pentru o vacanta anuala organizata de catre companie. Astfel, poti planui o escapada pentru salariatii tai la Pensiunea CHERHANA, unde acestia vor avea ocazia sa se cunoasca mai bine prin intermediul activitatilor de grup. Cu certitudine, conditiile oferite de acest resort turistic te vor ajuta sa iti motivezi angajatii, dar si sa le arati ca esti un bun indrumator si un bun organizator.

• Bun manager pentru obtinerea rezultatelor pozitive

Abilitatea de comunicare a unui manager, dar si stabilirea unor obiective clare si a unor target-uri realizabile, se afla printre calitatile fundamentale pe care un sef ideal trebuie sa le aiba. Asadar, daca vrei sa te incadrezi in aceasta categorie, incearca sa te concentrezi pe obtinerea rezultatelor, dar si pe aprecierea eforturilor pe care subordonatii tai le depun in acest demers.

Iata, asadar, care sunt trasaturile de baza pe care trebuie sa le aiba seful ideal, din punctul de vedere al angajatilor.

2017-09-08T08:45:34+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree