recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo

Orange. The Complete Collection 2 (Volumele 5-6)
Gen: Manga, Romantism, Young Adult, Shojo, Călătorie în timp
Limba: Engleză
Format: Paperback
Traducător: Amber Tamosaitis
Număr de pagini: 384
Format: 127 x 180 x 26 mm | 456 g
Data apariției: 26 Ianuarie 2016 || Editura Seven Seas P. || Goodreads || Mangafox

Sinopsis:
Everyone has regrets in life, so who wouldn’t take the chance to change the past if given the opportunity? When sixteen-year-old Takamiya Naho receives a mysterious letter, claiming to be from her twenty-seven-year-old self, her life is suddenly thrown into flux. The letter informs her that a new transfer student named Naruse Kakeru will be joining her class, and that she has to keep her eye on him. What is Naho to make of the letter’s contents and its cryptic warning?

Orange: The Complete Collection 2 also includes a bonus story, Haruiro Astronaut. This five chapter story is about a pair of twins who discover that they can’t share everything in life – or at least not an alien that suddenly becomes a part of it.

Rating: 5+/5

recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo

Nostalgii cu Orange

V-am discutat acum aproape un an despre primul volum omnibus la seriei Orange de Takano Ichigo. A venit vremea (cu întârziere) să vă spun cum mi s-a părut The Complete Collection 2 al acestei serii care este una dintre preferatele mele!

The Complete Collection 2 întrunește volumele 5 și 6 iar ca bonus m-am bucurat și de o altă poveste denumită Haruiro Astronaut.

Mă gândesc un pic cu nostalgie la manga Orange pentru simplul fapt că este una dintre seriile mele preferate pe care am citit-o de-a lungul a mai multor ani. Când termin de citit o serie de acest tip simt ca și când mă despart de un mic prieten care mi-a fost alături în zilele grele.

recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo

Gustul dulce-acrișor

Orange este povestea de prietenie dintre șase fete și băieți. Cinci dintre aceștia primesc niște scrisori misterioase de la… ei, din viitor, iar scopul scrisorilor este acela de a îi informa pe cei cinci (Naho, Chino, Murasaka, Hagita, Suwa) că prietenul lor, Kakeru, va încerca să se sinucidă. Cei cinci prieteni trebuie să schimbe viitorul prin acțiunile lor din prezent.

În volumele 4 și 5 am asistat la lupta lor de a fi alături de prietenul lor, Kakeru. Naho și Kakeru trec prin lupte interioare diverse, povestea lor de dragoste fiind parcă mult mai dificilă decât ar trebui să fie. Stângaci, cei doi reușesc să închidă distanța dintre ei iar totul se datorează și prietenilor care le vor numai binele și îi susțin.

recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo

Acțiunea se petrece atât în prezent cât și în viitor, așa că personajele ne-au fost conturare în două ipostaze: în cea de adolescenți și în cea de adulți. Indiferent de timpul și spațiul alese, personajele au aceleași sentimente puternice pentru prietenia lor.

Bunica lui Kakeru a fost un personaj nou care a participat mai mult la subiect și am avut parte cu această ocazie de o altă latură nostalgică a poveștii.

Mie mi-a plăcut mult această serie manga și v-o recomand cu mare drag dacă sunteți fani ai combinațiilor dintre viața de școală, romantism, prietenie și dramă. Finalul a fost unul fain, nu ceva excepțional, însă am fost mulțumită de el. Am simțit că manga s-a terminat un pic brusc, dar per total nu am de adus alte minusuri acestei serii minunate.

recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo

Haruiro Astronaut

“But he does exist…! A star that would shine just for me.”

Ca un bonus pentru acest omnibus, autoarea Takano Ichigo m-a încântat cu o altă scurtă manga de care m-am bucurat foarte mult. De această dată personajele principale sunt două fete gemene pe nume Chiki și Mami.

Mami este tipul de fată care atrage mulți băieți și acceptă să fie în relație cu ei chiar dacă nu îi place. Inabilitatea ei de a refuza băietii o frustrează pe Chiki, dar sora ei îi este mereu alături. Partea proastă este că Chiki trebuie să se despartă de iubiții lui Mami. Nu cred că este o experiență prea plăcută!!!

În momentul în care Chiki simte o pasiune pentru un tip cool pe nume Kawaragi Yui lucrurile devin mai complicate. Mami ajunge să se cupleze cu Yui, dar ca de fiecare dată ea o roagă pe sora ei să se despartă de el.

Un nou personaj masculin apare în cadru: Nanami Natsuki, un bun prieten din copilăria lui Yui. Acesta o apără pe Chiki într-o situație inconfortabilă, fapt ce îi aduce o bilă albă. Fata este impresionată în momentul în care acesta își confesează dragostea pentru ea, dar se pare că în adâncul inimii ei există un alt băiat! Ce încurcată poate fi viața adolescenților și sentimentele omenești!

O poveste scurtă, dar frumoasă de tot, plină de amuzament, personaje simpatice, unele liniștite altele ieșite din comun. Haruiro Astronaut te va cuceri, autoarea reușind să surprindă o poveste întreagă în doar câteva capitole.

recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo
recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo

recenzie manga orange the complete collection 2 takano ichigo

Citate:

“- It’s a bit late to say something now… I’ll just live with it!
– If all you do is «live with it»… then that’s not much of a life.” (p.50)

“The orange juice… was sweet, yet sour. The taste of sorrow.” (p.146)

“Maybe it’s impossible to live life without any regrets. Even when you know the future… you’ll still mess up.” (p.163)

“To my future self… Thank you… for sending the letter. I wonder if… today’s present from Kakeru… reached the «Me» in the future…?” (p.215)

“«Regrets»… I regret how timid and meek I was back then… always telling myself that I couldn’t do anything, never even daring to try. That’s definitely something I regret. ” (p.330)