limba germana orlando balas editura polirom

Gen: Limbi străine, Ghid
Format: Broșată
Număr de pagini: 360
Format: 235 x 160 mm
Data apariției: Septembrie 2016 || Editura Polirom || Târgul Cărții

Sinopsis:
Destinata deopotriva elevilor, studentilor si autodidactilor, Limba germana. Simplu si eficient prezinta intr-un limbaj accesibil si intr-o succesiune logica principalele elemente de gramatica germana, pe care le ilustreaza cu numeroase exemple din vorbirea de zi cu zi si cu exercitii utile pentru fixarea notiunilor invatate. Cheia exercitiilor va permite verificarea cunostintelor, iar CD-ul cu textele si vocabularul lectiilor va ajuta sa va insusiti o pronuntie cit mai corecta.
Cuprins: Reguli de pronuntie Substantivul Articolul Pronumele Verbul Prepozitiile Exprimarea deplasarii si situarii Cuvinte derivate si cuvinte compuse Adjectivul si adverbul Acordul adjectivului cu substantivul Propozitii subordonate Vocabular uzual Tabele si sinteze Exercitii Cheia exercitiilor.

 

Rating: 5/5

limba germana orlando balas editura polirom

Cum înveți limba germană singur

Învățarea unei limbi străine de unul singur poate fi un proces destul de greu, mai ales dacă este vorba despre o limbă străină a cărei pronunție îți poate da dificultate. Se știe foarte bine că germana este o limbă destul de grea iar pronunția cuvintelor este de fapt cea care îți poate veni de hac, mai ales dacă nu ai ocazia să fii îndrumat de cineva.

Pe vremuri aveam un caiet mare în care îmi notasem de la o colegă foarte multe cuvinte, reguli și alte nebunii ce țin de limba germană. A fost o perioadă în care învățasem să număr în germană (acum am uitat o parte din regulile de compunere ale numerelor mari) și mi se părea o activitate interesantă. Cu toate acestea, am fost mai acaparată de limba japoenză care era mai simplă pentru mine și mai de suflet. Am reușit să învăț multe lucruri în japoneză cu ajutorul cărții Limba japoneză de Neculai Amălinei de la editura Polirom, așa că am zis să încerc să îmi reamintesc și să aflu alte lucruri ce țin de limba germană.

Am ales să am pe post de ghid cartea Limba germană de Orlando Balaș, o carte care face parte din aceeași serie cu cea de japoneză (care m-a ajutat foarte mult). Este o carte care te trece prin gramatică, pronunție, construcții de propoziții uzuale și alți pași care te ajută să poți purta o conversație în germană.

limba germana orlando balas editura polirom

Mici pași pentru a învăța

Germana este o limbă grea și chiar dacă nu vei reuși să ai o pronunție impecabilă, repetiția te poate ajuta. CD-ul care vine împreună cu această carte te va ajuta să știi cum trebuie să pronunți cuvintele, așa că ai alături de tine un fel de profesor virtual care te însoțește în momentele grele.

Manualul acesta te ghidează cu pași mici și repezi spre ceea ce tu îți dorești: să înveți limba germană sau pur și simplu să îți formezi câteva cunoștințe de bază care să te ajute să schimbi câteva replici în germană (nu se știe niciodată când ai nevoie). Cartea îți oferă texte simple, complexe, la finalul cărora ai explicații pentru cuvintele noi și pentru regulile de gramatică aplicate. Această combinație mi se pare de ajutor atunci când înveți o limbă nouă și cred că orice persoană cu un pic de ambiție va reușit să învețe cuvinte de bază într-o limbă străină.

Eu sunt extrem de mulțumită de modul cum este organizată această carte (și celelalte din serie) așa că v-o recomand dacă doriți să învățați limba germană. Eu am renunțat de mult timp la acel caiet cu reguli despre gramatica limbii germane iar acum mă pot bucura de un ghid mult mai complet și condensat, pe care îl pot avea în bibliotecă pentru tot restul vieții.

limba germana orlando balas editura polirom