recenzie film poster popcorn frumoasa bestia beauty beast

Rating: 5/5

Tales as old as time…

Când am auzit că Beauty and the Beast va primi o adaptare cinematografică, am fost foarte fericită, având în vedere că rolul lui Belle avea să fie jucat chiar de Emma Charlotte Duerre Watson, binecunoscuta actriță care a interpretat-o pe Hermione în seria de filme Harry Potter.

Frumoasa și Bestia a apărut în 1991 ca un desen animat dedicat copiilor. A devenit repede preferatul multor copii și încă este în mintea multor persoane, mai ales în cea a celor care au crescut cu minunatele desene de la Disney.

Revenind la filmul în cauză, de această dată, spre deosebire de adaptările pentru Cenușăreasa sau Alice în Țara Minunilor, Frumoasa și Bestia nu a fost o reinterpretare a poveștii originare, ci o reînviere a ei. Cu toate că au existat anumite scene sau lucruri care au adus ceva nou poveștii, toate aceste aspecte calculate de regizorul Bill Condon au fost prezente pentru a reîntregi povestea, nu pentru a o reface.

recenzie film poster frumoasa bestia beauty beast

Actorii

Ziceam că rolul protagonistei pe nume Belle a fost interpretat de Emma Watson. Se știe bine că actrița a avut șansa să joace în La La Land în detrimentul Beauty and the Beast, însă inima ei a ales ce a simțit că este mai potrivit. După ce în trecut a renunțat rolul pentru Cenușăreasa pentru că nu i s-a părut potrivit, de această dată a dat totul pentru a o juca pe Belle.

Bestia a fost jucată de Dan Stevens, un actor despre care nu știam absolut nimic. Am aflat între timp că este parte a cast-ului pentru Downton Abbey, dar nu am apucat să văd acest serial așa că nu vă pot oferi o părere despre cariera lui actoricească. Mi s-a părut că a fost ales foarte bine acest actor, ochii lui însuflețind aspectul de bestie pe care îl are protagonistul masculin.

LeFou (Josh Gad) l-a completat foarte bine pe Gaston (Luke Evans), cei doi fiind extrem de amuzanți. La fel de haioși au fost și Lumiere (Ewan McGregor) și Cogsworth – Ceasornicul (Ian McGreggor). Mi-a plăcut foarte mult lista actorilor aleși pentru acest film și cred că a ajutat foarte mult la crearea unei povești demnă de vizionat.

recenzie film poster popcorn frumoasa bestia beauty beast

Diferențe

Comparativ cu desenele animat, au existat o serie de diferențe, mai mult sau mai puțin pe placul fanilor Frumoasa și Bestia. Pot spune că nici eu nu am fost extrem de mulțumită de aspectul pentru doamna Potts (Ceainic), întrucât consider că veselia din desen a acestui personaj nu a fost redată destul de bine. Lumiere a fost și el diferit, arătând ca un fel de omuleț, a existat o relație amoroasă între Maestro Cadenza (pian) și Madame Garderobe (doamna Garderobă).

Belle ne-a fost prezentată nu doar ca o mare fană a cărților, ci și ca o persoană cultă, inventivă și inovativă, care nu este privită cu ochi buni de societate întrucât invențiile ei par tabu pentru oamenii inculți de rând care nu au aspirații spre evoluție.

Am observat că ne-au fost introduse aspecte despre copilăria lui Belle, dar și a Bestiei, aspect care a ajutat la îmbrăcarea poveștii. Detalii despre ciuma secolului XIX ne-au oferit o viziune despre Franța la care visa Belle de când eram mică, dar de care nu avea habar cum este în realitate. Aflăm cauza dispariției mamei ei din peisaj, subiect despre care Maurice, tatăl lui Belle, evită mereu să discute, din teamă de a nu fi judecat de fata lui. Coloana sonoră a fost și ea superbă și am sesizat apariția a câtorva melodii noi.

Cum mi s-a părut?

Mi-a plăcut foarte mult acest film și îl recomand cu mare drag pentru toate vârstele! Este un film emoționant, amuzant, fantastic și magic. Ne învață că dragostea nu ține cont de lumea din care provenim și că aparențele pot fi înșelătoare. Dacă vă este dor să vă reîntâlniți cu personajele voastre preferate din desenul animat Beauty and the Beast, trebuie musai să vedeți acest omagiu adus poveștii originare. Nu veți regreta, vă asigur! ♥♥♥