Kuebiko – corbul în care ne transformă societatea
Provenind din japoneză, termenul de kuebiko face referire la un zeu al inteligenței și agriculturii. Reprezentat de un corb ce nu poate merge, acesta este conștient de ceea ce este în jur, însă nu are puterea de a face nimic.
Asemenea corbului, societatea ne presează în a renunța la lucrurile bune și a sta nemișcați și fără putere în fața tuturor nedreptăților care se întâmplă în jurul nostru.
Spectacolul Kuebiko a fost plin de trăire și sentimente care te pun pe gânduri. Încă de la început ești atent, țipătul venit dinspre scenă captându-ți atenția. Corbul despre care vă vorbeam își face prezența în spectacol și pune stăpânire pe tot. Nicio persoană nu scapă de sub conducerea corbului care cu o mișcare de deget îți poate conduce viața.
Disperat, te agăți de întunericul pe care ți-l oferă corbul, te cufunzi în ceva neștiut și te trezești mai apoi singur, fără iubire și fără puterea de a te lupta. Ești incapabil să mai faci un gest, să mai spui o vorbă care să te scoată din acest întuneric.
Cu toate acestea, ceva se schimbă. Dorești să zbori asemenea unui înger nu asemenea unui corb. Vrei să simți din nou iubirea, dar ai parte de sentimente care te încarcă emoțional. Te simți fără puteri, obosit, dar ai vrea să lupți.
Oare dacă am renunța de fiecare dată când ne simțim neputincioși și constrânși de societate unde am ajunge? Deja se văd schimbările în lume: violența, nedreptatea, furtul, lipsa iubirii, răutatea. Multe lucruri rele se întâmplă iar mulți dintre noi suntem și ne simțim neputincioși față de tot. Din când în când, ar trebui să ne amintim că trebuie să luptăm pentru a putea vedea din nou ploaia, pentru a putea zbura și a iubi. 🙂
Mi-a plăcut foarte mult spectacolul, cu toate că deja asistasem la repetiții (probabil revin și cu niște poze de acolo) și vedeam majoritatea cadrelor prin aparatul de fotografiat. Muzica, dansul și sentimentele au ajuns din nou către public și pot spune că echipa Total Dance Center (TDC) a reușit să prezinte foarte bine ideile concepute pentru lucrarea de licență a Roxanei Gurău.
Leave A Comment