Titlul original: The Person Controller
Gen: Pentru copii, carte ilustrată
Format: broșată cu clapete
Număr de pagini: 384
Format: 130 x 200 mm
Traducere: Andra Hâncu
Data apariției: Iulie 2016 || Editura Gama Imago  ||  Facebook Gama
Goodreads

Sinopsis:
Fred și Ellie sunt gemeni și le plac aceleași lucruri. În special jocurile video, la care se pricep de minune. La un moment dat, primesc de la Omul Misterios un controller de consolă care nu seamănă cu niciun alt controller. Și care nu funcționează în jocurile obișnuite. Când gemenii descoperă, până la urmă, ce anume controlează, par să fi găsit răspunsul la toate problemele lor. Și modul în care pot să-și împlinească orice dorință. Sau, cel puțin, așa pare…

Controller-ul de oameni are tot ce-i trebuie pentru a fi un roman de succes: o poveste care te ține cu sufletul la gură, personaje simpatice și învățături pline de înțelepciune, precum aceea că trebuie mereu să ai încredere în forțele tale.

DAVID BADDIEL este scriitor și umorist britanic. Controller-ul de oameni este al doilea roman al său – și îl consacră pe David drept o nouă voce, genială și originală, în literaturii pentru copii.

Rating: 4/5

O familie cam ciudată

Primită în urmă cu ceva timp, Controller-ul de oameni a fost o carte care m-a atrast în primă instanță prin coperta foarte frumoasă. Citind descrierea, am devenit interesată de povestea pe care David Baddiel mi-o pregătise. Curiozitatea mi-a fost stârnită și de ilustrațiile minunate din interior, numai bune pentru a captiva atenția copiilor.

Fred și Ellie sunt doi frați gemeni cu pasiuni mai geeky. Acestora le plac foarte mult jocurile video și sunt niște elevi silitori, spre deosebire de alți colegi din școala lor. Locuiesc alături de mama și tatăl lor, două personaje foarte diferite și stranii. Pe de o parte, tatăl este un bărbat solid care mănâncă foaaaarte multe sandvișuri, iar pe de alta, mama este o ciudată care se uită mereu la televizor, dorind să rămână concentrată la emisiunea “Comoara din pod”.

Personajul cheie al cărții mi s-a părut pisica familiei, denumită Margaret Gheruțescu! Numele acestei pisici mi-a trezit instant hazul și acum aș dori să am și eu o pisică pe care să o botez așa. :)) Cu toate că numele ei stârnește amuzamentul, nu la fel de fuuny este faptul că mâța este prinsă mereu în mâinile mamei familiei.

Cum să controlezi oamenii

În momentul în care controller-ul lui Ellie este prins în…dosul tatălui său, aceasta decide că este cazul să renunțe la acesta (chiar dacă era preferatul ei). Fred și Ellie intră caută pe internet un nou controller, iar acesta are să vină din partea unui așa zis Omul Misterios. Propunându-le un controler care pare fantezist, copiii nu știu ce să zică de această ofertă. Nu trece mult timp până în momentul când un pachet misterios sosește pentru cei doi frați. Oare ce să fie?

Ce te-ai face dacă ai primi un controller și o brățară care să fie colerate? Controller-ul controlează posesorul brățării și îl poate face ce vrea! Imaginați-vă numai, câte lucruri poate face cineva pe care voi îl controlați?

Așa se întâmplă când Ellie și Fred descoperă “puterile” controller-ului. Legând controller-ul de jocurile lor video preferate, cei doi frați reușesc să facă salturi prin aer și multe alte lucruri pe care în mod normal nu ar fi capabili să le facă.

Apasă A+B+UP+DOWN ca să deblochezi modul “CARTE AMUZANTĂ”

Controller-ul te scapă de bătăuși…

…sau nu? Isla și Morris sunt tot doi frați gemeni, însă nu au nimic în comun cu personajele noastre principale. Aceștia sunt bătăușii școlii și nu ratează nicio ocazie pentru a-și impune “puterea” în rândul puștimii.

Fred și Ellie le vin de hac la un moment dat, însă planurile lor reușesc să fie date peste cap. Se pare că folosirea unui controller pentru a deveni mai bun la fotbal sau pentru a le veni de hac bătăușilor nu este cea mai bună idee.

Eu m-am distrat de minune citind din Controller-ul de oameni și abia aștept să lecturez Agenția de părinți, carte scrisă tot de David Baddiel. Ambele au apărut la Editura Gama și sunt niște lecturi potrivite pentru copii, întrucât stârnesc amuzamentul și ne lasă cu anumite învățături de care să luăm aminte.