Cum am învățat să vorbesc și să scriu în engleză

cambridge animal adventure cum am invatat limba engleza

Îmi aduc aminte cu mult drag și amuzament de primele momente când am descoperit engleza la școală. Știam de această limbă de la televizor, multe desene animate sau filme fiind în limba engleză (traducerea era inexistentă la desene). Țin minte cum mă uitam la Scooby-Doo și încercam și eu să imit ce ziceau personajele. Uneori nimeream, uneori stâlceam cuvintele, dar măcar aveam șansa să exersez primii mei pași în cadrul învățării englezei.

Clasele primare au fost plăcute până în momentul când ne-a fost introdusă și limba engleză care părea terifiantă când venea vorba de gramatică. Doamna noastră profesor de engleză pe nume Luchian (mă ducea mereu cu gândul la numele pictorului de tablouri cu flori), a fost îndeajuns de profesionistă și bună pentru a avea răbdare cu toți prichindeii care se chinuiau să învețe engleza. Aceasta a fost pregătită bine pentru noi, s-a prezentat părinților și ne-a oferit destul de des foi diverse care ne ajutau să învățăm pronunția cuvintelor în engleză, noi cuvinte, povești cu și fără ilustrații și multe alte minunății care începeau să mă atragă în procesul de învățare.

Nu mai știu sigur în ce clasă, însă prin a treia sau a patra m-am apucat de meditații engleză cu doamna profesor. Alături de câțiva colegi care mai aveau multe de învățat, ne-am pornit aventura pentru a învăța engleza mai bine. Este destul de greu să înveți engleza singur dacă nu ai câteva baze, așa că un îndrumător poate fi soluția ideală pentru cei care doresc să învețe engleza.

poveste the silver circle cum am invatat limba engleza

Eu m-am bucurat de meditațiile la engleză, chiar dacă pe moment îmi era lene să învăț multe cuvinte care îmi păreau greoaie. Doamna profesor ne-a prezentat diverse povești în engleză din care citeam la meditație (preferata mea a fost Rumplestiltskin!) și de câteva ne puteam bucura și acasă. Alături de o prietenă primisem câte o copie xerox pentru o poveste denumită The Silver Circle. Mi-a plăcut la nebunie să citesc povestea și să o studiem de la o săptămână la alta, învățând cuvinte noi. Având și ilustrații, pe timpul procesului de învățare mai coloram desenele minunate ca să fie totul mai pe gustul meu.

Cu altă ocazie primisem de la doamna Luchian o hartă mare amuzantă cu animalele aflate în arca lui Noe. Era de fapt un poster care mă ajuta să mai învăț engleza de acasă într-un mod amuzant și plăcut. Mi-a fost așa drag de aceste mici presupuse nimicuri, încât le-am păstrat cu drag până în ziua de azi.

Pe vremea mea nu existau cursuri de engleză la tot pasul, așa că meditațiile erau primul pas pentru a-mi putea dezvolta vocabularul, scrierea și cititul în engleză. Acum engleza online este una dintre soluțiile la îndemână pentru cei care sunt la început de drum în ale englezei. Întrucât multe filme și desene din ziua de azi nu mai sunt în engleză ci dublate în română, consider că noile generații nu pot învăța engleza în modul în care am făcut-o eu.

Engleza fără profesor este dificilă pentru mulți copii așa că o serie de  cursuri de engleză online cred că ar ajuta mult pe oricine care dorește sau are nevoie de învățarea sau perfecționarea englezei. Cursurile online sunt la îndemâna tuturor și pot fi parcurse la orice oră. Fie că le parcurgeți singur sau aveți alături un profesor care vă va învăța online, progresele ar trebui să se vadă de la o zi la alta.

Am descoperit că pentru stăpânirea mai bună a limbii engleze trebuie să citiți cât mai mult în engleză pentru a înțelege cuvinte care vă sunt străine. Filmele și serialele sau desenele în engleză sunt și ele recomandate. Când nu știți ceva, încercați să căutați cuvântul în dicționar pentru a-i înțelege sensul din contex. Ușor, ușor, veți observa că veți înțelege mult mai rapid cuvintele care odată vă erau nescunoscute.

Eu nu excelam la vorbitul sau înțelesul limbii engleze, dar cu timpul am observat cât de ușor îmi era să citesc, să ascult și să vorbesc în engleză. Contează foarte mult să exersezi până în stadiul în care limba engleză îți devine în minte ca și limba română: o poezie pe care o poți recita fără dificultate.

* acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017
2017-09-09T09:11:43+00:00

Leave A Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree