Gen: Cărți pentru copii, Carte ilustrată, Animale
Format: Copertată
Număr de pagini: 64
Format: 177 x 250 mm
Data apariției: Ianuarie 2016 || Editura Litera

Sinopsis:
Într-o pădure deasă și adâncă, trăia odată o vulpe. De când se știa pe lume, singurul ei prieten era steaua care îi lumina în fiecare noapte drumul prin pădure. Dar, într-o noapte, steaua nu mai apăru pe cer, iar vulpea se văzu nevoită să înfrunte întunericul de una singură…
Rating: 5/5

Stelele ne ghidează în întuneric

“Strigă după stea, dar prietena ei nu mai apăru pe cer.
Pădurea rămase tăcută, întunecată și rece.” (p.26-27)

Vulpea și Steaua de Carolie Bickford-Smith este o carte ilustrată despre care am tot auzit vorbindu-se în ultimul timp. Fiind o fană a poveștilor și a cărților pentru copii, nu am mai stat pe gânduri și am pornit în călătorie alături de o vulpe și o stea.

Această poveste are un impact puternic prin simplitatea ei. Este o poveste despre o vulpe care locuiește într-o pădure întunecată. Nopțile îi sunt ghidate de singurul său prieten, o stea care îi luminează calea. În momentul în care steaua dispare, vulpea este nevoită să înfrunte întunericul de una singură.

La fel ca și în viața reală, atunci când ne simțim părăsiți de lucrurile care ne ghidează calea nu știm dacă vom izbuti să trecem de întuneric și să ne găsim din nou calea. Cu toate acestea, nu trebuie să ne speriem. Continuându-ne drumul vom descoperi și mai multe lucruri și oameni care ne vor lumina calea pentru a ne atinge visele.

Ilustrațiile par să prindă viață

Voi recunoaște că povestea acestei cărți este frumoasă însă cred că ilustrațiile o depășesc un pic. Pline de detalii, dar simpliste în același timp, ilustrațiile minunate din această ediție Litera m-au făcut să visez cu ochii deschiși și să îmi imaginez cât de înfricoșător poate fi pentru un animal să stea noaptea  pe întuneric, fără principalele elemente care să îl ghideze: lumina stelelor sau a lunii.

Pentru iubitorii de povești ilustrate, această carte este cu siguranță un must în biblioteca voastră. Poate că nu este cea mai bună poveste pe care o vei citi, dar sunt șanse mari ca această lectură să intre în topul preferatelor tale. Citită seara, înainte de culcare, te va purta încetul cu încetul spre un somn lin, unde stelele strălucesc și grijile nu își au locul. 🦊

“Strigă către pădure, către copaci și frunze, către gândăcei și iepuri, către hățișurile de mărăcini și către viața pe care o lăsase în urmă:
— Unde mi-e steaua?
A plecat steaua?
Rămase nemișcată ascultând sunetele pădurii și urmărind cu privirea frunzele care se așterneau pe pământ.” (p.50-51)


Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.