carte audiobook povesti copii belle o prietena adevarata disney editura litera


Gen: Carte ilustrată, Carte pentru copii, Povești, Audiobook
Format: Hardback cu supracopertă
Număr de pagini: 48
Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
Format: 185 x 240 mm
Data apariției: Noeimbrie 2014 || Editura Litera Mică || Goodreads

Sinopsis:
Citește și ascultă cele mai frumoase povești!
Cărțile din această serie conțin câte două povești brodate pe marginea celor clasice, în care celebrele prințese Disney au parte de tot felul de aventuri instructive și amuzante. Întâmplările prin care trec prințesele te vor învăța să-ți ajuți prietenii, să ai încredere în tine, să-ți cauți singur talentul cu care ai fost înzestrat.

Rating: 5/5

carte audiobook povesti copii belle o prietena adevarata disney editura litera

Belle și cățelușul din castel

Ca să fiu în ton cu filmul recent vizionat (despre care v-am povestit în recenzia aceasta), m-am gândit să vă prezint și cartea la care am fugit la scurt timp după ce am văzut ecranizarea pentru Frumoasa și Bestia.

Din păcate nu am povestea originală Beauty and the Beast, dar până atunci mă bucur de Belle, o prietenă adevărată, o carte marca Disney. Această lectură a apărut la editura Litera Mică și este alcătuită din două povestioare minunate, care surprind bine trăsăturile protagonistei noastre, Belle.

carte audiobook povesti copii belle o prietena adevarata disney editura litera

În prima povestire intitulată Belle și cățelușul din castel, facem cunoștință cu un mic animăluț care își face apariția la castelul frumoasei și bestiei. Odată primit în familie, cățelușul este băgat prea mult în seamă, fapt pentru care Taburet se simte neglijat.

Bestia nu este încântată de cățeluș, așa că se revoltă extrem de tare atunci când descoperă paguba pe care animalul a cauzat-o. Povestea ia însă o întorsătură neașteptată, iar unul dintre personaje va fi curajos și o va salva pe Belle dintr-un necaz.

Mi s-a părut o povestioară minunată, pe care aș reciti-o cu drag oricând. Copiii ce o vor citi au de învățat nenumărate lucruri. Ne sunt prezentate sentimente precum gelozia și învățăm că nu este bine să dăm vina pe cei din jur dacă nu avem dovezi.

carte audiobook povesti copii belle o prietena adevarata disney editura litera

Cel mai bun brutar

Cea de a doua poveste are două personaje importante: draga noastră Belle și prietena ei, o fetiță pe nume Claire, care dorește să descopere ce talent are. În una dintre zile, Belle o vizitează pe Claire la brutăria unde lucrează alături de tatăl ei. Ieșind la plimbare, Claire începe să vadă în jur multe semne care o fac să se întrebe care e talentul ei.

În acel moment pornesc căutările ei pentru a descoperi lucrul la care ea se pricepe. Belle este micul cobai pentru Claire, dar se bucură să o ajute pe aceasta. Cu toate că Belle se simte prost când Claire e dezamăgită de eșecurile ei, va descoperi împreună cu fetița că talentul nostru zace chiar sub nasul nostru. Talentul nu este musai ceva înnăscut, ci este și ceva la care depui muncă pentru a-l perfecționa.

Claire ne învață că dacă muncim cu drag la talentul nostru, vom face lucruri excepționale în timp ce primim și oferim fericire. ^_^

P.S.: Audiobook-ul deja este un bonus pe care îl recomand cu mare drag!

carte audiobook povesti copii belle o prietena adevarata disney editura litera

Citate:

“Taburet îl privea pe cățeluș. Îi aducea aminte de vremurile când fusese și el un câine adevărat. Deodată, își dori să fie și el băgat în seamă. Cu un «grrr» caraghios, începu să țopăie prin bucătărie, încercând să-l imite pe cățeluș. Dar nimeni nu-i dădu atenție.” (p.8)

“Lui Claire îi place faptul că, de câte ori vine la ea, Belle, pasionată cum e de cărți, îi aduce câteva din care să-i citească. Iat-o și acum cu teancul de volumașe sub braț. Claire le examinează curioasă. O interesează mai ales pozele. Ea nu e mare cititoare, dar se dă în vânt după povești.” (p.29)

“De fapt, Claire se gândește mult la ceea ce i-a spus Belle. Și hotărăște să muncească din greu la ceva, ca să-și descopere talentul. Poate că, fără ca ea să știe, el se ascunde undeva în ființa ei.” (p.35)