martisoare 1 martie mesaj motivational ghiocei

Tradiția Mărțișorului

Se spune că 1 Martie ar marca într-un mod sosirea primăverii, așa că fetele și femeile poartă din această zi la mână un șnur format din ață albă și roșie, denumit mărțișor. Acesta trebuie ținut la mână timp de o lună, iar apoi va fi legat într-un pom roditor pentru spor în casă. De asemenea, fetele își pot pune o dorință în timp ce leagă mărțișorul de creanga copacului, ea având șanse mari să se împlinească.

În funcție de zona țării, tradiția mărțișorului variază un pic, astfel că în Dobrogea mărțișorul se poartă la mână până la sosirea cocorilor când mai apoi este aruncat în sus, în Banat și Bucovina băieții primesc un mărțișor împletit de fete, iar ei le vor oferi unul pe data de 8 martie.

martisoare 1 martie mesaj motivational

De-a lungul timpului tradiția mărțișorului s-a modificat, acum foarte multe fete primind și mărțișoare de pus în piept, sau chiar brățări care imită ața de mărțișor.

Oferirea de ghiocei sau zambile face și ea parte din tradiție, marcând într-un fel dorința oamenilor de a apropia mai repede primăvara de ei, și de a le face pe femei fericite.

cutii cu martisoare ghiocei

În backstage cu mărțișoare

În fiecare an fetele primesc destul de multe mărțișoare, mai ales atunci când se află la școală, liceu și facultate. Și eu am primit de-a lungul timpului o serie de mărțișoare, pe care le-am tot strâns într-o cutie. Am descoperit însă că de la ultimul clear out am rămas doar cu acele mărțișoare de suflet, care mi-au plăcut mult sau care pur și simplu le-am primit de la persoanele apropiate.

Unele stricate, altele fără șnurul de mărțișor, eu le-am pus pe toate în cutiuțe simpatice și încerc să le folosesc în fiecare an după cum apuc. Mărțișoarele pot fi prinse în piept, agățate la lanț și chiar la brățări, în funcție de cum au fost concepute. Încercați să le purtați cât mai mult în această perioadă ca să chemați primăvara mai aproape de voi. ^_^

martisoare 1 martie mesaj motivational