Gen: Pentru copii, Carte ilustrată
Vârsta: 5-7 ani
Format: Broșată
Număr de pagini: 32
Format: 240 x 250 mm
Data apariției: 2017 || Editura Pandora

Sinopsis:
Copiii spun… emotiile sunt bune este prima carte pentru cei mici semnata de VIRGIL IANTU. Volumul este continuarea fireasca a proiectului Copiii spun – un curs ca o joaca si a seriei online de pastile de „intelepciune copilareasca”, dezvoltate recent, din pasiune pentru psihologia copiilor.
Cum transformam frica de esec in emotie pozitiva? Cum facem ca vocea aceea mica si enervanta, care ne spune ca n-o sa reusim ceva, sa fie redusa la tacere? Cum ne pregatim pentru a darui celorlalti trairi autentice, intense, pozitive?
Copiii spun… emotiile sunt bune este o poveste in care se vor regasi toti cei care au avut de-a face, la un moment dat, cu teama de a sta in fata unui public mai mare sau mai mic… si l-au cucerit!

 

Rating: 5/5

 

Este bine să ai emoții?

Noua carte a lui Virgil Ianțu conține o poveste mică plină de învățăminte de care orice om ar trebui să țină cont. Fiind dedicată copiilor, această lectură ilustrată pune în atenția celor mici emoțiile.

Protagonista din Copiii spun…emoțiile sunt bune se pregătește să cânte în fața unui public, fapt pentru care, înainte cu ceva timp, emoțiile din interiorul ei încep să se ivească. Acestea o pun la încercare, încearcă să o copleșească, însă ea este puternică și le face față.

Ba mai mult, ea îi învață și pe alții de faptul că emoțiile sunt bune, te ajută să simți lucruri interesante și să îți poți duce la bun sfârșit planurile. Nu trebuie să ne temem de emoții, ci să realizăm că le avem și să le acceptăm ca o parte din noi.

Acceptarea emoțiilor

Prin acceptarea emoțiilor, nu vom mai avea temeri și ne vom putea bucura mai bine de momentele unice din viața noastră. Trebuie doar să reușim să trăim cu aceste emoții și cu sentimenele pe care ele ni le pot insufla.

Sunt multe situații când emoțiile ne pot copleși, însă odată ce ducem la bun sfârșit o activitate ce ne provoacă emoții (fie ele bune sau rele), vom vedea că ne vom simți mai fericiți și mai mândri de faptul că am dus la bun sfârșit ceva care ne speria.

Copiii ne demonstrează cel mai bine că emoțiile sunt bune așa că ar trebui să învățăm de la ei. Să nu mai stăm cu inima strânsă cât un purice atunci când ne lovim de o etapă mai grea sau diferită, ci să ne relaxăm și să acceptăm sentimentele care ne încearcă. 🙂