carte otrava iubirii eric emmanuel schmitt humanitas ghiocei

Gen: Beletristică, Ficțiune, Romantism, Contemporan, YA
Format: Broșată cu clapete
Număr de pagini: 144
Format: 130 x 200 mm
Traducător: Liliana Donose Samuelsson
Data apariției: Februarie 2016 || Editura Humanitas

Sinopsis:
Prietene bune, Julia, Colombe, Raphaelle si Anouchka sunt la varsta intrebarilor pe care nu indraznesc sa le rosteasca, asa ca isi consemneaza in jurnalele personale cele mai ascunse ganduri. Aflam astfel ca in jurul lor dragostea, un sentiment care le este inca strain, modeleaza destine, uneste si destrama familii, pune in primejdie si salveaza vieti, ca intr-o inegalabila drama shakespeariana. Nevoia de iubire se va insinua treptat in fiecare gest si gand al celor patru adolescente, ca nevoia de un drog ce aduce extazul si ale carui consecinte sunt periculoase. Cand povestea lui Romeo si a Julietei, pe care liceenii o vor pune in scena, isi va arunca umbra nefasta asupra realitatii, se va dovedi dragostea atat de puternica, incat sa vindece ranile pe care tot ea le-a provocat.

„Modelele de ieri nu sunt neaparat si cele de azi, in schimb pasiunea se dezlantuie cu aceeasi violenta si manie. In acest sens, Romeo si Julieta sunt si raman arhetipurile pasiunii eterne.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)

Rating: 3/5

carte otrava iubirii eric emmanuel schmitt humanitas ghiocei

Iubirea adolescentină

Curioasă de cărțile lui Eric-Emmanuel Schmitt, am zis să citesc și altceva, Elixirul dragostei fiind prima lectură de la acest autor. Otrava iubirii avea o copertă asemănătoare cu cea pentru Elixirul dragostei, așa că am zis să o testez.

Otrava iubirii este o carte scurtuță, pe care am citit-o extrem de repede. Povestea urmărește patru fete pe nume Julia, Raphaelle, Colombe și Anouchka. Autorul ne prezintă primele lor experiențe în dragoste prin intermediul jurnalelor fetelor.

Prietenia dintre fete este una strânsă, dar invidia apare destul de des odată ce acestea cresc și fac loc dragostei în viața lor. La fel ca și în viața reală, fetele sunt de multe ori puse la încercare, neîncrederea născându-se în sufletele lor.

carte otrava iubirii eric emmanuel schmitt humanitas ghiocei

Nu am fost impresionată în mod special de acestă carte din păcate. Mă așteptam la ceva mai wow. Mi-a plăcut faptul că autorul a prezentat într-un mod realist niște momente prin care trec fetele la o anumită vârstă, însă nu am reușit să fiu cucerită de data aceasta.

Voi mai testa alte cărți de-ale autorului, și voi încerca să mă orientez spre o lectură cu un subiect mai serios (Oscar și Tanti Roz este pe listă). Pe voi ce cărți v-au cucerit de la Eric-Emmanuel Schmitt?

Citate:

“Lacrimile tatălui meu m-au îngrozit. Nici nu-mi trecea prin minte că tata, atât de calm și stăpân pe el, se poate prăbuși în halul ăsta; nu-mi puteam imagina că tatăl meu ar putea să sufere. Și, dintr-odată, am rămas mută, mi-am pierdut reperele. Era vocea lui Dad, dar o folosea un necunoscut îndurerat. Cine? De ce atâta fragilitate?[…]
Ce se întâmplă? Unde-i Dad?” (p.29)

“COLOMBE
Dar cum…
RAPHAELLA
Ieri ne-ai spus că era vorba de bunicul.
RAPHAELLE
Ieri, bunicul. Azi, bunica.
JULIA
Bunica cu Alzheimer?
RAPHAELLE
S-a stins azi-dimineață în pat.
JULIA
Crezi… Are vreo legătură cu bunicul?
ANOUCHKA
Știa că el murise?
COLOMBE
Anouchka, aberezi. Păi nu mai înțelegea nimic, nu mai recunoștea pe nimeni.
JULIA
Anouchka are dreptate: știa bunica?
RAPHAELLE
Îi spusese o infirmieră. Așa, de formă. Din respect. Să dea impresia că… Și…
ANOUCHKA
Și…
RAPHAELLE
Nu pot să cred…” (p.102)

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.