De la idei la un brand de succes – Start-up Nation 2017

Ideile marete trebuie sa fie ajutate sa creasca, pentru a putea obtine roade. Acest lucru se vede doar atunci cand primesti ajutor si esti incurajat in ceea ce vrei sa faci. La inceput de an, cu totii ne dorim sa incepem ceva indraznet, iar cu resursele potrivite, succesul nostru este garantat. Fiind intotdeauna cu ochii dupa provocari, la inceputul anului 2017, mi-am propus sa ma inscriu la un program de Start-up Nation. Zis si facut!

Ideea mea? Un magazin online cu produse cosmetice naturiste. Inca de la inceput mi-am propus ca acesta sa se adreseze atat domnilor, cat si doamnelor si sa aduca pe piata o gama de produse realizate exclusiv din plante si alte ingrediente naturale. De ce magazin online? Pentru ca imi doresc ca cei interesati sa poate achizitiona produsele mele foarte usor, fara a fi nevoiti sa se deplaseze sau sa piarda timpul.

Totusi, ca sa o luam cu inceputul, o sa va povestesc putin despre programul Start-up Nation, informatii pe care eu le-am gasit extrem de utile. In principiu, el are la baza incurajarea si stimularea afacerilor mici si mijlocii si ii sustine pe cei care vor sa debuteze, prin diferite metode. O afacere la inceput de drum e un lucru cat se poate de serios, pentru ca ea nu va creste, daca nu are si baze puternice. De aceea, are nevoie sa fie inscrisa intr-un astfel de program, in cadrul caruia poate castiga o suma de bani, pentru a se dezvolta.

Astfel, in calitate de antreprenor la inceput de drum, imi doresc sa apelez la serviciile unor specialisti, pentru a-mi pune business-ul pe picioare. De asemenea, tinand cont de faptul ca specificul ideii mele presupune cresterea vizibilitatii acesteia in mediul online, tot ce trebuie sa fac este sa implementez anumite strategii de marketing digital pentru a ma dezvolta in ceea ce priveste afacerea mea.

Acesta este un aspect foarte important, pentru ca imi doresc ca oamenii sa imi cunoasca ideile si brand-ul si sa treaca de la statutul de simpli vizitatori ai paginii mele la cel de clienti fideli.

Daca voi beneficia de suma de bani pe care o pune la dispozitie programul Start-up Nation, imi propun sa ii investesc in crearea unei identitati vizuale in mediul online a afacerii mele cu ajutorul unor specialisti in PPC si optimizare SEO.

Planul meu are in vedere, in primul rand, crearea unui site. Acest prim pas este, probabil, si cel mai important, pentru ca imi ofera o platforma unde sa-mi pot prezenta produsele si preturile acestora, potentialii cumparatori reusind sa comande chiar online. Astfel, website-ul reprezinta o rampa de lansare, fiind imaginea afacerii mele prin design-ul lui atractiv si prin faptul ca le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a naviga si gasi produsele de care sunt interesati foarte usor.

Un alt aspect de care voi tine cont va fi crearea de continut pentru website-ul meu. Nu ma pricep foarte bine la scris de texte care sa vanda, motiv pentru care o sa cer ajutorul unor specialisti in marketing digital, iar site-ul meu va beneficia de un continut relevant si atractiv, care va avea ca principal scop atragerea vizitatorilor si transformarea acestora in clienti.

De asemenea, tot prin intermediul unor specialisti in ceea ce priveste optimizarea SEO, site-ul meu va avea parte de promovare in mediul online, prin campanii Google Adwords, Facebook, Instagram sau Youtube, pentru ca este important ca acesta sa fie prezent pe mai multe retele de socializare. In acest fel, cu ajutorul unor strategii de Content Marketing si Native Advertising, website-ul meu va ajunge sa atraga atentia unor categorii mult mai diversificate de consumatori.

Un astfel de plan de branding, implementat de profesionisti, ma va duce, cu siguranta, la rezultatele pe care le urmaresc: crearea unui brand de incredere, cu baze puternice si cunoscut de multi oameni. Sper ca inscrierea in acest program sa imi poarte noroc si sa-mi pot dezvolta business-ul! Voi ati trecut printr-o experienta asemanatoare?

2017-09-09T10:51:55+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree