recenzie carte good night stories fore rebel girls

Gen: Nonficțiune, Feminism, Povești scurte
Limba: Engleză
Format: Copertată
Număr de pagini: 224
Format: 241 x 177  mm
Data apariției: 1 Decembrie 2016 || Editura Particular Books (Penguin Books) || Goodreads
Cumpără Good Night Stories for Rebel Girls

Sinopsis:
Ilustrată și inspirațională, Good Night Stories for Rebel Girls spune poveștile a 100 de femei eroine de la Elizabeta I până la Serena Williams.

Ce ar fi dacă prințesa nu s-a mărita cu Prințul Fermecător și ar decide să devină astronaut? Cum ar fi dacă geloasa soră vitregă ar fi implicată emoțional și blândă? Și cum ar fi dacă regina chiar ar deține controlul regatului ei?
Ilustrată de 60 de artiste din toate colțurile globului, Good Night Stories for Rebel Girls ne prezintă 100 de destine feminine remarcabile cum ar fi Ada Lovelace, Malala, Amelia Earhart sau Michelle Obama.
Aceste povești adevărate sunt inspiraționale și emoționante, despre și pentru eroine care nu au nevoie de prinți care să le salveze!

 

Rating: 5+/5

 

Povești inspiraționale pentru fete și femei

În trecut, foarte multe țări nu considerau că femeile ar trebui să aibă anumite roluri în societate. Femeile nu erau văzute ca fiind puternice și de foarte multe ori li se atrăgea atenția atunci când încercau să facă ceva diferit.

Prezentul este cu totul diferit pentru că multe femei puternice ale trecutului au reușit să demonstreze că orice persoană are dreptul și puterea de a profesa orice și de a se lupta pentru lucrurile în care crede. Cu toate acestea, încă există țări care nu le permit femeilor să se exprime cum ar fi normal, constricționându-le libertatea, educația, dorințele și șansa la o viață diferită.

Cartea Good Night Stories for Rebel Girls este o adevărată bijuterie care cuprinde 100 de povești inspiraționale pentru toți oamenii, mai ales pentru femei. Poveștile regăsite în acestă lectură sunt despre femei din trecut și din prezent, despre femei puternice care au reușit să se afirme și să demonstreze tuturor că pot face multe lucruri care le definesc și care pot schimba lumea.

recenzie carte good night stories fore rebel girls

Trebuie să lupți pentru visele tale

Toate poveștile din această carte sunt fascinante și te fac mai încrezătoare în propriile puteri. Am citit despre femei care au devenit pirați, biologi, scriitori, conducătoare de excepție, și m-am bucurat să văd că multe femei din trecut au dorit să demonstreze că ele nu sunt mai prejos de bărbați.

Poveștile au demonstrat că femeile nu au limite și, dacă au un vis sau o dorință, prin muncă și lupte pot să le ducă la bun sfârșit. Fie că mor încercând, fie că visul lor se împlinește când ajung la bătrânețe, femeile puternice din Good Night Stories for Rebel Girls sunt un model demn de urmat.

recenzie carte good night stories fore rebel girls

Ilustrațiile fac magie

Nu doar conținutul cărții este captivant, ci și ilustrațiile minunate care sunt realizate de artiști diverși. În acest mod, am observat cum multe stiluri diferite sunt prezente în cadrul ilustrațiilor, lucru ce este o bucurie mare pentru mine. Așa cum poveștile despre femeile puternice sunt diferite, așa și ilustrațiile ne pun în prim-plan faptul că diversitatea este un lucru de bine.

recenzie carte good night stories fore rebel girls
recenzie carte good night stories fore rebel girls
recenzie carte good night stories fore rebel girls
recenzie carte good night stories fore rebel girls

Ambalajul Books Express și fundițele colorate

Cu mult dichis și drag, cei de la Books Express au pregătit pentru mine pachețelul cu povești despre femei care au făcut ceva extraordinar în viața lor. Fluturașii, floricelele și fundițele colorate nu au lipsit! Atât de multe fundițe frumoase! Deja le-am găsit o întrebuințare bună: le folosesc pe post de delimitatoare în bullet journal-ul meu, așa că îmi este mult mai ușor să găsesc repede secțiunile des folosite.

Prea puține cuvinte pentru pachetele magice de la fetele Books Express. De fiecare dată când cineva primește un pachet de la aceștia, zâmbetele răsar în toată lumea. ^_^ Mai ales pe chipul fericitului cititor.

Vă invit să vedeți și clipul în care am discutat pe scurt despre cartea Good Night Stories for Rebel Girls. Sper să vă încânte și pe voi și sunt tare curioasă dacă ați avut plăcerea să o lecturați. V-o recomand cu mare drag, și cred că citind câteva povești inspiraționale înainte de culcare veți putea să vă relaxați și să visați cât mai frumos. 🙂

ambalaj books express
recenzie carte good night stories fore rebel girls

Good Night Stories for REBEL Girls | Femei puternice din toate timpurile