10 metode prin care să îți promovezi afacerea

Probabil ești la început de drum cu afacerea ta și te întrebi care ar fi cele mai bune metode prin care ai putea să o promovezi. Trăim în era tehnologică așa că una dintre cele mai intuitive metode de promovare a unei afaceri se poate face prin mediul online, acesta fiind la îndemâna multor persoane atunci când caută ceva anume sau când pur și simplu cercetează noutățile de pe facebook.

Pentru a putea să îți promovezi businessul în mediul online poți aborda mai multe tactici însă te voi ajuta să urmezi niște pași care ar trebui să îți propulseze foarte mult afacerea. Nu uita și de promovarea în offline pentru că și aceasta este extrem de importantă.

1. Înregistrează-ți afacerea online
Pentru a putea fi găsit cu ușurință în mediul online, un prim pas pe care trebuie să îl faci este să îți înregistrezi afacerea pe siteuri precum Google Places, Yahoo! Local sau Bing. Acestea sunt printre cele mai căutate și vor ajuta oamenii să îți găsească mult mai ușor afacerea, locația și alte date de contact.

2. Crează un blog
Nu contează despre ce este afacerea ta. Crearea unui blog este un pas foarte bun pentru a te ajuta să oferi mai multe detalii despre ceea ce faci, dar este și o bună metodă de a te apropia mai mult de clienții tăi prin articole care să fie mai personale și de interes pentru oricine.
Alternează postările pe care le faci, postează regulat și vei vedea cât de bine va merge totul. De asemenea, în acest mod vei fi și mai bine indexat în căutările Google.

3. Nu uita de social media
Social media este în acest moment o necesitate pentru afacerea ta. Ca să îți promovezi afacerea, ai nevoie de serviciile pe care ți le pun la îndemână social media. Spre exemplu, Facebook și Instagram nu doar că îți permit să distribui articole și linkuri despre afacerea ta, ci îți pun la dispoziție și crearea de reclame publicitare care să îți propulseze afacerea.

4. Postează articole de promovare pe alte siteuri
Pentru a te promova și mai bine, ar trebui să postezi articole despre afacerea ta pe siteuri precum posteaza.info. Vei vedea că această modalitate de promovare este extrem de ajutor, mai ales când dorești să investești cât mai mult în afacerea ta. De asemenea, poți apela la http://www.ecomunicate.ro/videobranding/ unde este extrem de ușor să îți creezi un cont și să postez informația dorită.

5. Pune accentul pe SEO
Site-ul web al companiei nu ar trebui să fie neglijat. Metodele de SEO aplicate acestuia vor ajuta ca siteul afacerii tale să apară printre primele din categoria sa, lucru ce este extrem de benefic. Dacă nu ai idei despre principalele tehnici de SEO, te poți documenta online sau poți apela la un SEO specialist care să facă treaba pentru tine.

6. Promovarea în offline
În funcție de tipul de afacere pe care o conduci, brandingul tău s-ar putea să aibă musai nevoie și de o promovare în cadrul publicațiilor. Apelează și la publicațiile offline pentru a te pune în valoare și mai bine.

7. Filmulețe de promovare
O promovare online prin intermediul filmulețelor te va ajuta să te apropii mai mult de audiența target și să prezinți mai bine serviciile tale. Poți oferi și filmulețe extra ce țin de aria în care prestezi, lucru ce te va ajuta să ai și mai mulți urmăritori. Clipurile uploadate pe Youtube îți vor oferi și șansa de a interacționa cu vizualizatorii tăi, lucru de care ar trebui să ții cont de fiecare dată. Oferă-le șansa de exprimare celor interesați de afacerea ta.

8. Organizează concursuri pe Social Media
Un mod foarte bun de a te face remarcat o reprezintă concursurile. Acestea îți vor aduce mai mulți urmăritori și le vor stârni curiozitatea pentru ceea ce faci, mai ales dacă vinzi produse ce prind bine la public. Printre condițiile de participare la concursuri ar trebui să se numere și cele de tipul înscrierii la newsletter. În acest mod vei putea să le trimiți mailuri pe viitor celor înscriși. Mulți vor fi curioși de ceea ce oferi așa că siteul tău și afacerea ta vor avea doar de câștigat.

9. Promovează site-ul afacerii tale
Afacerea ta poate deveni mult mai cunoscută dacă îi promovezi site-ul în cât mai multe locuri. Poți să îți promovezi site-ul prin includerea lui în e-mailuri, prin printarea lui pe materiale de promovare, prin autocolarea lui pe mașină și pe cărțile de vizită pe care trebuie să le înmânezi ori de câte ori ai ocazia.

10. Obține păreri pozitive de la clienți
După ce ai avut câțiva clienți, roagă-i pe aceștia să îți ofere reviewuri care te vor ajuta pe viitor. Cu cât citesc mai multe recenzii pozitive de la surse de încredere, cu atât noii clienți vor fi mai interesați de afacerea pe care o ai.

2017-09-08T08:40:27+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree