Pe timpul verii, poate parea dificil sa iti mentii concentrarea si atentia. Acelasi lucru se intampla si in cazul angajatilor tai. De aceea, este important sa te asiguri ca faci tot ce este posibil pentru a-i motiva si pentru a le crea conditiile necesare. Astfel, desi toata lumea este cu gandul la vacanta, compania va fi la fel de productiva si in aceasta perioada.

Iata 3 secrete la care poti apela pentru a avea angajati fericiti si productivi pe toata durata verii!

1. Mediul de lucru

Stim cu totii ca temperaturile ridicate specifice verii provoaca o stare permanenta de oboseala, tensiune si disconfort general. Pentru a nu lasa aceste lucruri sa afecteze calitatea muncii, nu trebuie sub nicio forma sa iti lipseasca din birou un aparat de aer conditionat. Asadar, alege unul performant si de calitate, care sa asigure o temperatura optima – nici extrem de rece, insa suficient de scazuta pentru a face diferenta.

De asemenea, iti va fi mult mai usor sa implementezi aceasta idee daca apelezi la o firma specializata care sa se ocupe rapid de instalarea si montarea aparatelor. Cu un simplu click aici te poti informa si poti solicita ajutorul expertilor.

2. Igiena corespunzatoare

Daca in cadrul locului de munca exista si o bucatarie, cu siguranta stii ca aceasta presupune pastrarea unei curatenii ireprosabile. Din cauza caldurii excesive, devine din ce in ce mai greu sa pastrezi o igiena perfecta. Alimentele se deterioreaza mai repede, asa ca trebuie sa asiguri utilitatile necesare. Poti comanda un cos de gunoi de pe Arli.ro sau, in functie de dimensiunea biroului, mai multe. Daca vrei sa contribui si la conservarea mediului inconjurator, poti opta pentru cosurile de gunoi pentru colectare selectiva. De asemenea, daca exista si un spatiu pentru fumat, alege cosuri de gunoi special concepute, cu scrumiera inclusa.

 

3. Spatiile de relaxare

Pentru ca vara atentia este mult mai greu de mentinut, sunt necesare pauze scurte, dar destul de dese. Asadar, ofera-le angajatilor tai posibilitatea de a se destinde, pentru cateva minute, intr-un loc racoros si comod. Alege o camera cu ferestre mari si opteaza pentru pereti sau obiecte de design interior in nuante de albastru, o culoare linistitoare pentru ochi. Include si cateva fotolii de tip beanbag si, eventual, alege o muzica potrivita.

Daca vei urma aceste sfaturi, nu numai ca angajatii vor aprecia gestul tau, insa acestia vor avea conditiile optime pentru a lucra in mod productiv. Daca ai grija de toate aspectele, ai putea avea chiar placuta surpriza ca acestia sa fie mai performanti ca inainte.