Fata cu buchetul de bujori
Bună, dragi cititori! Am fost un pic absentă în ultima perioadă din motive de boală, dar încerc ușurel ușurel încerc să îmi intru din nou în ritm. Pentru că v-a plăcut seria clipurilor creative, am zis să mai revin cu ceva drăguț pentru voi.
USTENTILE FOLOSITE
- creion mecanic Rotring 0.35
- gumă plastică de șters
- sketchbook Flora
- manechin din lemn bărbat
- linere Graph’it
- set markere Graph’it Garden and Nature Colors
- Carioci Pitt Artist Pen – Alb opac Faber-Castell
Markerele Graph’it
De această dată am pornit la drum cu minunatele markere Graph’it care fac minuni când vine vorba de colorat. Markerele Graph’it sunt niște markere pe bază de alcool care sunt preferate de artiști în detrimentul markerelor normale.
Întrucât aceste markere nu lasă urme inestetice pe foaie, te poți juca foarte bine cu ele atunci când colorezi și să le blenduiești cu succes. Dacă ai nevoie și de un blender (un marker incolor), îl poți achiziționa separat sau îl poți găsi în cadrul unui set de markere.
Realizarea desenului
Pentru a crea desenul de față am folosit metodele cu care m-am obișnuit până acum. Mie mi se par niște lucruri de elementare și simple însă dacă nu ați experimentat prea mult cu desenul poate vă imaginți procesul de realizare al unui desen ca fiind greu.
Vă asigur că simplu nu este întrucât aveți nevoie de idei creative, puțină îndemânare, răbdare și antrenament. Restul lucrurilor vin de la sine și se învață încetul cu încetul, prin încercări repetate.
Pasul 1 – Schița
Deoarece obișnuiesc să colorez cu markere pe bază de alcool în Sketchbookul Flora pe care îl am de foarte mult timp, m-am decis să creez și Fata cu buchet de flori tot aici. Acest sketchbook este recomandat pentru creion, cărbune și poate acuarele, însă eu am folosit pe paginile lui numeroase tipuri de instrumente de artă. Dacă aveți o foaie albă groasă, fină, veți putea vedea niște rezultate și mai faine. 🙂
Ca să nu se imprime desenele pe alte foi, folosesc mereu o protecție pe sub foaia pe care lucrez (o revistă subțire cu reclame spre exemplu).
În primul rând realizez o schiță cu desenul pe care doresc să îl creez. Uneori muncesc mai mult la desenul meu, alteori mai puțin; depinde foarte mult de cât de creativă mă simt în momentul cu pricina.
Nu apăs tare cu mina creionului mecanic pe foaie, pentru a nu lăsa urme inestetice și pentru a putea șterge cu ușurință creionul la final.
Pasul 2 – Conturul
După ce schița este gata, mă apuc să conturez cu un fineliner negru Graph’it toate zonele pe care le doresc. Nu trebuie să te grăbești când conturezi o schiță pentru a nu face greșeli, însă nu te speria dacă îți mai fuge mâna sau conturezi greșit. Cu siguranță că poți remedia eroarea în favoarea ta. 🙂
Eu obișnuiesc să folosesc un liner Graph’it 003 pentru a realiza conturul de bază. Cu un liner cât mai subțire voi avea la final un desen în care conturul nu este foarte evidențiat, realizându-se un echilibru bun între contur și culoare.
Zonele unde dorești să adaugi un plus de contur sau să înnegrești niște lucruri pot fi realizate cu un liner mai grosuț. Nu uita să folosești linere Graph’it sau alt model rezistent la apă. În acest mod vei putea colora cu ușurință peste cu markerele Graph’it.
Pasul 3 – Aplicarea culorii
În momentul în care termini de conturat schița, poți șterge cu o gumă plastică sau cu una normală toate urmele de creion. Vei putea acum să te apuci să colorezi cu ajutorul markerelor Graph’it. Eu am folosit și câteva markere Tombow și markere A&G pe bază de apă pentru câteva mici culori pe care nu le găsisem în setul de markere Graph’it. Setul meu Graph’it are 23 de culori geniale (potrivite pentru primăvară) și un blender cu ajutorul căruia pot să combin mai bine două sau mai multe culori.
Vă recomand cu mai mare încredere să utilizați markere pe bază de alcool pentru că se comportă mai bine pe foaie și sunt mai ușor de combinat.
Prima dată am început cu adăugarea culorilor mai deschise. Am colorat fața și părul spre exemplu, în culori mai deschise decât rezultatul final. Apoi am ales markere în tonuri mai închise pentru a realiza umbre și pentru a pune în evidență părul fetei. Am folosit această metodă pentru tot desenul.
Unde a fost necesar, am folosit un marker de tip blender (incolor) ca să pot face mai ușor trecerile de la o culoare la alta. Același lucru se poate realiza și cu una dintre culorile ce face parte din cele unde se realizează trecerea ca în degrade.
Pasul 4 – Detaliile
Când ajungi la finalul unui desen trebuie să nu uiți să adaugi detaliile necesare. Eu am adăugat mici brizbrizuri pe post de lumină, folosindu-mă de un marker alb opac Faber-Castell. Markerul poate fi folosit în unul sau mai multe straturi, în funcție de cât de mult se dorește ca acesta să acopere o zonă.
Nu am uitat de fundal, acesta fiind esențial în multe desene mult prea simple sau care au un aspect nefinisat. Cu ajutorul unui fundal poți face ca desenul tău să sară mai mult în evidență. Cu markerul opac am adăugat mici steluțe și flori pe fundalul lavandă, integrându-l mai bine în tot desenul. Fundalul se colorează mai ușor cu capătul gros al markerului Graph’it, ajutându-te să economisești timp.
Sper să vă placă acest desen și vă invit să vedeți și clipul în care am prezentat procesul de creare al fetei cu buchet de flori. Sunt sigură că vă voi mai arăta pe viitor și alte desene din carnetul meu cu desene și sunt tare curioasă cum vi se vor părea. 😀
Sfaturi utile
- markerul opac alb poate fi folosit pentru remedierea unor greșeli
- pentru trecerile în degrade se poate folosi un blender sau una dintre cele două culori ale degradeului
- guma plastică poate lăsa uneori urme inestetice pe foaie întrucât se încălzește în mână. Te poți orienta mai bine spre o gumă de șters normală.
- fundalul pune în evidență foarte mult un desen
- detaliile contează extrem de mult, completând aspectul final
- markerele pe bază de apă pot întinde și linerul rezistent la apă în situațiile în care se insistă prea mult într-o zonă
Ce talentata esti! Arata absolut superb desenul tau! 💛
Foarte frumos desenul tau, esti tare talentata 🙂
Ce frumos e! Ai talent! A fost interesant sa citesc despre procesul de creare ^_^
Vaaai, vreau si eu markerele astea!
Sunt geniale!
Foarte frumos ai colorat!
Mi s-a făcut dor de colorat și desenat, un pic de relaxare nu ar strica.
Foarte frumos ai colorat. Chiar par foarte bune markerele.
Ești foarte talentata! 😍 Nu știam de aceste marcare!
Waw! Chiar esti talentata. Eu si o floare daca desenez, tre sa vina insotita de explicatii. :)))
Ador markerele în general și folosesc foarte multe! Acestea par superbe! Le vreau!
Esti foarte talentata. Cred ca ai nevoie de un copil. Ai fascina-o pe fetita mea cu astfel de desene.
Eu sunt un fel de antitalent in ale desenului 🙂