Recenzie: P.S. Te mai iubesc și-acum de Jenny Han

carte ps te mai iubesc si-acum jenny han

Titlul original: P.S. I Still Love You
Gen: Ficțiune, Contemporan, Romantism, YA
Format: Broșată cu supracopertă
Număr de pagini: 376
Format: 130 x 200  mm
Traducător: Teodora Constantinescu
Data apariției: 2015 || Editura Trei || Goodreads

Sinopsis:
Continuarea bestsellerului Tuturor băieţilor pe care i-am iubit

Lara Jean nu se aştepta să se îndrăgostească de-adevăratelea de Peter.
Doar se prefăceau că sunt iubiţi, dar apoi lucrurile au devenit serioase. Acum ea nu mai ştie ce să creadă.
Când un băiat din trecut se întoarce în viaţa ei, Lara Jean îşi regăseşte sentimentele pentru el.
Oare o fată poate să fie îndrăgostită de doi băieţi în acelaşi timp?

În această continuare sensibilă şi emoţionantă a bestsellerului internaţional Tuturor băieţilor pe care i-am iubit (Ed. Trei, 2015) vedem iubirea prin ochii frumoasei Lara Jean. Dragostea nu e niciodată uşoară, dar poate că asta o face atât de minunată.

Rating: 4/5

carte ps te mai iubesc si-acum jenny han

“— Adevărat nu-nseamnă felul cum ești făcut, a spus Calul de Piele. E un lucru care ți se întâmplă.
— Și doare? a întrebat Iepurele.
— Uneori, a zis Calul de Piele, care nu mințea niciodată. Dar când ești Adevărat, nu iei în seamă durerea.”

— Margery Williams

Scrisori de dragoste către băieții iubiți

În urmă cu 2 ani am citit în cadrul evenimentului Cartepidemia cartea Tuturor băieților pe care i-am iubit scrisă de Jenny Han. M-am bucurat alături de colegii mei de lectură să descopăr o carte foarte frumoasă care m-a atras prin stilul lejer al autoarei, personajele amuzante și peripețiile prin care trece protagonista Lara Jean.

După ce toate vechile scrisori de dragoste ale Larei Jean sunt expediate pe furiș de sora ei mai mică pe nume Kitty, Lara se va confrunta cu multe momente rușinoase, dar va reuși să își facă și un iubit: pe Peter.

În Te mai iubesc și-acum se pare că una dintre vechile scrisori ale Larei primește răspuns!! John McClaren, unul dintre cei pe care Lara îi iubea, îi răspunde scrisorii de amor și de aici iau naștere o serie de încurcături.

carte ps te mai iubesc si-acum jenny han

Poți iubi doi băieți în același timp?

A fost interesant să urmăresc noile trăiri ale Larei, sentimentele unui om fiind mereu foarte încurcate, mai ales când vine vorba de dragoste. Cu toate că Lara pare să aibă sentimente pentru doi băieți, vârsta la care se află poate să fie un factor răspunzător pentru confuzia ei.

Când nu ai multe experiențe amoroase, tinzi să te pierzi mai repede printre sentimente, să nu reușești să diferențiezi binele de rău și să te lași purtat de vânt până când te lovești de zid. Alegerea finală a Larei mi s-a părut una rațională, însă acțiunile ei anterioare m-au făcut și pe mine să mă simt confuză.

Oare cum poți să iubești pe cineva și să te arunci în brațele unui alte persoane? Probabil că acest lucru se întâmplă când nu gândești rațional, când vrei să te răzbuni sau când ai avut sentimente asemănătoare pentru mai multe persoane. Poate fi greu să diferențiezi cine este persoana potrivită pentru tine, dar dacă închizi ochii și te gândești cine te face să te simți iubit, protejat și te susține în a fi cea mai bună versiune a ta, cred că îți vei găsi repede răspunsul.

Nu știu dacă Lara a făcut cea mai bune alegere sau nu, însă totul a depins de tot ce simte ea cu adevărat și de judecata ei. Să vedem dacă alegerea Larei o va ajuta și în momentul când se pregătește de o nouă etapă din viața sa. Aștept cu nerăbdare volumul 3 al acestei serii și sunt curioasă care va fi finalul, cu toate că deja îl anticipez.

Citate:

“Aud sângele cum îmi zvâcnește în urechi, inima îmi bate de trei ori mai repede. «În amintire, orice lucru pare să se fi întâmpla pe muzică.» Una dintre replicile mele preferate din «Menajeria de sticlă». Dacă închid ochii aproape că aud muzica, fundalul acelei zile din subsolul casei lui John Ambrose McClaren. Peste ani și ani, când o să-mi amintesc de momentul ăsta, oare ce muzică îmi va răsuna în minte?” (p.296)

“Oamenii apar și dispar. O vreme devin centrul lumii tale, sunt totul pentru tine. Și-apoi, într-o zi, nu mai sunt. N-ai de unde ști cât timp îți vor fi alături. Acum un an nu mi-aș fi imaginat că John nu va mai fi o prezență constantă în viața mea. N-aș fi conceput cât de greu îmi va fi să n-o mai văd pe Margot zi de zi, cât de pierdută o să mă simt fără ea – sau cât de ușor ar putea să iasă Josh din viața mea, fără ca eu să-mi dau seama. Cel mai greu e să-ți iei rămas-bun.” (p.367)

2017-09-08T11:22:13+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree