Pregătiri pentru luna iunie

Sunt mulți fani ai lunii iunie pe aici? Dacă da, atunci sunt sigură că sunteți încântați de pregătirea agendei pentru această lună. Întrucât iunie marchează oficial startul verii, mulți sunt extrem de încântați de sosirea acestei luni. Pot spune că și eu mă aflu printre iubitorii de iunie (oare și pentru că se apropie ziua mea?), dar în același timp îmi plâng deja amarul cu gândul că mă vor toropi zilele călduroase (sper să nu fie așa de rău, ugh).

Trecând peste tot, m-am gândit să continui această tradiție începută recent: spread-ul lunii aka cum îmi organizez bullet journal-ul în luna curentă.

Instrumente de lucru

Niciodată nu folosesc fix aceleași instrumente de lucru pentru agenda mea, însă o parte din ele se cam repetă așa că vreau să vi le recomand și vouă. Mi se par destul de utile și cred că sunt potrivite pentru orice utilizator de bujo. 🙂

 

Prima pagină: decorul lunii

Pe prima pagină am ales să desenez un decor pentru începutul lunii iunie. Am scris textul lunii cu un marker Tombow rozaliu, folosindu-mă de un scris caligrafic. Apoi mi-am luat linerul de la Graph’it și am schițat niște ghemotoace de flori de ceapă, pe care le-am colorat apoi cu ajutorul markerelor Tombow.

Markerele pe bază de apă de la Tombow sunt foarte bune pentru bullet journal întrucât nu se vor imprima pe partea cealaltă a foii. Dacă nu aveți toate culorile de markere, utilizați și acuarelele pentru a colora restul de detalii.

Eu mi-am pus în practică acuarelele Renesans pentru a picta cu galben și verde anumite zone ale florilor. Nu uitați să adăugați și mici petale sau detalii în zonele goale ale paginii, pentru a o umple mai mult.

 

Pagina 2: chenare pentru organizare

La cea de a doua pagină am păstrat modelul lunii trecute, cu cele 3 chenare care mă ajută să țin evidența la 3 categorii: personal, work și colete (da, țin evidența coletelor :))) ).

Mi s-a părut destul de ok acest mod de organizare, cu toate că la persoal și work nu au fost așa multe notații în luna mai. Am păstrat și pe pagina 2 tematica culorilor roz-verde și am scris din nou numele lunii cu ajutorul unui brush liner negru de la Graph’it. Am folosit markerul roz Tombow pentru a colora floricica iar cu acuarelele în ton de verde am pictat luna iunie și puțin prin chenare.

Pagina trei: calendar de iunie

Întrucât un calendar este mereu de ajutor, am trasat unul pe o singură pagină, așa cum am procedat și în luna mai. Am folosit un font cu un efect interesant și nu am uitat să decorez pagina cu floricele roz.

Ca să fie totul pus în evidență, am pus un pic de roz și în interiorul tabelului ca să pot vedea mai bine zilele calendarului. 🙂 Linerul Graph’it se comportă bine împreună cu markerele Tombow, așa că le puteți folosi cu încredere.

 

Paginile 4, 5, 6, 7: Bookhaul + spreadul săptămânal

Pe cea de a 4-a pagină am zis să îmi pregătesc faimosul bookhaul ca să pot ține o evidență cât mai bună a cărților lunii iunie. Cred că mergea să fac mai mic fontul titlului, pentru a-i oferi un aspect mai drăguț însă sunt bucuroasă și de rezultatul pe care l-am obținut.

Pentru a decora pagina un pic am lipit și o bucată colorată dintr-un ambalaj pe care îl primisem mai demult de la Books Express, he he (I feel like a granny).

Pagina 5 este cea care ocupă primele 4 zile ale lunii iunie. Spread-ul săptămânii este unul simplist, realizat din 4 chenare pe pagină. Mi se pare foarte de ajutor acest mod de organizare al săptămânii și sunt șanse să îl folosesc pentru o bucată mai mare de timp.

Paginile 6 și 7 includ spread-ul pentru săptămâna 5-11 a lunii iunie (la care am crezut de vreo 3 ori că am greșit numărătoarea), realizat la fel ca și la pagina 5. Observați că m-am folosit de o organizare cât mai simplă pentru săptămâna ce va urma.

Sunt curioasă dacă v-a plăcut organizarea lunii iunie pe care am realizat-o și aștept ideile și părerile voastre despre bullet journal. Sper să pot realiza un clip cu organizarea lunii iunie și să iasă ceva cât mai interesant. ^_^

Bullet Journal || Luna Iunie ✏️📔