De la joc la realitate: cum să ai o franciză de succes?

De multe ori am cochetat cu ideea de a-mi face propriul joc. Tematica a fost mereu o problemă, fapt pentru care mi-a fost dificil să aleg ceva concret. Prea multe idei m-au făcut să nu reușesc să duc la bun sfârșit jocul la care am visat. Cu toate acestea, dorința mi-a revenit în minte și în ultima vreme m-am gândit să mă inspir de la jocuri populare care au căpătat numeroși fani de-a lungul timpului.

Fie că este vorba de Hotel Restaurant sau Monopoly, două jocuri cunoscute ce îți propun să ajungi cât mai sus în lumea afacerilor, conceptul de bază al jocurilor mi-a dat idei legate de cel pe care mi-aș dori să îl implementez.

A începe o afacere de la zero este extrem de dificil, întrucât acest lucru prezintă numeroase riscuri pentru tine, cel care investești. După ce în timpul liceului am avut de realizat un plan de afaceri al unui restaurant, am realizat cât de mult este de muncă atunci când începi de jos o afacere nouă.

Cu această idee în minte, în timp ce mă gândeam la un joc care ar prinde la cei din jur, m-am decis să mă folosesc de ceea ce îmi ofereau jocurilor populare ce au legătură cu afacerile. M-am orientat astfel spre sfera de beauty care ar avea extrem de mulți doritori, nișa aceasta nefiind la fel de abordată ca cea de food & beverage spre exemplu.

Ideea de a-mi construi într-un spațiu virtual o afacere de frumusețe pentru doamne și domnișoare m-a entuziasmat. La scurt timp mi-a venit însă o idee și mai bună. De ce să mă chinui să realizez un joc? Mai bine aș aplica ideea în realitate, agățându-mă cu putere de francize cunoscute care sunt mult mai sigure decât o afacere nou apărută.

Alegerea unor francize profitabile îți oferă oportunități de afaceri care te pot duce pe culmea succesului. Înclinarea spre un business de franciză pe nișa de frumusețe este extrem de profitabilă în România, fapt pentru care m-am gândit că pot să dezvolt franciza Inglot, un lanț de magazine care este cunoscut la nivel internațional.

Având deja o popularitate în numeroase țări, femeile din România au fost atrase de cosmeticele Inglot. La început din curiozitate. Mai apoi, odată descoperite, au înțeles că acest brand polonez are nu pune accentul doar pe o diversitate a produselor, ci și pe calitatea lor.

Orice femeie folosește produse cosmetice, începând din adolescență și continuând până la bătrânețe. Consider că franciza Inglot poate fi dezvoltată cu ușurință în țara noastră, prețurile competitive fiind un alt bonus pe care orice cumpărător îl ia în considerare.

Nu este ușor să ții pe picioare un magazin al unei francize, dar prin idei strategic aplicate, îmi dau seama că întotdeauna ajungi la succes. Ca antrepenor, pentru a fi la actualitate cu ceea ce se cere în prezent, m-aș axa pe popularizarea francizei prin intermediul spațiului virtual. Rețelele de socializare sunt primele care stau la îndemâna consumatorilor care pun ochii pe produsele magazinului meu, așa că promovarea prin intermediul acestora este un lucru care trebuie musai făcut.

Concursurile în mediul online și prezentările video vor atrage din ce în ce mai mulți curioși spre franciza mea, transformând-o încetul cu încetul într-o masterfranciză. Ca și într-un joc, trebuie să implici din ce în ce mai multă muncă pentru a ajunge undeva sus și a avea o afacere de succes. Realitatea este mereu mai dificilă, dar planurile atente și munca dau roade în cele mai multe cazuri.

* acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017
2017-09-09T11:29:12+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree