Harry Potter A History of Magic și A Journey through a History of Magic

De când a apărut ediția ilustrată (și de colecție) pentru Harry Potter, parcă aud numai de noutăți ce țin de lumea vrăjitorească. Pentru mine este un motiv de extremă bucurie, întrucât sunt fan Harry Potter și îmi place mult tot ce ține de lumea magiei pe care J.K. Rowling a creat-o.

Odată cu expoziția de artefacte magice ce are loc pentru a comemora cei 20 de ani de magie Harry Potterească, apar două noi cărți care vor prezenta mai multe detalii ce țin de obiectele magice prezentate la expoziție.

Nu știu exact detaliile clare despre cele două cărți, însă coperta pentru Harry Potter. A History of Magic ni-l prezintă pe faimosul phoenix din lumea HP. Această ilustrație este realizată de Jim Kay și am mai întâlnit-o în volumul 2 ilustrat, Harry Potter and the Chamber of Secrets. Aceasta cred că este o variantă pentru adulți, pe când Harry Potter. A journey through a history of magic ar fi ediția pentru puștani. Nu știu care sunt diferențele între cele două cărți, dar vom afla cât de curând! Ambele cărți apar pe 20 octombrie 2017 și deja sunt disponibile la precomandă.

Tot în acest an apare și ediția ilustrată pentru volumul trei al seriei Harry Potter: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Illustrated Edition. Am discutat deja despre această carte aici și puteți să vedeți un sneak peek al ilustrațiilor.

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them – Illustrated

Pe de altă parte, nu doar universul de bază Harry Potter ne încâtă cu noutăți. Fantastic Beasts and Where to Find Them revine cu o ediție ilustrată de Olivia Lomenech Gill și celebrează o parte dintre animalele fantastice descoperite de Newt Scamander.

Ediția de la Scholastic are pe copertă Griffinul, pe când ediția de la Bloomsbury are pe copertă interpretarea Oliviei a unui Occamy bleo, unul dintre șase bestii adăugate la colecție în acest an.

Avem și câteva imagini din interiorul cărții, care nu arată rău deloc, însă sunt tare curioasă cum arată această carte cap coadă!

Noua ediție pentru Fantastic Beasts va include ilustrații color pentru fiecare bestie regăsită în carnetul original al lui Newt Scamander (ediția din 2001 a lui J.K. Rowling).

Vouă cum vi se pare acest val de noutăți? Sunt tare curioasă cum vor arăta toate cărțile și voi reveni, cu siguranță, cu păreri pentru o parte din ele. ^_^