Recenzie: George și miraculosul său medicament de Roald Dahl

carte george miraculosul sau medicament roald dahl editura arthur

Titlul original: George’s Marvellous Medicine
Vârstă: 7-12 ani
Gen: Ficțiune, Umor, Pentru copii, Clasice
Format: Copertată
Număr de pagini: 120
Traducător: Florin Bican
Ilustrații: Quentin Blake
Data apariției: Ianuarie 2017 || Editura Arthur

Sinopsis:
George găsește o cale pentru a-și transforma bunica cea rea într-una bună.

Într-o zi, George rămâne singur acasă cu bunica lui, o zgripțuroaică îngrozitoare, care nu-i zâmbește și nu se joacă niciodată cu el. Așa îi vine ideea să facă un medicament miraculos, care s-o transforme pe bunica rea într-una bună. Ori a greșit George dozajul, ori n-a nimerit ingredientele, cert e că bunica începe să crească și să tot crească până când e mai mare decât casa! Ce-o să pățească George până când se întorc părinții și ce o să se întâmple cu bunica? – See more at: http://www.editura-arthur.ro/info/carte/george-si-miraculosul-sau-medicament#sthash.Aa2x3ncr.dpuf

Rating: 5/5

carte george miraculosul sau medicament roald dahl editura arthur

Când bunica ta este o zgripțuroaică

George este un băiețel care are nefericitul ghinion de a avea o bunică foarte rea, care nu ratează nicio ocazie de a-i mustra pe cei din jur. În momentul în care părinții lui George pleacă de acasă, băiatul este nevoit să aibă grijă de bunica lui și să îi administreze medicamentul la timp. Însă în momentul când bunica lui nu se mai oprește din comentariile răutăcioase, George decide să îi schimbe medicamentul cu unul creat chiar de el!

Această carte mi s-a părut extrem de amuzantă! Dacă ați mai citit ceva scris de Roald Dahl, cu siguranță veți avea o idee despre umorul din George și miraculosul său medicament. Mi s-a părut tare hazlie ideea pe care a avut-o băiețelul atunci când a creat medicamentul special și consider că orice copil de vârsta lui ar fi făcut ceva asemănător când vine vorba de combinații ciudate. Și eu când eram mică făceam o cafea specială din pământ și alte nebunii așa că nu m-am mirat prea mult când George a amestecat vopsea, deodorant, parfum, săpun și alte produse ca să obțină medicamentul miraculos.

carte george miraculosul sau medicament roald dahl editura arthur

George face magie în bucătărie

Ca să fie tot tacâmul complet, am asistat și la elemente fantastice care au creat din acestă lectură una și mai interesantă și hazlie. Momentul când bunica lui George ia medicamentul special și începe să crească necontrolat mi-a stârnit pofta de râs. La fel de mult m-am amuzat și în momentul în care părinții lui George vin acasă și tatăl propune idei trăznite pentru a folosi medicamentul miraculos!

Dacă nu ați citit până acum George și miraculosul său medicament, trebuie musai să o faceți! Este o lectură scurtă, plină de amuzament, situații neașteptate și idei trăznite pe care numai un copil (și autorul Roald Dahl) le-ar putea avea în minte! Abia aștept să mai citesc ceva de la acest autor!

Citate:

“În bucătărie, George aburcă oala pe aragaz și dădu focul la maximum sub ea.
— George, se auzi vocea îngrozitoare din camera alăturată. E timpul să-mi dai doctoria!
— Nu încă, bunico, strigă George. Mai avem douăzeci de minute până la ora unsprezece.
— Da’ acu’ ce mai pui la cale acolo? croncăni buni. Aud zgomote.
George găsi de cuviință că la această întrebare e mai bine să nu răspundă. Într-un sertar, dădu peste o lingură de lemn cu coada lungă și începu să amestece din răsputeri cu ea în oală. Zeama prinse a se înfierbânta din ce în ce.” (p.39-40)

“Dar bunica nici gând să se oprească din crescut.
Era, ce-i drept, o priveliște de toată frumusețea să vezi mumia aia de femeie cum se face tot mai înaltă, se alungește din ce în ce și se subțiază, de parcă ar fi fost o bucată de elastic trasă în sus de niște mâini nevăzute.
Când atinse, în cele din urmă, tavanul cu creștetul, George crezu că nu mai avea încotro și va trebui să se oprească.
Nici gând.
Se auzi un fel de scrâșnet și începu să plouă cu bucăți de tencuială și ciment.
— Nu crezi că ar cam fi momentul să te opreși, buni? încercă George. Tata numai ce-a zugrăvit camera asta.” (p.52-53)

2017-09-08T19:45:35+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree