Recenzie: Regatul Furtunilor (Grisha #2) de Leigh Bardugo

Gen: Fantasy, Young Adult, Romantism, Magie, Paranormal, Distopie
Număr de pagini: 432
Copertă: Broșată cu supracopertă
Format: 130 x 200 mm
Traducere: Laurenţiu Dulman
Data apariției: 2014 || Editura Trei || Goodreads
Cumpără Regatul Furtunilor

Sinopsis:
Un ţinut fabulos: Ravka
O elită magică: Grisha
O eroină cu superputeri: Alina Starkov

“Întunecatul”, conducătorul Grishei, a supravieţuit bătăliei din Falia Umbrei şi reapare cu o putere înzecită şi un plan diabolic. Cu ajutorul lui Sturmhond, un corsar faimos, Alina Starkov se întoarce în ţara pe care a părăsit-o, hotărâtă să lupte cu forţele ce ameninţă Ravka. Dar pe măsură ce puterea ei creşte, se vede prinsă tot mai mult în jocul de magie interzisă al Întunecatului, ce o îndepărtează de Mal. Alina trebuie să aleagă între ţara ei, puterea pe care o are şi dragostea pentru Mal — altfel riscă să piardă totul în faţa asaltului iminent.

Rating: 5+/5

Am fost foarte fericită în momentul când am primit volumul doi din seria Grisha de la editura Trei – Young Fiction Connection. Mi-a plăcut foarte mult volumul 1, Regatul Umbrelor şi eram tare curioasă la ce încercări aveau să fie supuse personajele în continuare.

Pot spune încă de la început că şi acest al doilea volum mi-a plăcut foarte mult! A avut ceva diferit faţă de primul şi m-a captivat încă de la început. Pentru că am fost plăcut impresionată de harta volumului 1, şi de această dată am fost fericită să găsesc o hartă frumoasă plasată la începutul volumului 2.

Îi regăsim pe Alina şi Mal la bordul unei nave, loc unde ei încearcă să lase totul cât mai departe. Zilele par frumoase însă Alina simte că puterea din interiorul ei, lumina care circulă prin ea, nu ar trebui să fie captivă.

Încă din primele capitole avem parte de acţiune, nava fiind atacată de… întuneric. Noi creaturi îşi fac apariţia şi una dintre ele îşi lasă amprenta asupra Alinei.

În acest al doilea volum aflăm mai multe despre amplificatoarele Morozovei, mai ales despre unul dintre ele. Personaje noi îşi fac prezenţa la acţiune, în special Sturmhond, proprietarul navei unde Alina şi Mal vor ajunge.

Ce mi-a plăcut foarte mult la acest volum a fost faptul că de multe ori s-au petrecut lucruri pe care nu le aşteptam. Toţi s-au întrebat (atât personajele cât şi alţi cititori) cine este cu adevărat Sturmhond însă nu ştiu câţi au reuşit să îi ghicească adevărul.

Întunecatul îşi face prezenţa şi în acest volum, şi nu numai o dată… ci chiar de nenumărate ori. Alegerile Alinei de a se lupta cu întunericul şi de a salva Ravka par să o îndepărteze de Mal din ce în ce mai mult iar în viaţa ei uneori se strecoară altcineva. Dar zilele şi nopţile ei sunt în continuare tulburate de Întunecat care o bântuie pe Alina exact în momentele în care pare să se întâmple ceva important.

Nu mi-a plăcut faptul că de fiecare dată când exista o şansă ca relaţia dintre Alina şi Mal să se îmbunătăţească, se întâmpla ceva iar Alina nu reuşea să îi transmită lui Mal ceea ce simte cu adevărat. Aproape m-a enervat la culme pentru că de multe ori nu era vorba de faptul că nu putea să deschidă gura şi să rostească tot ceea ce avea pe suflet însă uneori dădea senzaţia că nu vrea, nu mai vrea.

Presiunea care o apasă pe Alina, Sankta Alina, Invocatoarea Soarelui, devine din ce în ce mai mare iar de multe ori aceasta nu ştie dacă ar trebui să rămână sau să fugă undeva departe. Spre final am fost dezamăgită de acţiunile Alinei, chiar crezând că ea avea să facă ceva necugetat însă tot ceea ce a făcut a fost bine gândit şi logica ei m-a făcut să fiu impresionată.

În Regatul Furtunilor am simţit o oarecare atracţie faţă de personajul Întunecatului însă totul a fost opus de această dată. Am văzut cine este el cu adevărat şi că sufletul său este aproape inexistent ţinând cont de acţiunile sale care îi lasă fără suflare pe cei din jur.

Dacă aţi citit primul volum, vă invit să citiţi şi “Regatul Furtunilor” pentru că nu vă va plictisi! Seria Grisha mi se pare una foarte bine realizată, are ceva nou de oferit cititorilor, personaje diferite, denumiri noi, locuri noi, cocepte noi. Abia aştept volumul trei şi sunt tare curioasă ce se va întâmpla, cum vor reuşi personajele principale să supravieţuiască luptei cu întunericul!

Citate:

“- Pot să fac asta, am spus în şoaptă.
Mal a închis ochii şi a întors faţa spre lumina care îmi izvora din mână. Apoi a înclinat capul, sprijinindu-şi obrazul în palma mea, lăsând strălucirea solară să-i încălzească pielea.
Am rămas aşa, fără să ne spunem nimic, până s-a auzit clopotul care vestea schimbul cartului.”

“Mi-a zburat gândul la pasărea de foc. O parte din mine încă nu putea să creadă că acea pasăre era reală. Oare avea pene albe şi aurii, ca în ilustraţia din cărţulia roşie? Sau avea aripile acoperite cu flăcări? Şi cât de crud trebuia să fii ca să tragi cu săgeata în ea?”

“- Deci nu te-a luat cu leşin nici în braţele unui prinţ regal?
Mă tachina, dar am simţit incertitudinea din spatele cuvintelor sale.
– Se pare că sunt imună, am răspuns. Şi, din fericire, ştiu cum e un sărut adevărat.
Mal a rămas ţintuit locului în mijlocul pieţei. Se întâmpla tot mai des să-l fac să roşească.”

 
 
 

2017-09-08T19:49:00+00:00

2 Comments

  1. Bianca Ioana September 9, 2014 at 4:45 pm - Reply

    Și mie mi-a plăcut și volumul acesta :D. Vaai, ce agonie până va apărea ultimul volum!

  2. Simona Husaru September 9, 2014 at 7:30 pm - Reply

    Daaa…vom avea de aşteptat destul! 🙁 Bine că mai avem ce citi. Mai sunt şi mini povestirile dintre volumele seriei Grisha (se găsesc gratis şi pe net).

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree