carte zootropolis zootopia disney tardis

Gen: Carte ilustrată, Cărți pentru copii, Povești
Format: Hardback
Număr de pagini: 96
Format: 195 x 270 mm
Data apariției: 25 Februarie 2016 || Editura Litera

Sinopsis:
In marele Zootropolis, oricine poate fi orice, iar Judy Hop, un iepuras din suburbii, isi doreste inca din copilarie sa devina politist in DPZ (Departamentul de Politie al orasului). Cand visul sau se implineste, Judy preia un caz important, pentru a-si dovedi priceperea in fata comandantului Bogo, dar este nevoita sa faca echipa cu vulpoiul Nick Wilde. Va rezista oare acest parteneriat neobisnuit? Vor reusi cei doi parteneri sa dezlege misterul mamiferelor disparute?
Rating: 5/5

carte zootropolis zootopia disney editura litera

Zootropolis, locul unde toate animalele sunt fericite

Acum aproximativ un an am văzut la cinema animația Zootropolis (Zootopia) și am fost extrem de încântată de ea. Am considerat-o extrem amuzantă (chiar dacă dintr-o eroare am nimerit fix la varianta dublată a animației) și personajele mi s-au părut instant dragi, fapt pentru care am mai revăzut filmul între timp.

De curând am citit și varianta ilustrată realizată după această animație, si mi-a părut bine să îmi revăd personajele pufoase. Fiind o lectură în care toate personajele sunt animale, îți este un pic greu să te decizi care este preferatul tău, toate fiind extrem de simpatice și amuzante.

Protagonista noastră, Judy, este o iepuroaică drăguță care își dorește extrem de mult să lucreze în cadrul poliției. Aceasta vrea să ajungă în Zootropolis, locul tuturor posibilităților, unde animalele mici și cele mari trăiesc în armonie. Însă odată ajunsă acolo, Judy descoperă că orașul ei de vis nu este chiar cum s-a așteptat.

carte zootropolis zootopia disney editura litera

Judy în acțiune

Povestea este un absolut deliciu pentru cei mici și mari. M-am distrat mult alături de Judy în timp ce ea dorește să fie cea mai bună în jobul pe care îl are. Străduința ei este de admirat, însă de multe ori dă dovadă de naivitate, fapt pentru care îi ia apărarea unui vulpoi pe nume Nick. La scurt timp Nick își arată adevărata față, iar Judy este dezamăgită de faptul că a căzut în plasa lui.

Cu toate acestea, aventura lui Judy și a lui Nick de abia acum pornește, Judy șantajându-l pe Nick la rândul ei, așa că acesta este nevoit să o ajute în rezolvarea unui caz misterios.

Mi-a plăcut foarte mult să îi văd pe Judy și Nick ca o echipă, iar peripețiile prin care trec au demonstrat că orice persoane pot colabora atunci când își pun mintea și sufletul la contribuție.

carte zootropolis zootopia disney editura litera

Se cheamă păcăleală, dulceață!

Păcăleală sau nu, eu m-am simțit bine citind această carte hazlie, cu personaje adorabile pe care orice copil le-ar îndrăgi încă din prima clipă. Am observat că nu orice animație mă mai poate impresiona la fel de ușor ca în trecut, însă Zootopia este una dintre poveștile Disney care va rămâne în mintea mea mult timp de acum în colo. Personajele bine realizate, fiecare reprezentând un tip uman, au fost create cu mare talent.

Dacă doriți să citiți și voi această carte sau să vizionați filmul, vă invit cu mare drag să vă bucurați de lumea Zootropolis, unde iepurașii mici se zbat pentru dreptate, demonstrând că munca poate fi de multe ori cea care îți va face visele să se împlinească (asta dacă ai și un vulpoi șiret prin preajmă ca să te învețe mici trucuri).

Puteţi găsi această carte la librăria online Libris! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi carti online, Libris fiind o librarie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la carti in engleza. Puteţi găsi la această librarie aproape orice carte vă doriţi.