carte mica enciclopedie hygge reteta daneza a fericirii meik wiking

Titlul original: The Little Book of Hygge: Danish Secrets to Happy Living
Gen: Dezvoltare personală
Format: Copertată
Număr de pagini: 288
Format: 210 x 150  mm
Traducător: Valentina Georgescu
Data apariției: 2017 || Editura Litera

Sinopsis:
Despre Danemarca se spune adesea ca ar fi cea mai fericita tara din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: hygge.

„PENTRU HYGGE EXISTA TOT FELUL DE DEFINITII, DE LA « ARTA DE A CREA INTIMITATE», «CONFORT SUFLETESC» SI «LIPSA SUPARARILOR», LA «BUCURIA DATA DE LUCRURILE CE INDUC O STARE DE BINE», «STAREA DE CONFORT IN PREZENTA SEMENILOR» SI, VARIANTA MEA PREFERATA, «CIOCOLATA FIERBINTE LA LUMINA LUMANARILOR»…

Afli ce este hygge atunci cand simti hygge. Cand te ghemuiesti comod pe canapea alaturi de persoana iubita sau cand te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiati prieteni. Hygge sunt acele dimineti albastre si limpezi cu lumina perfecta. Si cine ar putea sa iti fie un ghid mai bun in lumea hygge decat Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga si si-a petrecut ani din viata studiind magia vietii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenta pana la modalitatea in care trebuie sa te imbraci.

Rating: 5/5

Ce este Hygge

Cu toate că am mai discutat despre Hygge acum ceva timp, nu m-am lăsat până nu am pus mâna pe Mica Enciclopedie Hygge o carte care ne explică despre viața danezilor și despre fericirea lor. Oare care sunt secretele pentru care danezii sunt așa de fericiți? Ei bine, sunt niște lucruri extrem de simple care te pot face să fii fericit și  confortabil în propria piele.

Meik Wiking a explorat mai multe detalii în această lectură, așa că am aprofundat diverse idei despre lucrurile care îi fac pe danezi fericiți.

Hooga, hhyooguh, heurgh, indiferent care ar fi pronunția sau scrierea, hygge se referă la sentimente de siguranță, dragoste, căldură sufletească, toate create prin metode simple precum ar fi ambianța, modul de a trăi și oamenii de lângă noi.

carte mica enciclopedie hygge reteta daneza a fericirii meik wiking

Lumânările, atotprezente

Danezii sunt printre cei mai mari consumatori de lumânări din toată lumea. În casele multor danezi ard zilnic câte 3-4 lumânări care au menirea de a crea o ambianță plăcută și un sentiment de căldură sufletească. Zilele scurte ale danezilor sunt de multe ori lipsite de lumina soarelui iar temperaturile scăzute îi fac pe aceștia să dorească cât mai mult confort și căldură.

Nu doar lumânările sunt cele care le creează o atmosferă călduroasă, ci și alte lumini decorative împrăștiate de-a lungul camerelor. Păturile, mâncarea, prietenii dragi și conversațiile sunt alte lucruri care îi fac pe danezi extrem de fericiți și îi apropie unul de altul.

carte mica enciclopedie hygge reteta daneza a fericirii meik wiking

Vreau să fiu fericit

Citind Mica enciclopedie Hygge, am trecut din nou în revistă ideile care îi fac pe danezi fericiți și mi-am zis să nu uit de ele pentru a mă putea relaxa și eu asemenea lor. Nu trebuie să investești bani mulți pentru a putea fi fericit: câteva lumânări, eventual niște lumini calde pentru cameră, mâncare, o pătură, o carte, un joc de societate și oamenii dragi ție alături sunt doar câteva idei simple care te pot face cu adevărat fericit.

Un suflet fericit și o senzație de siguranță îți vor oferi mereu o stare de bine de care nu vei vrea să te desparți. Poți fi și tu fericit atâta timp cât realizezi care sunt lucrurile mărunte care te liniștesc și îți oferă siguranța fizică și sufletească de care ai nevoie.

Recomand cu mare drag Mica enciclopedie Hygge, o carte care îți transmite instant o stare de bine prin cuvintele și ideile frumoase, dar și prin aspectul minunat. Este o cărțulie cu adevărat faină, destinată oricărei persoane care dorește să își găsească liniștea și fericirea în viața de zi cu zi.

carte mica enciclopedie hygge reteta daneza a fericirii meik wiking
carte mica enciclopedie hygge reteta daneza a fericirii meik wiking

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.