1. Să scriu cu sinceritate despre lucrurile preferate

A fi blogger full-time sau part-time poate fi o sarcină destul de distractivă, dar și dificilă în același timp. În momentul când am pornit calea blogging-ului am făcut acest pas din dorința de a avea un colț al meu unde să scriu despre cărți și să pot împărtăși acest lucru cu alți pasionați de lectură.

Totul a început din pasiune și joacă și am sesizat încetul cu încetul cum postările personale aveau mult mai multă audiență comparativ cu cele de tip anunțuri, promoții și alte nebunii. Nu am reușit să scriu mereu ceea ce gândeam, fie din lipsă de inspirație, fie din lipsă de timp, fie din lipsă de curaj. Încetul cu încetul mi-am făcut câțiva prieteni prin blogosferă și am văzut că și mie îmi plăcea să lecturez postări în care autorul își prezintă părerile sincere.

Am început să renunț la postările care nu mă reprezentau și m-am orientat câte un pic spre recenziile de carte, book hauls și tot ce mai îmi trecea prin minte când venea vorba de cărți.

2. Să îndrăznesc mai mult

Încetul cu încetul am realizat că nu doar cărțile mă reprezintă și am dorit să discut și despre latura mea creativă (pe care încă nu am exploatat-o îndeajuns, dar urmează schimbări într-o zi!), despre frumusețe, fotografie, filme și anime. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă fac fericită și am început să îndrăznesc mai mult și să vă prezint vouă mai multe bucățele din mine.

3. Să îmi duc pasiunea la alt nivel

Câteodată pasiunile rămân doar pasiuni, hobby-uri de ocazie însă m-am gândit că poate reușesc să îmi duc blog-ul la un alt nivel. După chinurile cu design-ul de la un an la altul, colaborări și alte implicări de acest tip, am realizat că poate reușesc cumva să transform blog-ul într-o muncă.

Este greu să spun că sunt blogger, vlogger sau content writer, dar cumva simt că toate se leagă între ele și prin împletirea unor pasiuni și alte priceperi de-ale mele, reușesc cumva să îmi duc pasiunea la un alt nivel și să îmi deschid niște portițe. Ce va fi pe viitor, nu știu, însă tind să mă orientez cumva spre freelancing și poate voi reuși să fac ceea ce îmi place pentru mult timp. 🙂 De putut știu sigur că se poate, depinde totul însă de mulți alți factori și cum se întâlnesc ei pentru a face pasențele.

4. Munca aduce și răsplată

Am descoperit că munca este întotdeauna răsplătită și că dacă îți dorești cu adevărat unele lucruri ele se vor întâmpla. Răsplata poate fi de mai multe feluri: fie ea materială, fie satisfacție sufletească ce vine din reacțiile pozitive pe care le au cititorii referitor la ceea faci.

Este minunat să vezi când și alte persoane rezonează cu ceea ce gândești tu și că sunt persoane care îți apreciază munca așa cum ți-ai dori. ^_^

5. Să zâmbesc și să nu uit de pauze

Blogging-ul este metoda prin care de multe ori reușesc să mă relaxez. Atunci când scriu despre lucrurile care mă pasionează și pun cap la cap o postare cu pozele și cuvintele mele, simt că reușesc să creez ceva al meu care nu dispare ca o simplă idee. Mă simt fericită, fapt pentru care continui să fac acest lucru, uitând să mă mai opresc!

Da, ați auzit bine! Sunt multe perioade în care aș sta cu ochii în laptop cu orele, ca o obsedată (de parcă au intrat toate zilele în sac), în timp ce scriu despre lucrurile pe care aș dori să vi le prezint. Oboseala se resimte însă așa că trebuie să dau înapoi până nu dau în alte belele (dureri de spate și mai știu eu ce).

La fel ca și alte lucruri care ne fac plăcere, consider că și blogging-ul poate fi ca un mic drog atunci când ai multe idei pe care ai vrea să le pui în scris. Din acest motiv încerc atunci când mă încearcă oboseala să spun stop și să plec din căsuța mea virtuală. Pauzele sunt extrem de importante când vine vorba de orice lucru, așa că vă sfătuiesc să le luați și voi pe cât de des posibil, mai ales dacă petreceți mult timp la calculator. Desigur că atunci când nu sunt în căsuța virtuală, pregătesc în realitate poze magice și mă bucur de lucrurile pe care vreau să le trec mai apoi în scris. Sunt curioasă dacă voi sunteți pasionați de blogging și cât de addictive vi se pare locul vostru unde scrieți. ^_^