Nu am mai făcut de foarte mult timp o leapșă și am tot primit o grămadă de la mulți dintre voi. Pentru că mi-a plăcut foarte mult filmul cu Frumoasa și Bestia am zis să fac și eu The Beauty and the Beast Tag pe care l-am primit de la Simona și Adrian de pe Adventures after Tea.


1 . O poveste la fel de veche ca timpul – O temă populară, o metaforă sau un scenariu despre care nu te vei plictisi niciodată să citești.

Cred că nu m-aș plictisi niciodată să citesc cărți de copii cu tematici de viață. Ar trebui să citim mai des despre lucrurile pe care le învățam când eram copii și să ne amintim de ele, pentru că atunci când “devenim adulți” tindem să ne înstrăinăm de lucrurile bune și frumoase.

2. Belle – O care pe care ai cumpărat-o pentru copertă dar care s-a dovedit a fi la fel de frumoasă și în interior.

Recent am ales o carte mai mult după copertă. Aceasta este o bandă desenată japoneză, o manga denumită The Gods Lie de Kaori Ozaki. Mi-a plăcut foarte mult această lectură și chiar m-a surprins din toate punctele de vedere.

3 . Bestia – O carte de la care nu aveai așteptări foarte mari dar care te-a surprins în mod plăcut.

Fantoma Aniei de Vera Brosogol! Am lecturat acest roman grafic de curând, având aproape 0 informații despre el. Coperta nu mă impresionase și de aceea nu aveam mari așteptări de la carte. Mi-a plăcut la nebunie și abia aștept să mai pot citi ceva asemănător.

4 . Gaston – O carte pe care toată lumea a iubit-o însă tu ai detestat-o.

Ughhh, este acel moment al anului când trebuie să menționez că am detestat cartea Îngerul Nopții de Becca Fitzpatrick? :))) Nici de Divergent sau Jocurile Foamei 2 nu am fost prea impresionată, însă nu le-am detestat. Îngerul Nopții a fost una dintre acele cărți la care nu mi-a plăcut absolut nimic. Nu am reușit să mă regăsesc în nimic din ce oferea autoare iar personajele m-au enervat la culme.

5 . Lefou – Un tovarăș loial pe care l-ai iubit mai mult decât pe protagonist.

Mi-a plăcut foarte mult de șarpele amuzant (Sithis parcă se numea??) din Fate’s Fables de T.Rae Mitchell. Mi s-a părut un personaj amuzant și îmi plăceau sâsâielile lui. Desigur, pot spune că am adorat creaturile fantastice din Harry Potter, iar bufnița Hedwig mi-a plăcut mai mult decât Haryy. :))

6 . Potts, Chip, Lumier & Cogsworth – O carte care te-a ajutat să treci peste o perioadă dificilă sau care te-a învățat ceva valoros.

Bloom de Estee Lalonde m-a învățat să mă iubesc mai mult și să trec mai bine peste anxietățile mele.

7 . „Ceva pe-acolo” – O carte sau o serie care nu te-a interesat la început însă într-un final te-ai decis să o citești.

Divergent de Veronica Roth este una dintre acele cărți. Am știut bine de ce am amânat această carte. Mi s-a părut ok, însă nu a reușit să mă captureze. Probabil trebuia să o citesc demult de tot pentru a mă atrage mai mult.

8 . „Fiți oaspetele nostru” – Un personaj fictiv pe care l-ai invita la cină.

Cred că mi-ar plăcea să îl am la cină pe unul dintre frații gemeni Weasley (se poate să îi am pe amândoi?). Mi se par extrem de hazlii și sunt sigură că ar ieși o cină plină de șotii și hohote de râs. Poate mă aleg și eu cu Harta Ștrengarilor pentru câteva zile!

Dau tag-ul mai departe către oricine dorește să îl facă! ^_^ Mi se pare o leapșă scurtuță care vă va pune puțin pe gânduri.