Gen: Ficțiune, YA, Detectiv, Mister, Aventură
Vârstă: 8 – 12 ani
Format: Paperback
Număr de pagini: 176
Data apariției: Ianuarie 2017 || Editura Aladdin || Goodreads
Cumpără Riverboat Roulette de pe Books Express

Sinopsis:
Nancy and her friends only have a few hours to track down the donations for a charity gala that have mysteriously gone missing in this fourteenth book of the Nancy Drew Diaries, a fresh approach to the classic mystery series.Bess’s mom is on the board of Pet Crusaders, a local rescue organization, and hosts the charity’s annual fundraising gala. Nancy, Bess, and George have attended the event ever since they were kids, and they’re excited for this year’s party, the theme of which is “A Night on a Riverboat.”

The gala will feature blackjack, roulette, and a high-stakes poker tournament, and all proceeds will go to help stray animals. But when the charity money goes missing mid-event, Nancy has to track down the thief—before the ship docks…

 

Rating: 5+/5

Îmi place instagram feed-ul tău

Fiind un fan al misterelor, recent am avut plăcerea să citesc două cărți din seria Nancy Drew Diaries, o serie de cărți mai micuțe, scrise tot sub pseudonimul de Carolyn Keene. Am descoperit acum ani buni cărțile cu Nancy Drew și mi-au plăcut extrem de mult! Ochiul meu de detectiv a cercetat bine și a dat peste multe jocuri, un film și câteva episoade cu tânăra detectivă Nancy, de care m-am atașat instantaneu!

Am primit un minunat pachețel de la Books Express și am zâmbit cu gura până la urechi când am descoperit noi ambalaje fascinante by the one and only Ana Ș. She is really awesome! Știind că îmi place culoarea mov (mai ales lila), a legat cărticelele mele cu o panglică în această culoare relaxantă.

Eu aveam de primit o singură cărticică (The Ghost of Grey Fox Inn), însă m-am trezit cu două, Riverboat Roulette fiind o surpriză minunată pentru detectiva din mine care dorea să rezolve niște cazuri misterioase.

Alături de cărțile ambalate minunat, am primit un sticker Winnie Pooh și o carte poștală marca Coffentropy pe care este scris un mesaj drăguț: Îmi place instagram feed-ul tău. Să nu uităm de simpaticele hashtag-uri! Iar pe spatele cărții poștale, aveam și mesajul cosy de la fetele de la Books Express. 🙂

Mark Twain

Nancy Drew este o tânără detectivă care pe oriunde ajunge descoperă te miri ce mistere de rezolvat. În Riverboat Roulette, a 14-a carte din seria Nancy Drew Diaries, Nancy și cele mai bune prietene ale sale ajung pe o ambarcațiune unde se va juca poker cu un scop caritabil: strângerea de fonduri pentru a construi adăposturi pentru animale.

Mama lui Bess este cea care le invită pe fete pentru a participa la strângerea de fonduri. Nancy și Bess sunt extrem de entuziasmate pentru a se găti și a asista la jocurile de poker de pe ambarcațiunea Delta Queen, pe când prietena lor George este și mai plină de vervă întrucât va juca poker contra unui campion de poker: Brett Garner.

În momentul în care fetele ajung pe ambarcațiune, sunt imediat fascinate de interiorul somptuos și de toți invitații care participă la această gală specială. Fascinația lor continuă și în momentul în care aud că numele lui Mark Twain este strigat când se aflau pe navă. Acest lucru se pare că reprezintă un semnal pentru momentele când apa este prea adâncă pentru ca nava să își continue drumul.

Misterul contra timp

Cu toate că gala de pe Delta Queen este realizată cu un scop nobil, totul ia o turnură care va alarma câteva persoane de pe navă: banii pentru adăposturile de animale dispar, iar Nancy și prietenele ei vor porni pe urmele făptașului.

Cu toate că în această carte de tip mister relaxat nu am avut parte de fantome, situațiile ciudate, coincidențele și gândirea pusă în practică se împletesc de minune cu personaje care te fac să le îndrăgești imediat.

Întrucât Nancy are de obicei norocul sau curiozitatea de a se implica cât mai mult la acțiune, în Riverboat Roulette va avea ocazia să joace Holdem Poker și să își pună puținele cunoștințe în aplicare în timp ce face pe detectiva. Mi-a plăcut la nebunie această lectură și am stat de câteva ori cu sufletul la gură pentru că situațiile periculoase sunt prezente, chiar dacă lejeritatea lecturii te-ar face să crezi că vei sta relaxat încontinuu. Abia aștept să mai am ocazia să citesc alte aventuri de-ale lui Nancy și vă recomand cu mare drag seria Nancy Drew Diaries, fiind una perfectă pentru începătorii în ale englezei, dar și pentru cei care doresc niște clipe de relaxare, dar pline de suspans în același timp!

P.S.: Oare faimosul Brett Garner pe care George îl venerează este demn de aprecierea ei?

Citate:

“We thanked her for her help and entered the big room on the main deck of the boat. It was about the size of a high school gym, but much fancier! The dark mahogany walls had windows and doors to the outer deck, and the setting sun filled the room with a golden glow. A red-and-gold rug covered most of the floor, but you could still make out the edges of the hardwood floor, which matched the walls. There were eight poker tables in the center of the room, with a dance floor and stage on one end. Men and women in crisp white shirts and black vests stood at each table, ready to deal as soon as we pushed off from the shore. Chandeliers made of old and crystal hung from the ceilinig at opposite corners of the room, I felt transported back in time to the late nineteenth century, when traveling was as much about the journey as the destination.” (p.17-18)

“«Do you want to take another run at Joanne?» George asked.
«I think it’s time to play a different card,» I answered as I headed toward the door.
«Incorporating poker metaphors already,» George commented. «You learn fast, grasshopper.»” (p.94)